Hopp til innhold

Stein_Are

Medlem
 • Antall innlegg

  32
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

2 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen, Åsane
 • Interesser
  Fiske, langrenn, slalåm og fotball
 • Favorittfiske
  1. Sjøørret 2. Ørret 3. Laks 4. Røye
 1. Er på hytten vår nå og kan ikke se kartet grunnet dårlig mobilnett. Opplevde noe helt nytt og uventet på denne turen. Vi fikk ørret ved å pilke... Enten ved å slippe rett ned langs "fjellveggen" (dere forstår nok hva jeg mener). Noen steder gikk det rett ned og vi fikk flest fisker på slike plasser. En annen metode som virket overraskende godt var å hive spinneren (den helt blanke) ut og la den synke til bunns og dra den rykkvis inn med mange korte stopp slik at spinneren holt seg nær bunn. Trengte ikke hive langt ut, som oftest bet den mellom 1 og 10 meter fra land. Men å pilke etter ferskvannsørret fra land har jeg aldri gjort eller hørt om før... Man lærer noe nytt hver dag, er det ikke det man pleier å si? ;)
 2. Her er bildene. Filen ble for stor... Vet det var et dårlig bilde men måtte beskjære det så mye så mulig og det bilde som er tatt ovenfra ble for stort for å laste opp her. Max fil størrelse er kun 2MB.
 3. Ingen87, forstår hvorfor du bruker #7 i fjellet. Det blåste mye fikk bare prøvd fluestangen en gang uten hell trolig fordi fisken stod dypt grunnet det varme været. Men fisk ble det, men den kom på sluk. Overraskende nok for meg så tok den lite på makk og fisket derfor hovedsaklig med sluk og spinner. jeg fikk så og si all fisken på en gammel slitt fire fox som var blank men blå prikker. Men i og med at den var gammel så var den helt blank men noen rester av blå. Men fisken bet og mistet bare en fisk på turen, så krokene var sterke nok ???? Legger ved en dagsfangst, gjennomsnitte var rundt 500g ? Seinere denne dagen gikk vi til et annet vann og fikk rundt 20 ørret der. Men de var betydelig mindre. Telefonen gikk dessverre tom for strøm før jeg rakk å ta noen bilder. Beklager veldig seint svar.
 4. Tar nok litt tid mellom hver gang jeg svarer denne uken, hvis jeg har muligheten til å svare vell å merke...
 5. På hytten fisker jeg så og si 100% i sjø. Skal se litt på det utstyret, kanksje jeg ender opp det akkurat det Jeg er nå på vei til Hardangervidda (Stavali) og kan ikke måle fluene får jeg kommer på hytten. Men tror den er nokså lang ja. Selv har jeg fisket noen år med sluk etter ørreten, men ned lite resultat prøver jeg fluefiske istedenfor. Tenker derfor å prøve å fluefiske med mitasjoner av andre arter enn fisk. Men hvis det kan funke kommer jeg til å prøve det meste ;) Når det gjelder fluene kommer jeg til å bygge opp samlingen fremover og tipsene dukommer ned er til stor nytte. Igjen tusen takk for at du tipser og hjelper meg! Setter stor pris på det! Fluestangen og snøre er #7. Men den blir likevel med på fjellet :)
 6. Ingen fisk i dag. Prøvde å finne ut hvilke fluer som befant seg rett over vannoverflaten og det var noen veldig små svarte fluer. Tok den minste svarte fluen jeg hadde og brukte den. Hadde noen som fulgte etter men ingen som prøvde å ta den engang. Prøvde også en oransje reke med samme resultat... Prøvde lange raske rykk, lange seine rykk, korte raske, korte seine, høy jevnfart og lav jevnfart. Så en del fisk som vaket etter fluene, men ikke mine :( Begynner å tro at jeg fisker på feil plass... Har du noen fluer som du bruker som du kunne fortalt til meg. Slik at jeg kunne sett hvordan de så ut?
 7. Hmmm, kanskje jeg må bli litt flinkere til å finne ut hvilke dyr som klekkes osv. når jeg fisker. Får prøve det i dag da :)
 8. Hei! Her på hytta her vi en flytebrygge så kan fiske 360° og den nokså lang også. Skal kjøpe polariserte briller, syntes det er så mye bedre. Tenker å kjøpe vadebukse også og ser mange fordeler med slike. Mange mener dagens ungdom er late, men dagens ørret der i mot er myyyye latere. det trengs en ny skala for ørreten... Den gidder liksom ikke at det siste lille for å ta fluen :( Ingen fiske på de små turene jeg tok i ettermiddag og kveld. Hadde en ørret to ganger etter på en orange lang flue. Hadde også en som prøvde å ta samme flue tidligere på dagen. Flere hopp og vak i dag enn jeg har sett på en god stund også noen få store Får prøve mer i morgen, tenker også å prøve noen andre steder hvis det ikke regner så mye som i dag...
 9. SFTor, du som har så lang erfaring med fiske. Er det et must med vassebukse? Kjøpte et par polariserte solbriller fra Polarid på Rodos for 1 år siden. Men har mistet dem :( De var pokatiserte og ser nå etter noen nye polariserte briller. Har du noen du vil anbefalle? Eventuelt hvilke farger som er best generelt sett på linsene? Hvor får jeg kjøpt dem og eventuelt pris på dem?
 10. Hvis man skal kjøpe ett par fiskebrille, hvilke farge passer best til allround vær men også til hverdagsbruk? Slik jeg forstår det så står det mellom gule og grå/brune?
 11. Hvilke butikker har disse brillene. Hører flere foretrekker gule glass fremfor andre farger. Ønsker å prøvde og se brillene før jeg eventuelt skulle dem kjøper. Det er grunnen til at jeg ikke bestiller på nettet.
 12. Ikke dum ide å kjøpe dem. 64 kr ee så lite at man nesten kan kjøpe flere for å sikre seg hvis man skulle siste dem ;)
 13. vell, ordla meg litt feil. Mente egentlig at jeg ikke er interessert i å bruke mye penger. tenkte rundt 500. Passer fiskebriller man får på sportsbutikker også som vanlige solbriller til hverdagen?
 14. SFTor, har var du mye info jeg eller ikke hadde funnet. Tusen takk! Begynner å flue presset nå som jeg får så mye tips og info ;) haha Det ble ingen tur til Ål, det regner alt for mye og vi er på hytta nå til tirsdag da vi reiser til Hardanger. Hytten heter Stavali og vi blir der noen dager. Men får vell ta ørreten her på hytta istedenfor i Ål da ;)
 15. Her var det svært mye nyttig! Jo du er et fiskegeni! Må se mer på dette når jeg kommer hjem fra jobb.
×
×
 • Legg til ny...