Hopp til innhold

JLeine

Medlem
 • Antall innlegg

  21
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Fiskarstrand
 • Favorittfiske
  Laks

Siste profilvisninger

496 profilvisninger
 1. Spennende tråd :-) Jeg vurderer å prøve Scandi Short Versitip, men er usikker på #/grains. Jeg har en Sage Method 12.6' #8 Jeg fisker forøvrig med en Rio Skagit iFlight 500 grain nå. Anbefaler dere å gå en klasse opp på scandien, #9 ? Jleine
 2. Det er som eldoctora skriver, en jungel av snøre Jeg har vært i kontakt med Sage, www.sageflyfish.com og han anbefalte ; Rio skagit max short 625 grains, noe jeg synest var litt heavy.. Men som han sa, de bruker stortsett større fluer på vestsida av USA samt tunge tipper enn her i Europa, Skandinavia. Det blir vel å prøve Rio max`en på 550 grains så får en håpe dette går som det griner Takker igjen for alle som har vært behjelpelige med gode erfaringer og tips !
 3. Dette var nyttig info da Method`en er arvtaker og ganske så lik TCX`en, om jeg ikke tar mye feil. Er Skagit Max eller Skagit Max Short du bruker ? Takk for svar
 4. Tenkte selvfølgelig ikke så langt Er det noe det er mye av så er det akkurat brygger, får hive på en ally`s så er jo sjangsen for fisk også der !
 5. Sant så sant Får stangen nå idag og har flere scandiklumper 9/10 35grams som skal test ut. Dessverre er alle vann isbelagt her på Sula (Ålesund) så da blir matta på stadion dagens testplass !
 6. Takker alle sammen for gode tips, Det jeg tenker og funderer litt på er om det hadde funket med en skagitline rundt 500 grains til hovedsaklig skagit, men som hadde også fungert tilfredstillende til scandi. Tenker da å gå for en skagit på 500 grains kontra 550-575 grains. I mitt hode vil den letteste skagitlina være mere "tilegnet" scandikast ? Vist det går an å si det på en slik måte. Er det logisk ?
 7. Hmm, jasså.. http://www.flyfishusa.com/rods/sage/method/sage-method.htm ----> Line Matches: Rio Skagit Max Short 550, Rio Skagit Max 550 or 575, Airflo Skagit 570 Compact Rio Scandi 480 grain, Airflo Compact Scandi 480 Her er jo anbefalingen på Rio Max Short : 550 grains..
 8. Du har vel rett i det, men ser igrunn ikke for meg at overhodekast kommer til å bli brukt. En får satse på det blir nok lengde med skagit og scandikastene
 9. Hei, Det var der jeg fant : 550 grains på bla Rio skagit max klumpen. Jeg har fått noen gode tips av en annen her inne om Nextcast klumper som jeg tror jeg skal prøve, da det sies de er en mellomting mellom Skagit og Scandi. Takker så mye for svar JLeine
 10. Hei, Er det noen som har denne stangen og bruker skagit skyteklump på den ? Stangen har en oppgitt gramvekt på 28 - 32 gram, men jeg har sett anbefalinger på 550 grains på bla Rio skagit max klumpen. 550 grains er jo 36 gram, og blir da litt usikker på hva jeg skal velge. Er det noen her inne som har Method`en med skagit line ? Håper på posetivt svar. Jleine
 11. Til Svensvik, Puma, Hr Lucky Fly og SFTor, Denne informasjonen skal jeg ta med meg videre siden det er ganske så sikkert det blir flere turer til Surna. Det valdet vi var på, Krangnes og Sogge synest jeg personlig var midt i blinken. Mange gode og fine høler med gapahuker på begge sider av elven. Kan anbefale dette valdet til evt. andre som har lyst å fiske i Surna ! Takker igjen for nyttig info til alle som har komt med tips ! :-)
 12. Status Surna : - 1 laks - 3,5 kg tatt på Black Mojito - 1 pjakk - 1,5 kg tatt på Ally`s Shrimp - 2 Sjø ørret - 1,6 kg og 0,8 kg begge tatt på Black Mojito Valdet Krangnes og Sogge Fin elv, ca 60 m3 :-)
 13. Den har jeg faktisk ikke i min flueboks, men har noen som er svært like. Er Surna, som oftest, en klar elv ? Takk for svar :-)
×
×
 • Legg til ny...