Hopp til innhold

TrulsHJ

Medlem
 • Antall innlegg

  13
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

10 Nøytral

Om TrulsHJ

 • Bursdag 29. mars 1976

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann

Siste profilvisninger

410 profilvisninger
 1. Om alle bidrar på en positiv måte med det de kan, og har litt takhøyde for at andre mener noe annet enn seg selv, så blir et forum akkurat så bra som man gjør det til! Så det er bare å bidra og skrive om det man ønsker mer av, så kan det fort hende man får litt trykk rundt det temaet man ønsker, men man må nok regne med å måtte ta litt initiativ til det selv. Mvh Truls
 2. Hei! Sveiver fortsatt med høyre, og har ingen planer om å endre den praksisen :-) Drukner fluer (selvbundne vel og merke) og fluesnører i salt vann. Og liker det Vi skal nok alltids finne noe å krangle om. Er nok å ta av :-)
 3. Det er mange sjokkerte forumbrukere som har mistet 'hjemmet sitt' etter at ffs legges ned. Mange vil antagelig prøve å finne lykken andre steder, på flukt fra ørretens rike, hooked og fishspot. Er det etablert et fungerende mottaksapparat som kan ta unna strømmen av forumflyktninger her?
 4. Er det plass til en bortkommen kystfisker som liker snører som synker, druknede fluer og ørret som er sølvblank her inne? (Forumflyktning...) Mvh Truls
 5. Ville helt klart gått for et intermediate snøre til sjøørreten. Foretrekker selv helliner. Det som blir klart mest brukt for min del er slow intermediate, men det avhenger litt mer av plassene man fisker mest.
 6. Markedet for fluefisket er begrenset. Ofte er de som forviller seg inn på det langt over snittet interessert i fisking og derfor er vi nok også mer tilbøyelige til å ville bruke tildels mye penger på hobbyen. Mens en som fisker med sluk oftere fisker en gang i blandt, selv om det selvfølgelig er unntak. Forfengelighet er klart en del av bildet. Jeg vektlegger utseende, kvalitet og funksjonalitet. Snella skal se bra ut til stanga, og balansere den på riktig måte. Det er ikke nødvendig å legge mye penger i en snelle. Se f.eks på en snelle som Vision Koma, solide, pålitelige sneller til en relativt billig penge. http://www.sportsbutikken.no/default.pl?showProduct=30183&pageId=230 Det trenger ikke koste skjorta å starte opp med fluefiske, og det skal det heller ikke gjøre. Mange gode muligheter uten å sprenge banken! Du har gjort godt kjøp på stangfronten. God stang til ok pris! Tenker da på evotecen, som den eneste av de to jeg har prøvd. En ting som er viktig ved valg av snelle til sjøørreten er lukket brems, som tåler saltvann.
 7. Enig med deg i mye av det du skriver. I overflod og lett tilgang blir vi på mange måter bortskjemte, og det går på bekostninger av andre ting. Mange ting som henger sammen sånn, at noe går på bekostning av noe annet.
 8. Er vanvittig mange muligheter, flere varianter av dan craft er helt rå! Quickline, mhx, Roger på ebay, rainshadow for å nevne noen er bra. Ikke ukjente, men mindre vanlige er kanskje riktigere å si Er veldig mye spennende å få tak i, men for lite tid til å bygge, og ikke minst alt for lite tid til å fiske med disse begrenser det litt. Prøver å få bygget et par stenger her vinter.
 9. Sent svar... Eneste grunnen til at jeg ønsker å bygge på en beulahklinge er at de relativt ukjente merkene ofte er store overraskelser med top end kvalitet til en fornuftig pris. Har flere stenger bygget på mindre kjente merker som har blitt de råeste stengene jeg har, og har er god følelse for beulah platinum basert på det lille jeg har funnet av omtaler, spesifikasjoner osv. Ender nok opp med å prøve en... Tipper 9,6 klasse 6.
 10. Jeg har vurdert å bygge på disse som blanks, og har funnet det enklest å få tak i de fra over dammen.
 11. Jeg holder på å bygge en Helios i kl 5, og er veldig glad jeg valgte midflex, den passer min kastestil veldig godt. Tipflex blir alt for bløt i tuppen for min del. God stang med en jevn bøyningskurve ved økende belastning. Rask recovery, og veldig lett. Er litt usikker på bruddstyrken i stengene. De har veldig tynne vegger.
 12. Jeg har fisket laks med mye forskjellig redskap, og spesielt med reke så har laksen en tendens til å bli kroket perfekt i munnviken. Vet ikke antallet jeg har fått, men det er mange, og alle har da vært bra kroket mtp utsetting. Samme forøvrig med tubeflue med treble. Men de kan laksen faktisk skylle ut gjennom gjellene. Enten det er enkelt eller trippel krok Sluk har jeg også hatt gode erfaringer med at sitter i munnviken, men det kan jo komme an på elv, fisketeknikk og strømninger.
 13. TrulsHJ

  fortom spm

  Hei, jeg mener det er litt for spinkelt. For min del bruker jeg 0,60 - 0,45 - 0,30 - 0,25 til det meste. Men her er det delte meninger, så dette er ingen fasit men fungerer veldig bra for meg og min kaste-/fiskestil. jeg bruker ca 2 stanglengder. Brukte mye kortere før. Lengst buttdel, så litt kortere, enda litt kortere, og en del lenger igjen som spiss. Du kan jo ta utgangspunkt i dette, for så å prøve en del forskjellige kombinasjoner til du finner ditt oppsett, men begynn med en tykk buttdel for å vende over litt stor fluer, og for å få godt overslag i vind.
×
×
 • Legg til ny...