Hopp til innhold

chrissern

Medlem
 • Antall innlegg

  30
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Om chrissern

 • Bursdag 16. jan. 1989

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Ka du tru?
 • Favorittfiske
  Flue etter laks og ørret.

Siste profilvisninger

1 178 profilvisninger
 1. Argumentet om hvor riktig folk praktiserer C&R kjøper jeg til en viss grad. Her kan sikkert mange, ink meg selv, bli bedre. Resten blir jeg bare oppgitt over. Det er synd at ikke fiskere er villige til å dra det ekstra lasset når fisket er som det er om dagen. Vi må bidra der vi kan, så får det heller legges vekt på å gi fiskere den nødvendige kunnskapen for å drive skikkelig C&R.
 2. Dette høres jo helt absurd ut. Trodde seriøse aktører som dette utviste mer kunnskap enn som så.
 3. Noen foretrekker 9,6' eller 10' til enhåndsfisket etter laks fordi det er lettere å kaste med disse f.eks. når du vader litt dypt, men du klarer deg helt fint også med 9'. Har du sjekket anbefalt linevekt på stanga? Ser at 4Cast i #8 ligger på 18 gram, så det kan hende at du skulle hatt et gram eller to ekstra nå som du er helt fersk på enhånds speykasting. Du kan også se på andre liner med en kortere og mer aggressiv tapering, som nok kan lade stanga lettere og gjør det lettere for deg når du går med store fluer. Dog, som oftest ligger det i teknikken. Synes selv det var klønete å speykaste med enhånds i starten, så bare det å jobbe med timing og teknikk hele veien som vil gi resultater raskt. :-)
 4. Har en 905 prototype stående hjemme, men har ikke fått karra meg ut for å prøve enda. Har hørt mye positivt, så er ganske spent.
 5. Skal til statene rett etter nyttår, så da skal jeg definitivt plukke meg noe stas. Blir vel både ny #4 til ørretfisket, 13' til laksen og et par smeller:-)
 6. http://mobil.tk.no/nyheter/article6885636.ece?ns_campaign=article&ns_mchannel=tweet_button&ns_source=twitter&ns_linkname=twitter&ns_fee=0 Dere kan jo ta en kikk på Surna også. Trist lesing..
 7. Min 13789 brakk midt på det ene emnet under kasting. Om dette har vært tilfelle hos andre kjøpere veit jeg ikke. Guideline var til gjengjeld veldig imøtekommende når jeg ringte og sendte meg en ny FRS på to uker.
 8. Davie McPhail har har mange bra videoer du kan bruke som inspirasjon, riktignok på engelsk. Når jeg begynte med laksefluer så brukte jeg flere av videoene hans som utgangspunkt og det har fungert veldig bra for meg. :-) Han binder alt fra digre laksefluer til nymfer, så du har definitivt nok å velge mellom. http://www.youtube.com/user/DavieMcPhail
 9. Ellers kan du jo bare kjøpe HMS tube fly tool. Den gjør susen den også! http://www.hmhvises.com/tubeflytool.htm
 10. Har ikke testet den selv, men vet flere som synes Eumer sin er brukbar. Ligger vel på rundt 800,- tror jeg.
 11. Var litt rask på labben der ja.. Min personlige mening er at alle stangprodusenter er tjent med å gjøre det enklest for forbrukeren å handle utstyr. Det er få ting som er mer frustrerende enn å stå som nybegynner i en elv og fiske med en nyinnkjøpt kombinasjon som ikke fungerer overhodet. Man kan lese seg opp på mye, men den beste læra er å tilbringe tid i elva. Dette kan jo bli en dyrkjøpt erfaring for mange og da er det jo supert hvis produsentene bidrar med slike enkle tiltak for å gjøre fiskegleden størst mulig - raskest mulig. :-) Mvh Chris Sent from my iPhone using Tapatalk
 12. Mange bra innspill her:-) Mvh Chris Sent from my iPhone using Tapatalk
 13. er så heldig å gå på fiskelinja i Grong, prøvefiske i Namsen fra 15sept. til isen ligger:) Æsj, misunnelig for at du får gå på den linja! Skulle ønsker det var et slikt tilbud når jeg gikk på VGS også! Mvh Chris Sent from my iPhone using Tapatalk
 14. Er det ei stang du vurderer å kjøpe, skal det være ei stang fra dette årtusen eller duger det med ”ridepisker” fra forrige århundre? Selvfølgelig kan det ”graves fram” noen skikkelige kjepper, men lite trolig at du vil trives med slike. Hva mener du med rask? Er dette ei stiv stang, stang med utpreget toppaksjon, stang med korte slag, stang med raske stopp uten etterslag. De fleste stenger endrer litt karakter etter hvordan de belastes og ved ulike snørevekter. Hva er klasse 9/10? tidligere lå normale klumpvekter til slike stenger i denne klassifiseringen på 28-34 gram i dag er det visst lagt på adskillig flere gram i denne klassen. Ut ifra mine preferanser syntes ikke jeg Sage TCX 9140 (the rock star) er utpreget rask, syntes faktisk dette er ei behagelig stang med litt dypere aksjon hvor du får med deg mye av stanga i kastet. Ei rask Sage stang er kanskje ikke det samme som ei rask stang av annet merke som fks Loomis. Når det nevnes Sage så syntes jeg TCR og den gamle GIII føles raskere i min smak, dog har de en helt annen aksjon de er tross alt fra et annet århundre. Jeg må være ærlig og si at jeg ikke har preferanser nok på stangaksjoner til at jeg kan vurdere om den skal ha et slikt eller et annet etterslag osv. Jeg trives godt med stenger med toppaksjon, men har ikke vært borti så altfor mye forskjellig, så erfaringene er begrensede. Har brukt en GL Reaction 13789 med GL Scandi klumper mye i år og har trivdes veldig godt med den. Denne er jo definitivt ikke en "kjepp" på noen måte, men er uansett nysgjerrig på noe annet. Får aldri nok;-) Er så ekstremt mye å velge på der ute, så er fint å få frem noen gode tips her først. :-) Mvh Chris Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
 • Legg til ny...