Hopp til innhold

RGO

Medlem
 • Antall innlegg

  35
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra RGO

 1. RGO

  Kultstang

  Av alle stengene jeg har og har hatt er det en som for meg er blitt en "kultstang". Det er en Løvstad IM6 10 fot #6 to-delt. Mang en sjøørret er tatt på denne stanga.
 2. Har selv en Loop Cross S1 12' #7 og bruker en Rio Scandi Short Versitip 28 gram. For meg har dette vært en nydelig kombinasjon. Vil tro at en på 31 gram også vil fungere godt, men har ikke prøvd det. Dagens stenger takler det meste, så det blir litt smak og behag.
 3. Har brukt disse linene i 3-4 år nå, men har ikke merket noen svakheter. Har landet relativt stor laks og hatt bunnapp så det holder. Husker godt en gang jeg satt skikkelig fast. Måtte jobbe lenge for å få løs greiene. Det endte med fortomsbrudd, men løkkene holdt. Men nå skal jeg for sikkethets skyld sjekke (teste) løkkene før sesongen.
 4. Ja, dette er godt nytt. Bare synd at det ikke er iverksatt tidligere. Fisker selv i Saltdalselva og Beiarelva og må forholde meg til fiskekvoter og regler der. Det er nå engang slik at det ikke er antall fisk i fryseboksen som er viktig, men gleden av å kunne drive med fluefiske i disse vakre elvene.
 5. Hei! Vil bare skyte inn at Rio også leverer Scandi Versitip (ikke short). http://www.rioproducts.com/fly-lines/spey/scandinavian/scandi-versitip/ Disse er å få i vektklasser tyngre enn #9. Har skaffet meg et par av disse. Har ikke fått testet ordentlig, men førsteintrykket er veldig positivt. De er beregnet på stenger fra 13' og opp. Klumplengden er 11,6 m. Disse klumpene er marginalt tyngre enn Short Versitip, og de går nok noe penere i lufta (hvis det er noe poeng). Ser fram til å prøve disse i lakseelva!
 6. Har de siste to sesongene brukt Varivas 47 lb og LTS 40 lb og 35 lb. Varivas leveres på 100 m spoler og blir derfor ganske så økonomisk i bruk. Jeg liker begge veldig godt, men måtte jeg velge ville valget bli LTS. Det er en intermediate line og den gir den lille motstanden i stangringene som gjør den behagelig i bruk og snøre og fortom strekker seg. Dessuten er den ganske så problemfri i bruk. Lett å rette ut om uhellet skulle være ute, og den er slitesterk. Men, skyteliner er og blir forbruksvare!
 7. Prøv denne: http://slate.as
 8. Helt enig med deg, Steinar. Når en tenker på dagens situasjon i mange vassdrag, er en slik konkurranse helt bak mål. Trodde virkelig at fiskekonkurranser var noe som hørte fortida til. (Ser da bort fra det såkalte VM i skreifiske). Finnes det ingen innen fiskeforvaltningen som kan få en slutt på dette? Ragnar
 9. Loop Cross S1 9'6" #7 og Costal Fast Intermediate #7 er en meget bra kombinasjon. Suveren snørekontroll og lengde. Noe av det råeste (når det er mye vind) jeg har prøvd er Hardy Proaxis 9' #7 med Rio Outbound F/I #7, klumpvekt 18 gram (ikke Outbound short).
 10. Har planer om å kjøpe en 9-foter klasse7. Er det noen her som har erfaring med Hardy Proaxis? Hvordan er den sammenlignet med f.eks Loomis CrossCurrent GLX?
×
×
 • Legg til ny...