Hopp til innhold

Joe Raven

Medlem
 • Antall innlegg

  31
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

2 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Interesser
  Musikk, imitasjons-fluefiske, designe tatoveringer, poker og våpen.
 • Favorittfiske
  Ørret, røye, sjøørret, sjørøye og sei.
 1. Hei, hvordan lagrer dere snørene over vintersesongen? Tenker både på temperatur, smøring osv. Selv vasker jeg og smører dem og ruller dem løst på original spolene og lagrer dem innendørs.
 2. Heller ikke noen gjedde-ekspert. Men har fisket litt etter gjedde og abbor i noen vann i Nord-Troms som ikke huser ørret, røye eller andre fiskeslag enn gjedde og abbor. Der ser jeg ofte digre plask ute på vannet, og som mikur sier så kan gjedda ta store byttedyr som andunger, frosker, mus og rotter ect. Men de plaskene jeg har sett virker det mer som om gjedda enten er oppe og leker seg, eller rett og slett sloss med andre gjedder. Kanskje den markerer territorium? Jeg er ikke skråsikker, så er mulig jeg tar feil... men dette er slik jeg har tolket mine observasjoner.
 3. Når jeg står nede på brekket med nymfe eller en liten streamer og fisker sjøørret i høstmørket. Like irriterende hver gang! Føler bare for å fortelle et sammendrag av meg som laksefisker; Jeg fisket litt etter laks før, men etter og ha rotet vekk fem sesonger i Skøelva og noen turer i Reisaelva var alt jeg kunne skryte av en oppdrettslaks som hang på i ca 10 sekunder. Da la jeg tohåndstanga og tubefluene på hylla, fant frem lettere utstyr og mye mindre fluer (flesteparten imitasjoner, både vått og tørt) og begynte å fokusere utelukkende på sjøørret. Plutselig fikk jeg både laks og sjøørret.
 4. Var bra fiske den 27. hadde flere etter og to som tok flua, men de var begge "laus i kjeften"... Har bundet opp noen fristende vaskebjørner i str. 6 til i kveld, bare synd jeg har glemt å hamstre inn noe fornuftig fortoms-materiale og er fri for fluorcarbon.
 5. Vegard PS: Takk for det, bare lån i vei! Som sagt så kan det strippede påfugl-herlet i kroppen sløyfes som ofte er det første som ryker. For holdbarhet er det vel bedre med biots eller bare dubbing i kroppen på disse, da med en liten dråpe lim på kroppen før biotsen legges på. Jeg legger også på en liten dråpe lim på innbindingspunktet når jeg har festet vingene, og av erfaring bør det gjøres med minst mulig promille i blodet. Hehe... lars p: Takker. Holdbarheten er nok vesentlig dårligere enn de med fibettes, dubbing og organza, ect, så det kan være lurt å bunkre opp noen av disse om man velger å fiske med dem. Det er jo herlet i kroppen og selve vingene som er svakest. Jeg eksperimenterte litt i fjor høst med tykkelsen på stammen på Cdc fjæra. Holdbarheten var ganske lik, men det virket som at den med tykkere og stivere stamme ikke kroket like godt som den med mykere fjærstamme, om dette er garantert vil jeg ikke si er så alt for sikkert. Selv synes jeg de med myke Cdc fjær ser mer elegant ut og de holder faktisk noen fisk.
 6. Personlig har jeg aldri vært noen stor fanatiker av å bruke syntetiske materialer på mine imitasjoner,da mener jeg spesielt med tanke på vinge. Selv om klinkhammer og paraduns med poly-dusk er en av mine favoritter så foretrekker jeg å bruke mest mulig naturlige materialer. Om dette skyldes min "alt-var-bedre-før" filosofi, eller om det kommer av min store kjærlighet for viktorianske tørrfluer er jeg ikke helt sikker på. Men en ting er sikkert; simple fluer og kunstmaterialer som skal gjøre fluene enklere å binde, mer økonomisk eller mer holdbare ser jeg på med stor skepsis og rynket nese. Jeg hadde engang ca ett dusin spent spinnere i boksen min, disse besto av fibettes, poly-dubbing av ukjent merke og organza vinger, disse sto ikke helt i stil med resten av flueboksen min, så jeg satte meg ned og bladde igjennom samtlige bøker i bokhyllen min som omhandlet fluebinding. Inntrykket var at spent spinnere har for de fleste handlet om silhuett fremfor skjønnhet. For å gjøre en lang historie kort; jeg noterte ned noen potensielle materialer samt noen bindeteknikker og resultatet ble denne flua som både krever litt ekstra tid og litt finere materialer. Til gjengjeld får man en ganske naturtro imitasjon som flyter upåklagelig. Allerede dagen etter jeg hadde bundet "prototypen" resulterte den i flere fisk da jeg prøvekjørte den under et spinner-fall i et lokalt tjern. Jeg døpte flua for Crusifix/Krusifiksen. Krok: TMC 112Y #13 Hale: Fibre fra Coq de Leon i V-form. Abdomen(bak-kropp): FlyRite #28 Dark Reddish Brown med et strippet påfugl-herl over som ribbing. Vinger: To hvite Cdc fjær bundet inn i Wonderwing format. Thorax & Bein: Rød-brun Cdc fiber som jeg river av stammen og dubber grovt, deretter pirker jeg ut noen bein med dubbingnåla. Mønstret kan man variere i forskjellige størrelser og farger til å matche imitasjons-objektet. Kan også være lurt å bruke Cdc fjær av en høy kvalitet da disse kan være litt skjøre ovenfor skarpe ørret-tenner. Tar gjerne imot synsing og kritikk.
 7. Noen som skal på utflukt i fjæra i påsken? Det skal jeg. Derfor spør jeg her om det er noen som har tips om mulige campingplasser ect. i nærheten av gode sjø-ørret plasser innen gangavstand. Helst i Troms.
 8. Her er et klipp med noen av de fiskene jeg fikk i sommer. Jeg er hverken noe proff fotograf eller redigerer. (Alt er satt sammen kun ved hjelp av et hjemmelaget kamera/mobil-stativ, en Sony Xperia mobiltelefon, Windows Movie Maker og en Sixx A:M låt.) Dette er for det meste filmet ved de lokale vannene hvor jeg fisker, dette er vann hvor kilosfisk er en mer skjeden vare. Snittvekt på mellom 200 og 500 gram, den største fisken i dette klippet er cirka 800 gram. Tar gjerne imot kritikk og kommentarer. http://www.youtube.com/watch?v=fAuyfQAsLpg
 9. Er enig i at og ikke få fiske med tørt er et stort dilemma. Selv tror jeg at jeg hadde gått for en enkel flue som består av Fly-Rite #26 Adams Gray eller #20 Dark Tan i kropp, med 3-4 turn svart palmerhackel som klippes over og under, samt et blue-dun hackel fremst på en 14 krok. Dette er en flue som egentlig kan ligne på det meste; mygg, døgnflue(klekker og dun), steinflue og med litt god-vilje og mikrostriping kan den også tas for en vårflue. Hvis man kunne velge to fluer så ville den andre blitt en svart Wooly Bugger med kulehode i størrelse 8.
 10. Jeg vet at Foxtail selger slike forgylte kroker med fastloddet nål på "baksiden" dvs, den siden av kroken som vender fra deg når den står i bindestikka om du er høyrehent. Tror ikke disse ligger ute på nettsiden hans, men går sikkert og sende han en e-post. http://www.foxtail.no/wp/
 11. Ja, dette er noe som har fascinert meg helt siden jeg så min onkels gamle flueboks, der var alt fra klassiske laksefluer på digre enkeltkroker til små tørrfluer og våtfluer, samt en gammel gumminymfe. Det var maks 15 fluer i boksen, og den brukte han i alt fra store lakselver til små fjellvann. Selv har jeg bortimot 500 fluer til sammen, fordelt over de mønsterene jeg bruker mest i forskjellige størrelse og gjerne 4-5 av hver, samt noen enkeltindivider. Men jeg klør meg like mye i hode hver gang det er på tide med et fluebytte. Var fisken mindre kresen før, eller er det bare vi fiskere som har blitt mer fokusert på materialisme? Men hvis man skulle velge ett fluemønster i en bestemt størrelse til et helt års variert fiske, hva ville vært mest gunstig..? Finnes det i det hele tatt en slik flue?
 12. Ja, har hørt om dette fenomenet før, men har alltid sett for meg at dette var et rykte som stammet fra rånemiljøet på bygda. Da fra den generasjonen hvor det var Granada og 240 med revehale og laksetrapp som var det store. Men jeg har min tro på at dette faktisk er tilfelle allikevel. Jeg får gjøre et eksperiment på det til helga på puben. ;) Hvorvidt de fiskene jeg fikk var av hokjønn, la jeg faktisk ikke merke til. De var begge litt over gjennomsnittet i størrelse, ca 20 cm, men de ble kakket i hode og gitt vekk til en matglad nabo. Jeg åpnet de to ikke fiske selv. Angående det med den overtalende samen, så har jeg hørt at over 7 steiner skal vannet renses. Det kommer vel litt mer an på om hva vannet skal rense. F.eks rotenonbehandlig hadde vært nesten umulig om dette var tilfelle. Men det er uten tvil stor forskjell på spredning av lukt i en stilleflytende elv og i en rask og stri elv hvor det er mer bevegelse i vannet.
 13. Helsa er på topp, økonomien er varierende og ellers idoliserer jeg Keith Richards og mener at alt (bortsett fra karbon-teknologi og fortomsmateriale) var bedre før (røykeloven), så jeg er den fødte røykende nordmann! hehe... Er enig i at fiskens sanser er irriterende gode. Jeg har tilbrakt mine timer langt inne på myrkanten, sittende musestille på huk med visne bein mens jeg venter på at fisken skal begynne å vake igjen. Dette da på litt større fisk enn 10-20 cm, og med litt mer naturtro imitasjoner enn dobbelkrok Red Tag. Og nettopp ved ett slikt vann var det at jeg fikk en pen ørret i juni i år. Jeg kom til å tenke på den nå, fordi at etter at jeg hadde ristet flua i tørrfluepulver så blåste jeg på den, med lungene fulle av sigar røyk. Dette hadde ingen virkning enn positiv, men så var dette da en mygg-imitasjon som ligger høyt på vannet slik at den ikke gir ut noe lukt i vannet. Eller kanskje fisken foretrekker sigar-røyk..? Selv prøver jeg også å holde fluene så luktfri som mulig. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg av å til også glemmer meg og blåser røyk ned i flueboksen. Jeg prøver å slutte med det i tilfelle dette har noe innvirkning. (ikke røykinga, men blåsinga i flueboksen).
×
×
 • Legg til ny...