Hopp til innhold

Jogen

Medlem
 • Antall innlegg

  16
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Jogen

 • Bursdag 06. nov. 1996

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Interesser
  Fluefiske og friluftsliv
 • Favorittfiske
  Ørret og harr
 1. Mente å skrive hvordan snøre du likte men takk for svar!
 2. Fluehue: Hvilket snøre anbefaler du til Fario 5# stang? Har Guideline High Water fra før av. Er det en bra kombinasjon eller er det helt ubrukelig? Brage: samme spørsmålet til deg Hvilket snøre liker/anbefaler du til Fario 5er stang? Kanskje et dump spørsmål men...Har litt trøbbel med kasteteknikken...Er det lurt å ha lang klump eller kort?og hvorfor? Takk for svar til alle som har tid til å svare på elendige spørsmål fra en nybegynner
 3. Jeg bruker for ørretfiske med Mygg for eksempel. 4X Rio fortom på 9 fot som jeg knytter på 5X fortom fra Stroft GTM Spole. Til vårfluefiske med store fluer som streaking caddis bruker jeg en 2X Rio på 9 Fot som jeg knytter på en 3X fortom fra Stroft GTM. Funker som bare det begge to.
 4. Takk for svar Ingar. Skal prøve med en smule lengre stopp i både bakkastet og framkastet.
 5. Takk for svar vindi! skal gi X2-en en ny sjanse Kjøpte Farioen i 9 fot for to dager siden.. Må bare si at det er en fantastisk stang Få som kommenterer guideline high water.. Er det et god snøre eller er guideline presentation bedre ?
 6. Tusen takk for gode tips Lasse og svensvik: skal prøve ut lengre stopp
 7. fjohh! Bra du sier det! trudde det var noe med kasteteknikken (kunne det også være) Takk for svar. Hr Lucky fly: Brukte ikke fortom... men skal teste ut dette med for rask i bak- og framkast
 8. Som trådtittelen sier har jeg en piskelyd både i bakkastet og i framkastet som irriterer meg noen j***i vanskelig å forklaret, men når fluelinen har rullet ut så slår det over, som gjør at det blir en piskelyd! etter det så lander fluesnøret på en linje med enden på snøret på skrå, nesten som en u-sving kan du si. Kan det være at jeg tar i for hardt eller..? Kan det være jeg ikke fører stangen i en rett linje? Litt forvirrende forklaring, men håper på at noen sjønner det..
 9. Petrovic: skal kjøpe et fluesnøre med kortere klump ;-) Myhre: skal jobbe med teknikken :-D Brage: vis ikke du synes at Fario og lpxe er gode stenger, har du noen andre forslag?? Hvilken stang bruker du?
 10. Jefecito:: Fant ut at Aircel snøret har 12m klumplengde mens high water har 14m. Er det stor forskjell på et snøre med 2 meter mindre klumplengde?
 11. Hvilke erfaringer var det du gjorde deg med LTS? Hva var det du følte ikke stemte? - Jeg syntes at LTS stangen var alt for stiv + at den var noen lunde for lang (10fot). Der jeg fisker er det stort sett tett med trær. Følte at jeg måtte ta i for å få fluesnøret ut på en måte(bruker guideline high water) (kan være kasteteknikken) Jefecito: Takk for svar Skal sjekke ut snøret
 12. Heisann! Har tenkt til å investere i ny fluefiskestang til sesongen etter at jeg kjøpe LTS x2 i forrige sesong (dritt stang). Har tittet på Guideline Fario og LPXe og Eikre fly fluvius. Det jeg lurer mest på er om jeg trenger en 5er stang eller 4er stang? Er det ikke sånn at 4er stenger er tørrfluestenger mens 5er stenger er mer allround? Bruker stangen på rolige vann med både små og store fluer Har ikke tenkt til å bruke stangen annet enn å fiske i ferskvann Har ikke testet noen av stengene enno så har ingen anelse om hvilken av dem jeg må kjøpe. Teknikken er heller ikke på plass så jeg vet ikke om den skal være for stiv eller om den skal være mjuk Lurte derfor på om det er noen som har innspill å komme med og eventuelle råd?
 13. Tusen takk for tips. Skal ordne med noen vulgata fluer. Min drøm er også å lure en stor ørret på fluestang. Men må finpusse på teknikken for å nå fram til de største ørretene kanskje. Men har med noen andre kompiser med haspelstang som også har en sjangs til å lure fisken
×
×
 • Legg til ny...