Hopp til innhold

Pallantir

Medlem
  • Antall innlegg

    4
  • Registrerte seg

  • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral
  1. He-he. Det var det med 24 timer i døgnet, vet du... Kanskje om 23 år, når jeg blir pensjonist! Eller iallfall fire år, når siste ungen flytter ut.
  2. Det er akkurat den jeg skal kjøpe. 25 meter med 32 mm slange, og denne pumpa på Jula: Den tåler tre centimeters biter, så det skal mye til for å ødelegge den. Ellers må jeg si at jeg egentlig er mer redd for alligatorer enn gjedder av de tingene jeg ikke risikerer å finne der! :biggrin:
  3. Takk for mange svar, og for at dere ikke er irriterte over at en "ikke-troende" lurer seg inn på forumet! Det er kanskje best å satse på pumpe, ja. Jeg har sett litt på en kombipumpe fra AL-KO som Jula har til en knapp tusing. Den kan også brukes når min far skal sette ut tresnekka om våren. Ellers har han måttet leie pumpe for å unngå at balja synker de første døgnene... løftehøyden er faktisk ikke mer enn et par meter, og jeg kan legge en timeters slange ut sånn at det ikke plager noen. Og da kan jeg bruke de høye, forede Viking-støvlene mine. Så det er vel kanskje den beste løsningen. :biggrin:
  4. Jeg tror dette kan være det eneste forumet i landet der jeg kan få et svar på dette, derfor meldte jeg meg inn. Jeg må med skam melde at jeg holder meg til båtfiske etter større torsk, sei, lyr (og litt makrellslakt iblant til krabbeteineagn), jeg har nok aldri satt mine bein i en fluestang. Men saken er at jeg har ei hytte som det har samlet seg et lite svømmebasseng av vann under, rundt meteren dypt. Og jeg må snart under der og arbeide i noen timer med røropplegg. Da har jeg to alternativer, å få tak i en kraftig lensepumpe eller kjøpe en vadebukse. Pumpen må nok jobbe en del timer for å tømme under der, det er nok bokstavlig talt snakk om svømmebassengstørrelse. Ut fra 15 000-literen vi har i hagen, vil jeg anta at det til sammen kan være snakk om rundt 50 000 liter. Jula har ei pumpe som skal kunne dra 300 liter i minuttet, og det er jo en mulighet. Problemet er at det er veldig kupert under hytta, så den måtte flyttes en god del ganger før det er tomt alt jeg skal jobbe med. Så istedenfor å tømme der kan jeg jo bare få på meg vadebukse og rote rundt. Det er også nyttig om sommeren, når jeg må bytte propell eller lignende på båten, for det pleier å være så mye maneter der jeg holder til at det er nesten umulig å gå uti uten å bli brent. Jeg vet det blir klamt og svett da, men en times tid burde jeg overleve. Så hvordan er det, kan Biltemas billigbukse holde meg varm i noen timer mens jeg jobber under hytta?
×
×
  • Legg til ny...