Hopp til innhold

Signalhorn

Medlem
 • Antall innlegg

  536
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  Signalhorn
 • Web/blogg
  http://www.johan-gadegaard.dk

Profilinformasjon

 • Bosted
  Vestjylland, Danmark
 • Interesser
  Fluefiskeri, fluekast
 1. Vi har vist ikke de samme erfaringer. For mig er det næsten ligeså irriterende at have en sværm af knot hængende rundt om hovedet, som at blive bidt. Jeg smører ansigt og hænder, men passer på øjnene. Knot vil, som alle her nok ved, meget gerne bide i øjenkrogen. Jeg er aldrig blevet bidt i øjenkrogen, efter at have smurt Eurax i ansigtet. Jeg ser ikke andre forklaringer, end at Eurax også har en skræmmende virkning på knot. Jeg har i øvrigt siddet sammen med en flok lystfiskere ved Skjern å i en forfærdelig sværm af knot. Jeg demonstrerede overfor en skeptisk flok, hvordan Eurax holdt knotten væk. Den ene arm smurt i knot, den anden ikke. De landede ikke på den arm, der var smurt i Eurax. Det kan være, jeg indgår i særlige kemiske forbindelser med dette middel. Men mine erfaringer er i hvert fald, at det også holder knotten helt væk.
 2. Prøv! Det virker, selvom det måske ikke er en tilsigtet virkning. Nogle af mine gode fiskevenner opdagede det, da de for mange år siden sad ved elven. Stenene i vandkanten var tæt besat at tusindvis af knot. Da de smurte Eurax på et område af stenen, flygtede knottene. I år fiskede jeg på Aune nogle dage. Specielt en nat ved Langhølen var der mange knot. Jeg havde Eurax med og havde overhovedet ingen problemer.
 3. Eurax kan købes på apoteket, og det virker mod knott! Det er ganske vist beregnet til noget HELT andet, men det virker. Man kan ikke købe det i Danmark, så jeg plejer at købe et lager med hjem, når jeg er i Norge. Sidst købte jeg hele lageret på apoteket i Melhus af en nydelig ung lyshåret norsk jente. Gad vide hvad hun har tænkt, da en beskidt og svedende dansk lystfisker tømte lageret. Eurax bruges mod analkløe... :blush:
 4. Mine klumper er typisk mellem 10 og 12 meter (fisker mest med flydeline og intermediate). Mine synkeliner er kortere. Men ja, de vejer 32-34 gram, synkelinerne lidt mindre. Jeg bruger både Loop Greyline, Signature og Yellowline, og der er ret lille forskel på, hvilke liner jeg bruger på dem. Men jeg har observeret en tendens mod tungere liner, og stænger der skal have mere vægt end tidligere.
 5. Det har du nu , bortset fra at jeg aldrig har brugt Adapted linerne. Jeg bruger 32-24 gram afhængig af linens længde, densitet og tapering. Mange vil sikkert huske Loops gamle tabel til tilpasning af de gamle LCT liner. Og senere da 2. generation af Custom linerne kom. De lander i store træk på 32-34 gram til klasse 9. Jeg var ved Gaula i uge 27-28. En af de første dage kom en gut med en ny LTS klasse 9-10. Han havde en ret lang synkeline på 40 gram, og det passede fint. Min tanke var bare, om det ikke havde været mere korrekt at skrive klasse 10 eller 11 på stangen? PS: Jeg kan godt huske nogle af de gamle stive Loop stænger. Særligt 13,2 Greenline som var stenhård. Jeg ved ikke, hvorfor den var lavet så stiv, men meningen har nok ikke været at gøre det til en blød stang ved at anvende en tung line...
 6. I gamle dage (som ikke er så gamle) var 32-33 gram standarden for klasse 9 tohåndsstænger. Samtidig er det værd at huske, at der ikke findes en klassifikation af stænger. Det tal, der står på stangen, er kun en anbefaling fra stangproducenten. Man kan jo spørge, om en stang, der kaster bedst med 38-40 gram i virkeligheden er en klasse 9!
 7. Hej Lige for opklaringens skyld. Mht. Compact linerne er der ikke tale om samme line, selvom de deler navnet. Klaus Frimor har udviklet dem for Guideline. Han er en af mine gode venner, og jeg har selv prøvekastet flere af prototyperne under udviklingsarbejdet. Triple D kender jeg ikke historikken på. I øvrigt er det helt almindeligt, at de store lineproducenter som Scientific Anglers, Airflo, Rio m.fl. laver liner for forskellige mærker. Sådan har det været i mange år.
 8. Til sommer er det et år siden, Klaus Frimor stoppede hos Loop. Så jeg er ikke sikker på, at der overhovedet kommer en afløser. Men jeg ved det ikke...
 9. Danske Klaus Frimor er ny mand hos Guideline. Indtil sommeren 2010 var han ansat hos Loop, og har siden arbejdet på egen hånd som kasteinstruktør og fiskeguide i Island, Canada og USA. Klaus Frimor til Guideline
 10. Morgan er gået solo, så han er ikke længere hos Scierra...
 11. Jeg ville ikke være så nervøs for holdbarheden, bare fordi delene er af plastic. Jeg lever af at fotografere og tager normalt flere hundrede billeder om dagen. Det er endnu ikke lykkedes mig at slide nogen mekanisk del af et kamera op, før det var nødvendigt at udskifte det pga. svigt fra elektronikken. I gamle dage, dengang jeg brugte film, sled jeg mine kameraer op mekanisk, og det tog mange år. Sådan er verden ikke længere.
 12. Udover det 'blåstik', som SFTor omtaler, er der sikkert også sket det, at bjergene i baggrunden gengives lysere, end du oplevede det på stedet. Intet kamera kommer tæt på at kunne 'gabe over' så stort kontrastomfang som det menneskelige øje. Man kommer altså tit ud for, at forgrunden gengives mørkere, end man oplevede den, eller at baggrunden (typisk himlen) bliver overbelyst. I værste fald brænder helt ud (helt hvid uden detaljer). Dit billede er sikkert en kombination af lidt mørkere forgrund og lysere baggrund, end du oplevede på stedet. Ovennævnte er en god grund til ikke at indstille kameraet til at øge kontrasten, som vi vist diskuterede tidligere. I hvert fald ikke, hvis der fotograferes i jpg-format. Øget kontrast vil nemlig forværre problemet, og i værste fald mister du detaljerne i de lyse partier... Hvis du lærer at arbejde med lag og masker i Photoshop, kan du ved at lave 2 forskellige konverteringer af samme raw-optagelse, flette billederne sammen til noget, der ligner det, du oplevede på stedet. Og så åbner en helt ny verden sig 8)
 13. Jeg ville helt sikkert vente. Alt, jeg har hørt, peger i retning af, at Canon har formået at dæmpe støjniveauet ret voldsomt - selv på trods af, at de har skruet opløsningen op til 15 mp. 50D laver simpelthen bedre billedkvalitet, og det er da en slags argument En anden, ikke helt så vigtig, forbedring er opløsningen på skærmen. Den er mere end 3-doblet nu.
 14. Ja, det er ret besværligt, hvis man har behov for at bruge programmet på 2 computere. Til den pris kunne de godt tillade installation på en stationær og en laptop.
 15. Hvis du baserer dine holdninger på baggrund af CS2, kan vi hurtigt blive enige. Der var behov for supplerende programmer. Bridge var i CS2 en katastrofe, og raw-konverteren var slet ikke på niveau med CS3 udgaven. Tror i øvrigt lige, vi skal have defineret programmerne. I CS3 er Bridge/raw-konverteren/PS nærmest smeltet sammen til ét program. Så Lightroom er ikke relevant for de fotografer, der i forvejen benytter up to date udgaver af PS. Og da en opdatering til CS4 ikke er meget dyrere end Lightroom, er det i mine øjne nærmest dumt at købe sidstnævnte alene. Jeg talte nu også om deres totale dominans som billedbehandlingsprogram i det hele taget, og det er er ikke ændret ved. Man kan selvfølgelig sagtens nøjes med at bruge raw-konvertere til en meget grundlæggende billedbehandling. Men så får man slet ikke udnyttet alle fordelen ved formatet. De justeringer, man foretager med konverteren, påvirker hele billedet, og den begrænsning vil jeg ikke leve med.
×
×
 • Legg til ny...