Hopp til innhold

elpollo

Medlem
 • Antall innlegg

  75
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

2 Nøytral

Om elpollo

 • Bursdag 06. mars 1986

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Alta
 • Favorittfiske
  Sjøørret og sjørøye i elv, laks, brunørret.

Siste profilvisninger

478 profilvisninger
 1. Ser bra ut denne! Jeg bruker de samme rekeimitasjonene både i sjøen og i elva, funker like bra begge plasser! fin detalj med hacklestammene
 2. Skytelina ser mistenkelig ut som GL TSL ja, hadde en slik selv. Trudde først det var Zpey sin lyseblå "plastline" som jeg ikke husker navnet på men den er en del tynnere
 3. Man bør forresten ikke henge seg for mye opp kun gramvekt, lengde på klump og tapering/baktapering spiller også godt inn..en klump på 16gr/9m er noe helt annet en 16gr./11meter For å forsøke å hjelpe trådstarter litt her med med det opprinnelige spørsmålet ang. valg av stang så er det flust med gode stenger der ute!Å anbefale en stang er vanskelig, da dette som oftest går på personlige preferanser! 9' #6, #7 eller #8 for den saks skyld, gjerne med litt toppaksjon er fin til sjøørretfiske i sjøen da du har kort slaglengde og har muligheten til å sette litt trange bukter, er jo gjerne litt vind på kysten Rigget med en "sjøørret" klump/line som gjerne har litt bratt fronttapering og kort klump vil dette også fungere bra i mindre lakseelver. Går du opp til 10' #6 eller #7 mister du litt av fortrinnet (slik jeg ser det) når det gjelder kystfiske, men får gjerne litt mer kontroll på styring av flue og kjøring av fisk i elv. Du har jo heldigvis hele vinteren på deg til å fundere på dette, så hvorfor ikke benytte anledningen til å prøve noen stenger og oppsett? Kanskje du har en lokal forening som driver med casting som du kan kontakte? Hvertfall veldig lurt å prøve før du kjøper, og legg heller litt penger i linevalg i stedet for stang synes jeg er fornuftig
 4. WF Switch multi tip finnes ikke i en egen "en-hånds versjon", men har du en kraftig en-hånds som takler 16gr. + så fungerer #5 utgaven av switchlinen utmerket. Den veies inn på ca. 17gr og var som skreddersydd for min 10" #6. Litt mindre positivt er de enorme ferdige løkkene mellom spiss og belly men det kan man jo surre til selv Fikk ikke tak i denne i Norge(ca. 3 uker siden) da ingen hadde #5 på lager, så måtte bestilles fra GL i Sverige post restante.
 5. Noe som har funket for meg noen ganger er bombere/caddis som stripes på tvers av strømmen ved lange kast skrått nedstrøms. Om den ikke tar så skaper det hvertfall litt liv og røre på standplassen og fisken kommer i røring. Hvis jeg ikke har fått noe på tørt etter en 20-30 flyt over plassen men sett fisk slenger jeg på en tung flue (skullhead sunray, bottletube) som fisker godt midt i strømmen. Flere ganger har det tatt fisk på første kastet etter at jeg har herjet med bombere først. ingen fasit selvfølgelig, men har fungert for meg og kanskje noe å tenke på :)
 6. Alternativt så finnes det en app som heter "altaelva", viser vannføring, temperatur, historikk, fiskeplasser på kart m.m. Ang. laks så var det god oppgang i sent i Juni/tidlig Juli. Utlendingfisket rett etter St.Hans tok mye stor fisk, nå ser det ut som det har stagnert litt. Det er heller ikke tatt mye laks i sjøen den siste uka.
 7. Dette er visst veldig forskjellig fra produsent til produsent. Intermediate fra en produsent synker kanskje tilnærmet S1. Oppgis ofte i ips (inch pr second) , og nå mange av mine liner varierer feks. Int. Fra 1,5 ips til 2,5. Det finnes helt sikkert en tabell med standarder , men tviler vel på at den er relevant for flere merker samtidig. :-) Edit: korte synkedeler/synkeliner synker forresten fortere en lange liner i samme synkegrad.
 8. Stanga kan vel være helaksjon æ være kjapp samtidig? Er ikke dette hvor raskt den kommer til utgangsposisjon? On-topic: Drømmestenger alle 3 for meg hvertfall, og fin pris også. Du har ikke vurdert Guideline Lxi? Den kommer i 14"9' i klassene 8-9 t.o.m 10-11. Vet mange skryter av den.
 9. Var et par turer både i går og i dag. Fredagen var det til tider mye vind det jeg var så var litt problematisk å kaste skikkelig. Hadde selvfølgelig lagt igjen #8ern hjemme :-/ bedre i dag,men var meget lite aktivitet. Krystallklart vann! Prøvde flere plasser,og et utvalg "bankers" fluer i den grad det finnes. Muligens en tur i kveld hvis helsa tillater :-)
 10. Jeg har bestilt (og montert) Gripshooter 44lbs til 14' stanga Overhenget blir stort nok for min del. Har ikke prøvd å kaste enda men ser for meg at dette snøret ikke er spesielt dårligere en andre mono nylon liner. De som har kastet med denne holder den likverdig med slickshooter lina som jo i praksis er samme lina minus coating. Eneste ankepunktet som jeg ser det er den store løkka hvis den evt. tar litt i ringene men tror ikke det skal være noe problem. Synes man den blir for voldsom er det jo ingenting i veien for å kappe den bort og lage sin egen. Jeg har nedsatt gripeevne på høyre hånd og for meg er dette midt i blinken hvertfall, at det bare er en fordel i kaste øyeblikket gjør heller ingenting da det er akkurat da jeg trenger coating
 11. elpollo

  Old school

  Spennende! På en måte hadde det vært en befrielse hver gang man skulle å fiske (selv om jeg selv har innført maksgrense på 3 fluebokser uansett type fiske!) men lurer også på om jeg faktisk hadde turt å gjennomføre noe slikt helt uforbeholdent i frykt for en totalt mislykket sesong :/ Sunray fra 1cm til 15+cm må da funke greit til det meste hvis man lar være å fiske tørt? ;)
 12. Ja gleder meg til å teste Snowbee, mange skryter og noen liker det slettes ikke så det blir spennende å teste selv. Aldri prøvd bullet, så sier ja takk hvis du finner et liggende!:-)
 13. En billig Int. #6 line fra SKB som jeg fikk anbefalt, kostet ca 170-180 NOK. https://www.dropbox.com/s/2icdazuewqgh94o/2013-10-16%2015.43.33.jpg Neste testkandidat er en Snowbee glassline! Har ikke vært noe i det siste, fått senebetennelse i skulder og underarm så har måttet roe litt ned på fiskingen en periode
 14. Var en snartur sist Torsdag etter jobb, mest for å teste et nytt snøre(bestemt meg for å prøve WF en stund) å få stilt kastelysta litt men håpet om fisk var jo tilstede ;) Var et par varmegrader og fine forhold men fikk bare kastet 3-4 ganger før en meget snakkesalig kar med båt gjorde at jeg mistet litt trua på å få fisk akkurat der! Han gikk selvfølgelig å stilte seg rett bak meg så turde ikke kaste i frykt for å kroke skinnhua hans.. vips før jeg viste ordet av det var det mørkt å trist og som vanlig ingen fisk Fin tur læll, nytt forsøk til helgen hvis denne tempen holder seg noenlunde, da jeg også har mulighet å få litt dagslys med meg!
 15. Vanskelig å si hvilken snøreklasse du 'bør' bruke, det mest nyttige er nok å prøvekaste noen stenger så får du fort litt feeling og det blir lettere å bestemme seg Selv har jeg brukt alt fra #5-#8. Bruker i dag en 10' #6 med ganske god rygg til det meste av SØ fiske, og hvis det er virkelig ille vær trekker jeg fram 9,6' #8 Merke er ikke så nøye, finn en stang du liker og bruk heller litt penger på linevalg! #5 stanga mi var med i et komplett sett som kostet ca. 800,- inkl. snelle, line og fluer. Det var 4-5 år siden og den fisker jeg enda med og liker godt. My two cents
×
×
 • Legg til ny...