Hopp til innhold

Kjell Vesterhagen

Medlem
 • Antall innlegg

  9
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Innlegg skrevet av Kjell Vesterhagen


 1. Hei! Jeg har en Vangen Special A hengende på veggen i "fiskerommet". Den er etter min far som brukte den både til konkurransekasting og til tørrfluefiske på fjellet. Han var for øvrig en venn av Sigurd Vangen som drev stangfabrikk i Rathkesgate i Oslo på den tiden. (Het også Vangen & Carlsen )

   I Fiskerens Bok fra 1956 (Katalogen ble vel kalt Gresvik katalogen) på side 127, står det beskrevet om Special B at Vangen regner dette for å være deres mest ansette stang. Den er hulbygget og flammebehandlet, og er lettere og spenstigere enn andre stenger. Vekt 175 gram. Stanga ble levert i 9 fot og 9 1/4 fot. Prisen var kr. 186,50.

  Jeg synes  at stanga er verd å beholde. Den er i dag tung å fiske med selvfølgelig, i forhold til moderne stenger, men den er jo ikke dårligere i dag enn den gangen ? Hilsen Kjell fra Langhus.


 2. Hei! Leser ditt innlegg først nå.

  Etter hva jeg kan lese av Hardys produksjonstabeller, så er stanga di produsert i juni 1983. G=juni, og W=1983.

  Har selv en Hardy Graphite Salmon Fly, 15,4 fot som ble produsert i 1980. Dette var etter hva jeg har hørt, den første skikkelige grafittstanga Hardy lagde. Disse Hardy grafittstengene fra den tiden er fortsatt meget bra å kaste med.

  Jeg ser av og til på bruktmarkedet i England. Min stang som jeg nevnte ovenfor, selges for mellom 120 - 250 pund.

  Hilsen Kjell.

×
×
 • Legg til ny...