Hopp til innhold

Freddem

Medlem
 • Antall innlegg

  69
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

4 Nøytral

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  laks, sjøørret

Siste profilvisninger

677 profilvisninger
 1. Hei, jeg bruker klumper på ca 11 meter og 27-29 gram til den stanga, men dette med vekt og lengde er individuelt, jeg liker lit lettere klumper og vet flere som foretrekker tyngre klumper til stanga. Du kan jo prøve med en 8/9 eller 9/10 powertaper klump på ca 35 gram og kutte den ned til du syns den kaster bra.
 2. Hei, noen som har erfaringer med denne stanga? Vurderer å kjøpe klingen og bygge selv.
 3. Har sjekket lit på Scanatura og det er ikke mange av disse laksene som er satt tilbake. Når det totale innsiget med villaks til norskekysten har minsket med ca 40-50%, er det lurt å kakke nesten 30 tonn, 7500 laks, i Namsen i 2015? Benekter vi konsekvensene av et slikt fiske eller er det forsvarlig og er gytegrunnlaget stort nok likevel?
 4. Takk for tipset, har sett lit på cts stengene, virker bra, affinity dh plus ser også ut som et alternativ. vet at det er flere konkurrensekastere som bruker cts stenger. Hvor kjøper du disse som ferdige stenger? Er ikke interessert i bare blanks.
 5. Ja dette er sykt og veldig merkelig... Det totale innsiget med villaks til de norske elvene har vel minsket med ca 50% over de siste 30 årene. Likevel er dette fisket fremdeles tillatt, idioti... Jeg husker feks at sesongen 2012 var god i Driva, da var det en ensom garnfiskere som fisket over 5 tonn ute i fjorden, hva er det for noe tull!?
 6. Japp, ikke store forskjellen i lengde, klart lettere å finne stenger som takler den klumpvekten blandt de lit lengre. Så lit på 13' across, den virker sabla tøff, anbefalt kastvekt 39-42 gram.
 7. Har ikke prøvd NRXen nei, redd for at den blir litt for pinglete. Har allerede 13 foter som jeg kaster ca 29-30 gram med. Er ute etter en i samme lengde som i hvert fall klarer 35-36 gram.
 8. Hehe, ja, har hørt mye godt om GASS 12'6 #9. Men prisen på den nye ligger vel rundt 9000-10000? Det er lit i overkant spenstig altså...
 9. Ok, takk for svaret, den er med i betraktningen!
 10. #8/9 mener du? Trives ikke den med 30-32 gram?
 11. Hallais Har lyst på en ny, (eller pent brukt), stang, rundt 13 fot, som kaster klumper fra ca 32-38 gram, også synkesnører. Har sett lit på Loop Opti 13'2 #9 Loop Gass 12'6 #9 G Loomis stinger glx 12'6 #9/10 Har prøvd Lts x1 13'6 #9/10 men syntes den var noe slaskete faktisk. Er takknemlig for andre forslag, erfaringer med ovennevnte stenger etc...
 12. Sage Z-axis 12'9 #8 er en bra stang, jeg bruker klumper på ca 29 gram, 10-11 meter. Lts X1 12'6 #8/9 er også bra. (Ser at begge er under 13 fot )
 13. Er det egentlig noen som vet hvorfor Surna, Gaula og Orkla ikke har blitt smittet? Ingen silender som har gulpet Gyro fra Driva ved andre elvebredder i løpet av 40 år? Ingen våte filtsåler som har blitt transportert i bil fra Sunndalen til Trøndelag? Laksefisket i Driva har tatt seg opp betraktelig i løpet av de siste 20 årene, uten at noen helt vet hvorfor. Laksebestanden er selvfølgelig klart redusert sammenlignet med "gamle dager", noe som selvsagt handler om Gyroens innvirkning men også en annerledes situasjon i sjøen, feks tilgang på mat og lakselus. Utsagnet om at det ble en stor oppblomstring av sjøørret og kludd i Driva når laksen gikk kraftig tilbake, gir lite mening. Driva hadde flotte bestander av sjøørret og kludd når laksebestanden var god. Dessverre har sjøørretbestanden gått kraftig tilbake, noe som med stor sannsynlighet til stor del har sin grunn i oppdrettsnæringens lakselusepidemi. Altså ikke grunnet Gyrodactylus. Det er vanskelig å forstå og akseptere at myndighetene planlegger å bruke så mye penger på sperre og rotenonbehandling når det er så stor usikkerhet og så mange ubesvarte spørsmål knyttet til prosjektet. Jeg tenker da på ovennevnte ubesvarte spørsmål, men blant annet også følgende: at Rana er infisert på nytt, at det ikke er mulig å bli kvitt Gyro på landsbasis (Drammenselva), at vi foreløpig ikke har valide resultater av behandlingen i Vefsna, at planen er å lyfte sjøørreten og kludden over fiskesperren i Driva, at problemet med oppdrettsnæringen gjenstår.
 14. Du trenger nok mindre vekt på et WF snøre, spesielt om du mest kaster over hodet? sjekk Rio Outbound, jeg tror at de finnes opp til i hvert fall #12 (enhåndsklasset).
×
×
 • Legg til ny...