Hopp til innhold

tmags

Medlem
 • Antall innlegg

  1 875
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  New Zealand

Siste profilvisninger

2 393 profilvisninger
 1. Hvis fisken detter av så er det nok fordi den er dårlig kroket i utgangspunktet. Mothaker hjelper ikke stort på dette. Det er viktigere med riktig kroking, stort nok gap osv. Tilslaget må komme raskt ved nymfefiske. Jeg fisker mye med mothakeløst, og jeg kan ikke si jeg merker noen forskjell på mistet fisk med og uten mothaker. Hold stram line og jevnt press under hele kjøringen. Gi slakk under landingen hvis fisken hopper. Skal gå greit da. :wink:
 2. Da ville jeg sjekket hunnholken NØYE for rester. De er fra den fØrste fabrikken. Lys inn med en lykt og se om du ser lyse/hvite avleiringer. Jeg pleide å fjerne de med enden på en hannholk, men du kan bruke noe tilsvarende. Men aldri metall, eller andre harde ting som kan skade karbonet, selvfØlgelig. Ellers så er Loon Grafitoline tingen å bruke på holker.
 3. Det er noe man kan komme ut for på samtlige merker. Selv de dyreste. Hvis det ikke lar seg løse med voks e.l. så er det strengt talt en reklamasjonssak. Jeg har jobbet med flere merker i løpet av årene, og Streamstix hadde jevnt over god reklamasjons-statistikk. De første seriene ble produsert på en annen fabrikk en de senere seriene, og det hendte av og til at det lå igjen limrester inne i hunnholken. Disse kan fjernes, men man må være forsiktig. Hvis det er rester der så kan det gjøre at delene ikke festes skikkelig.
 4. Det har ingenting med kvalitet aa gjoere. Det er kun en annen loesning. Og det gjelder kun Troutfighter. Loomis valgte samme loesning paa de foerste NRX stengene. Salmonfighter har triangle-fester som er meget bra. Samme som bl.a. Loop.
 5. Generelt saa er Troutfighter og Salmonfighter stengene laget paa samme fabrikk som lager stenger for Redington, Orvis, Hardy, m.fl. Senere ogsaa Vision. Foroevrig er Troutfighter 9' #5 fortsatt en av mine all time favoritter. Uavhengig av merke. Snellefestet er da ikke saa daarlig. En skvett olje i ny og ne og det fungerer utmerket. Salmonfighter har et helt annet feste.
 6. Greia med Loomis er at engrosprisen tar den utmerkede servicen de leverer til kundene i USA i betraktning. Så når du kjøper en stang i Norge er denne servicen bakt inn i totalprisen, uten at du får noen goder av den. Så du er med på å betale for livstidsgarantien til kundene i USA. Hos de største så fungerer livstidsgarantien utmerket. Her nede betaler man ca 150 kroner totalt for en Sage reparasjon. Scott har eget verksted i Norge. Hadde Loomis stengene vært billigere så kunne jeg kjøpt argumentene over. Men faktum er at de er dyrere. 7.099 for en NRX 5'er, 5.999 for en Scott S4 og 5.595 for en Sage One. I USA, hvor man altså har utmerket garanti og service på Loomis-stenger, så koster NRX'en 5 dollar mindre enn både Sage One og Scott S4 nevnt over. Så du betaler MER og får NULL service/garanti. Du får faktisk akkurat samme garanti på en stang til 200 kroner. Diskusjonen om livstidsgaranti er en forbannelse eller ikke er relevant nok. Men alle er vel enige i at hvis den servicen er innebakt i prisen produsenten utarbeider for distributøren (hvilket den ER), og forbruker betaler for den så burde den komme forbruker tilgode? Jeg hadde ikke vært imot en løsning hvor man fikk billigere stenger hvis man kjøpte dem uten livstidsgaranti. Jeg har knekt to Sage stenger på 25 år. Og jeg har ikke tall på hvor mange jeg har kjøpt. Så jeg har betalt for mange klønehuers "uhell." Men det er en helt annen diskusjon. Kjøper du en Loomis i Norge, eller faktisk i ethvert land utenfor USA så betaler du for en service du ikke får. Derfor har de forsvunnet fra markedet i mange land. De er helt usynlige i NZ og Australia nå. Fra å være ett av de to hotteste merkene. Sage og Scott har tatt helt over. Med FF-Europe vil det samme garantert skje i Europa. Det er sjeldent jeg snakker nedlatende om merker online, men jeg synes Shimano har sparket alle G. Loomis fans utenfor USA rett i nøttene (eller i ****a hvis du er kvinne...). Det er faktisk ikke ELBE sin feil heller, siden det er Shimano som står bak elendigheta her og ikke støtter opp.
 7. Tyskland har forbud mot C&R. Det er en forvaltningsmessig skivebom, og neppe et godt eksempel. Faktisk et av de verste... :wink:
 8. Oki, hvis jeg får være med å leke... Så langt denne sesongen har jeg røket på en Scott A4 906/4, Scott S4 904/4, Scott G2 906/4 og en Sage One 590-4. Pluss en W/L Litespeed 2, Eikre-fly Varius med ørten spoler og en rekke nye snører, hvis de teller med. Nest på lista er en W/L Vanquish 5.6. Har sluttet å fiske og alt jeg sparer i bensinpenger blir brukt på nytt utstyr. Et lurt prinsipp jeg har lært av Langbein...
 9. Den stanga har jeg, svensvik. Nydelig stang! Bruker den både som 5'er og 6'er stang. Sist brukte jeg et Airflo Ridge Supple Tactical WF6F. Nydelig kombo! Kom med en liten rapport på hva du synes da...
 10. Ok, så da er det ikke en AFTM-tabell, siden den ikke refererer til AFTM/AFFTA. Snarere en tabell over hvordan noen kunne tenke seg at den var? AFTM beskriver som kjent kun de første 9,15 meterne av et snøre (minus level delen i tuppen). Så tabellen er kanskje ment å beskrive total klumpvekt? AFTM er avlegs, enig i det. Og uten total klumpvekt er den ganske intetsigende. Det finnes snører på markedet i dag hvor man oppgir at snøret er "en halv klasse tyngre". Man kunne da kanskje tro at selve klumpen var tyngre også, men dengang ei. Rio Grand er et sånt snøre - en halv klasse tyngre. Rio Gold er et tyngre snøre, men er riktig klassifisert. Så Rio Grand, som altså er en halv klasse tyngre, er det letteste snøret av de to. :blink:
 11. Hvor er dette hentet fra, kilde? Det er ikke kommet noen ny standard fra AFFTA (AFTM): http://affta.com/member-services/industry-standards/
 12. Akkurat når det gjelder Loomis så er det hele litt "tricky". Iflg en som nylig forsøkte å bestille fra USA så fikk han beskjed om at garantien som amerikanerne får IKKE gjelder for kunder i de områdene hvor det finnes en lokal distributør. Og ELBE vil neppe ha noe å gjøre med stenger som er kjøpt i USA. Hvis man legger de to sammen så ser det ut som om du ender opp med en stang uten garanti hvis du kjøper Loomis fra utlandet. Og i Norge får du som sagt samme garanti som du vil få på en Ron Thomson stang til 600 kroner. Hva med Hardy Zenith?
 13. Hvis garanti er viktig så er Orvis det åpenbare valget. Loomis i Norge leveres, etter det jeg forstår kun med vanlig kjøpslovsgaranti. Hjelper ikke om du kjøper fra USA heller...
 14. edguy, for folk i bransjen så er ordet "snikreklame" nesten et banneord. Jeg tør påstå alle som er tilknyttet et eller annet firma synder med jevne eller ujevne mellomrom. Derfor er det spesielt ille å bli beskyldt for det når man ikke er skyldig. Det jeg skrev er en anbefaling, ikke snikreklame. Det DU gjorde er snikreklame, siden du jobber hos Stein. (Hils ham forresten...) :thumbup:
×
×
 • Legg til ny...