Hopp til innhold

Laksen som går

Medlem
 • Antall innlegg

  176
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

4 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen
 • Favorittfiske
  Laksefiske

Siste profilvisninger

977 profilvisninger
 1. Ledig uke 23 og 24 i Orkla . Eksklusivt fiske med innkvartering i eldre enebolig .
 2. Jeg er enig med både Marius og Salaren . Orkla er en fantastisk fiskeelv hvor jeg har hatt mine flotteste fiskeopplevelser og ikke minst tatt flere av mine største lakser . Finner det svært vanskelig å vende rtyggen til denne elven selv om den for øyeblikket ikke er på sin topp . Laksefiske er ikke enkelt.Da hadde det ikke vært like moro .At enkelte søker elver med fangstgaranti etter en bomtur eller to får så være .Jeg tror det er svært viktig å støtte sin elv i både medgang og motgang ! Selv opplevde jeg å fiske 2 uker i 2013 uten å se eller kjenne laks . I år fisket jeg en uke og hadde 3 laksekontakter ,hvorav 2 havnet på land.I tillegg så vi mer fisk i år enn i fjor . Er vel ikke så håpløst som mange vil ha det til,men samtidig langt fra toppårene ja .
 3. Alternativt kan man sende en sekk med beste sort pellets direkte til merdene hennes : Blir jo noen kroner spart for den stakkars damen det også . Og send gjerne rekeskall etter sommerens rekeaftner,så får laksen hennes rød farge på kjøttet i år også . Vi kan jo ikje miste deg Lisbeth ,kan vi ? Du som har gjort så uendelig mye bra for kystnorge ....
 4. Tenker du på Oselven utenfor Bergen ?
 5. Anbefaler på det sterkeste å kjøpe stang og snelle hver for seg . Evnt kan du be om en god samlet pris . Mye bra brukt flueutstyr på markedet ,både på dette forumet og andre .Tror garantert du får mer glede av brukt topputstyr enn medium nytt . Standard flueoppsett er jo svart,svart/orange ,grønt/svart ,blått/svart ,igrunnen uendelige kombinasjoner . Er jo greit å ta utgangspunkt i hvilke farge elven du fisker har under rådende forhold .
 6. Tja ,du kommer langt med noen Sunray Shadow i forskjellige størrelser .Noen tempelhunder med variasjon av grønt ,blått og orange/svart og du er bra dekket .
 7. Om det er grov underrapportering skal være usagt,men sålangt ser det urovekkende ut . Får se utover dagen om børsen blir oppdatert .
 8. Enig i at 3 d klumpene ikke nødvendigvis er best i trange posisjoner .Har fått noe skagitsaker som skal prøves ganske snart . Nrx 10 fot kl 8 er en ekstremt fleksibel stang og kaster det meste av både klumper og helliner . Jeg syntes den presterer best med triple d 21 gram på generell basis ,men her er jo forskjellige kastestiler og fiskesituasjoner med å påvirker resultatet .Jeg har fisket i en årrekke med Native run i samme klasse og mener den responderer bedre på litt lettere klumper . Fikk dette bekreftet direkte fra Stener Skogmo,som sa at NRX trengte litt tyngre klumper enn Nativen . Men at det er en av de beste 10 fot klasse 8 på markedet for øyeblikket er det liten tvil om .
 9. Guideline triple d FHI kl 8-9 kuttes til ca 21 gram .
 10. Tror jeg så ham i Orkla i juni i fjor. Noe kjent på en måte...
 11. Fisken merker neppe noe . Prøv å finne en god line til stangen .Jeg har faktisk hatt denne stangen selv engang i tiden og husker jeg var svært fornøyd med den . Mange gode wf liner på markedet som burde passe . Lykke til !
 12. Vangen 602 høres ut ¨som en kullfiberstang fra 80 tallet . Er vel eldre utstyr vi snakker om her ? System 2 snellene er enkle og svært funksjonelle/slitesterke.Jeg har hatt flere opp gjennom årene. Dette var ett svært bra utstyr for 20-25 år år siden men holder vel ikke helt mål med dagens enorme utvalg og utvikling på utstyrsfronten siden dette var nytt .
 13. Ett fornøyelig innslag på en fluefiskeside. Joda ,har prøvd oterfiske i barndommen men la fort fjølen på hylla og erstattet den med fluestang kjøpt på det lokale sandvirkelag.Flugspø var det orginale navnet på en heller tvilsom slaskeraie .(avsporing ) Slik jeg best kan beskrive oterfjølen er som følger: en automatisk fiskemaskin uten form for sportslig element .
 14. Hei . Sjø ørret fisket i Bergen og omegn er desverre ikke videre bra for tiden . Kjører du til sognefjorden stiller det seg annerledes . Ca 2 1/2 times kjøring fra Bergen . Kan gi deg noen konkrete tips men da på PM . Laksefiske er på stigende i flere Sogne elver . Gi en lyd om du er i området i juli/august ,disponerer endel fiske i Sogn . Nært Bergen kan Oselven tidvis være god,samme gjelder Storelva i Arna ,Loneelva på Osterøy samt Daleelva i Vaksdal . Det som er felles for disse elvene er at de er svært vannavhengige,reine flomelver .
×
×
 • Legg til ny...