Hopp til innhold

- Erlend

Medlem
 • Antall innlegg

  27
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Egersund og Bergen
 • Favorittfiske
  Sjøørret, ørret
 1. Huff, smøring hadde faktisk jeg også planlagt som dagens gjøremål. Selv får jeg mye bedre skudd når jeg dobbeltrekker riktig.
 2. Jeg kjører nå en veldig liten løkke av linekjernen. Fortommen har jeg knyttet en løkke på (ganske stor), som jeg så har surret flat til bare en liten løkke gjenstår. Løkker har en ofte oversett egenskap: Skulle man få griserumper stopper ofte flua i løkka, istedenfor å stramme en knute på spissen.
 3. Har du fått testet dette? Hvis noen har en ekstra minicon-løkke til overs (og de bryr seg), kan vedkommende da se om det vil være mulig å klippe av løkken for å bruke den andre halvdelen som en slags strømpe? Kanskje man kan sikre den i hver ende med noen tørninger bindetråd? Men dette må kunne fjernes raskt. Jeg har dessverre ingen løkker liggende, og de må jo være det produktet i verden med best økonomisk avanse. 120-ish for et par-tre stykker!
 4. Fin video, jeg skal trekke tilbake ett trekk mens jeg legger nedpå neste gang.
 5. Hvis du kjører dobbelttrekk så kjenner du at snøret drar av seg selv etterpå, hvorpå du etterkommer dets ønske. Men for all del, dette er teoretisk, jeg startet jo tross alt tråden der jeg erkjenner et problem med min skyting. Forresten, har noen kjennskap til skyting i siste bakkast, før skyting i siste fremkast? Jeg har forstått det slik at man på dette viset kan belaste stanga med mer line enn den normalt lar seg lade av, og altså skyte mer eller mindre dobbelt så mye line som bare ett "skudd" ville tillatt. Sitat fra Sexyloops: "As soon as your cast gets beyond the weight forward head section the line starts to hinge and collapse. BUT we can get away with an overhang on the last backcast. By shooting 2, 3, 4 or even 10 and more yards of line into the last backcast greater flex can be forced into the rod, and hence greater distances can be achieved." (Kom over et annet relevant sitat i samme sleng, under Shooting: "Beginners always seem to want to release during the stroke and not after it: Stop the rod, thenrelease the line. Remember casting (partly) works because we bend the rod. The instant we stop the rod it is still bent, it has yet to unbend and cast our line, we have to wait - albeit fractions of a second - for the rod to unbend.")
 6. Jeg skjønner hva du mener med den tidlige stoppen og kollaps. Jeg tror du, ved skyting, slipper snøret for tidlig, altså før det er utstrekt / har begynt å dra.
 7. Jeg bytter noe mellom Guideline Coastal 5# og 7#, på henholdsvis en LPXe RS V2 5# og en Lawson Northern Lite 7#. Begge med 9-10 fots fortom. Jeg kan nok ha en tendens til å mate unødvendig mye line før skyting. Skjønt alternativet blir å stå igjen med noen fot.
 8. Når jeg skyter snøre opplever jeg at det trekker seg tilbake etter selve bråbremsen (en strikk-effekt), og lander ikke-utstrekt. Man skulle tro det indikerte at jeg burde kunne skyte mer snøre, men når jeg prøver på det blir det straks mer enn jeg kan håndtere. Noen tips?
 9. Enig, man får en slags hengsle. Samtidig kan ikke det praktiske aspektet oversees. Jeg har begynt å lage egne, mindre løkker, og problemet blir mindre, men ikke borte. Skulle gjerne hatt en slags tynn strømpe jeg kunne tredd over leddet. Kanskje en slags tape?
 10. Vel, da blir det totalt 8-900 kroner med den raske frakten. Jeg får det vel neppe billigere i Norge uansett?
 11. Av to grunner: Ettersom det hovedsakelig er amerikanere som selger, er blir frakttiden på rundt en måned. Ettersom det hovedsakelig er amerikanske fiskebutikker som selger via eBay, vil de ikke merke forsendelsen som "gift," og da vet vi jo hva som skjer. Akk, kineserne er mye greiere.
 12. Vet noen om et norsk utsalgssted som selger ekstraspoler til Lamson Guru 2?
 13. Jeg har et Guideline Coastal Int. Fast som jeg kunne tenke meg å ta godt vare på. Hvordan bør jeg behandle det? Etter hvert skal jeg få meg en Guideline High Water flyt også. Det ville være greit med noe som kan brukes på begge disse. Noen erfaringer med dette?: http://skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fluetilbehør/Fluepreparater/Loon-Line-speed-Verdens-beste-smøre-rensemiddel-121015-p0000052361.aspx
 14. Hellelandselva er idyllisk, men er egentlig totalt håpløs hva fiskestørrelse gjelder. Den lakseførende delen har imidlertid hatt et voldsomt oppsving de siste årene, av laks og sjøørret. Fiskekortene er billige, og de gode plassene er lett tilgjengelige. Våger å påstå at brunørreten også er større. Jeg ville heller fisket der.
 15. Fikk meg forøvrig en lengre fortom, og brukte en litt fortynget flue i dag (på 6/7er-stanga). Kastene var mye bedre.
×
×
 • Legg til ny...