Hopp til innhold

TommyL

Medlem
 • Antall innlegg

  26
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om TommyL

 • Bursdag 23. aug. 1994

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  Tommy.Lian1

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Jæren
 • Interesser
  jakt/fiske friluftsliv
 • Favorittfiske
  Ørret/laks
 1. Dato: 01.05.12 Sted: egersund Antall: 3 Vekt: 200-300g Av disse tre fiskene var det 1 med bare en lus på, og noen små skader på finner ser bra ut dette :)
 2. Har vært på ca 5 turer i år, og har enda ikke fått en eneste sjøørret... :( men i går snudde lykken tok toget til Egersund, sammen med kjæresten og #7-er stanga mi, og hekta på en rosa pattegris i str 4 på enden. da jeg kom ned på brygga, svømte en liten sjøørret sakte forbi, og på første kaste satt den. ikke så stor men, ca 2-300 gram, men alikevell den første jeg har fått i sjøen nydelig vær, og dagen endte med 3 sjøørreter på 2-300g på rosa pattegris :)
 3. hei! leter etter ett snøre som skal være ett allround snøre, som jeg kan bruke til både laks i mellomstore elver og sjøen etter sjøørret og lyr etc... er usikker på om jeg skal velge intermate snøre, eller synk 1 -2? er det noen som har tips og erfaringer. burde jeg kanskje ha et snøre som synker ganske raskt? er ganske så fersk i gamet, og er ikke så flink på utstyr. tenker mest på at det skal være et skytesnøre i #7. har ei guideline explorer 9" #7 og ei guideline reelmaster snelle #7 på forhånd takk Mvh Tommy
 4. Såklart kommer det ann på smak og behag jeg trives best med elvefiske, men er også en stor fan av fiske med flue i sjø og stille vann. som du sa, stor fisk spiser "stor" mat ;) jeg er egentlig ikke typen som liker og studere plassene nøye, og velge fluene nøye. jeg går etter magefølelsen, og det jeg syntes er spennende. og se bølgen etter en fiskeimitasjon som går rett under overflaten, eller kanskje plasket bak en museimitasjon er noe som bringer fram adrenalinet til meg som sagt, smak og behag! :)
 5. Jeg er relativt ny med fluestanga, og har bare fisket aktivt i 2 år med flue nå. ørret, laks og alt som går ann. som fersk fluefisker, brukte jeg mye tid på å lete rundt etter metoder og tips, får og få mye og stor fisk.. kan si jeg ble litt mållaus av alt jeg fant.. filmene fortalte om lange forbredninger, der vak ble studert, fisket observert og fluene nøye undersøkt, for å vurdere hva man skulle ha i enden av snøre. latinske navn, klekkinger, fulle fluebokser...... overveldene etter en stund fikk jeg nokk, og valgte å gå "min" vei... alt snakket om at fluene ikke måtte være forstore, fortomet helst under 20mm og at området måtte stunderes nøye, ble lagt på hyllen. Fortiden har jeg ikke annet enn en guideline exsplorer #7 med ei guideline reelmaster #7 med scierra HM3 skytesnøre klasse 7 flyt, men den passer fint til ørret på 0,5kg + jeg dro til XXL for og handle inn til ørretfiske, og der ble det handlet inn grå frede, tobis imitasjon, og en god del andre fluer som egentlig var beregnet for Sø-fiske. en spole med 28mm fortøm ble også kjøpt. så bars det avsted med toget til nærmeste stor ørretvann, Frøylandsvatnet. stanga ble montert med et super sink fortøm, etterfulgt av 2,5 meter med 0,28mm fortom der en tobisimitasjon hang i enden. ørreten spiser jo stingsild, så hvorfår ikke tobis?? det første kastet ble ved nermeste lille vik med litt siv, og allerede på første kast slo det en fin ørret bak flua, og forsvant. dette lovet godt. hver eneste sivkant ble fisket langs, og ikke lenge etter ble en fin halvkilos ørret landet, og slept ut. det var ennå ganske tidelig, midten av mars, men jeg hadde flere fisker etter. desverre endte denne dagen med bare 1 fisk, men var alikevell fornøyd. jeg har fisket en god del med store fluer, gjerne fiske imitasjoner og store våtluer, og har hatt veldig gode resultater, ofte med stor fisk som gevinst. alt dette med klekkinger, observeringer og studeringer syntes nå jeg, blir litt i det meste laget, så jeg valgte å gå min egen vei ;) ørreten er jo rovfisk, så hvorfor ikke slenge uti en tobis imitasjon? :)
 6. Hei! for ca. et halvt år siden, kjøpte jeg meg billig settet ron thompson tyran #6/7 til sjørret fiske, sammen med ei okuma #7/8 snelle. dette sette ble bestilt over aktiv fiske. rett etter jeg hadde henta pakken på post kontoret, begynte jeg og sette stang og snelle samme. allerede 5 min etter at settet var satt sammen, skulle jeg tre snøre gjennom ringene, og da jeg nådde toppringen og dro snøre gjennom, knakk stanga 3-4 cm fra det øverste kjøtet! stein forbanna sendte jeg mail, og fikk sendt stanga tilbake, og ei ny vart sendt i retur. da jeg fikk den nye stanga var det ikke mye igjen av sesongen. da jeg fikk den nye stanga, ble den brukt et par ganger, så pakket bort for vinteren. i år begynte jeg sjøørret sesongen i starten av marsj, og fikk brukt stanga på 3 turer før den igjen knakk! på samme plass! og likt som den andre, med minimal kraftbruk, denne gangen skulle jeg løsne flua fra stangas krokfeste, og da stanga fikk enn liten bøy, knakk den. det som var til felles med begge bruddene, var at stengene var kuttet rett av, helt reine kutt uten en eneste splint eller noe. to fine bruddkanter. forbanna dro jeg innom den lokale fiskebutikken, for og høre om dette kom av mine handlinger. butikkeieren ga stanga et blikk, og sa produksjonsfeil. forbanna dro jeg hjem og satte meg ned for og skrive mail tilbake. jeg skrev at dette var andre stanga som var knekt på samme plass, uten kraftbruk og at dette var den eneste stanga jeg hadde, og at sesongen min be utsatt på grunn av dette. jeg ba de sende mail om hvordan vi skulle ta dette videre.. som svar fikk jeg tilbake at den forrige stanga jeg hadde levert inn, ikke fikk godkjent brudd fra produsenten, men at de alikevell hadde sendt meg ei ny stang. mailen viste tydelig at de trodde at dette var min feil, men at jeg likevell skulle sende inn stanga til vurdering. allerede nå har dette settet til en 1000 lapp kommet opp i 1600 med frakt, og mer skal det tydeligvis bli.. jeg har hatt mange fluestenger før dette, som har bilitt behandlet mere brutalt, og jeg hat til og med kjørt 7kg laks på det første #5 billig settet jeg kjøpte, uten at den knakk! jeg tenker som så at hadde dette vært et brudd på grunn av kraftbruk, ville ikke begge stangdelene ha knekt med store splinter? jeg har knekt gamle stenger før, og da har splinter føket til alle kanter, og store plinter har stukket ut fra begge delene... jeg blir så irritert over slikt, men jeg har vell kanskje lagt opp til det selv ved og bestille et slikt billig sett.... måtte bare få ut litt damp :blush:
 7. Takk for svar! det med 46T sto på produktinformasjonen hos leverandøren, skitt fiske ;) trur jeg ender opp på et guideline explorer sett 9,6" #7 med en reel master snelle ;) Hadde dette sette i #5 før, som jeg fikk testet på kjøring av grom ørret, og laks på 7kg var veldig fornøyd med dette sette!
 8. her er litt mere informasjon om stanga.. HM+ er en vidreutvikling av den legendariske Scierra HM-serien, som har vært en favoritt blant fersk- og saltvanns fluefiskere siden de ble introdusert i 2003. HM+ serien fortsetter den stolte tradisjonen med ekstremt velbalansert og kraftfull klinge produsert i ultra-high-modulus nano teknologi 36T karbon. Stengene er ekstremt lette og følsomme, og med sin medium-fast aksjonen presenterer den delikat og følsomt. Stengene er utstyrt med premium speialtilpasset snellefeste i gun-smoke utførelse, deluxe portuigisik kork og lettvekts snelleringer. En ny HM-æra har startet. Spesifikasjoner: - Unikt saltvannsbestandig snellefeste - 46T nano karbon teknologi - Førsteklasses Portugisisk kork - Medium-fast aksjon - Super lettvekts/saltvannsbestandige ringer - Leveres med stangtube
 9. Hei! Er på utkikk etter ei "allround" stang etter att den forrige min i klasse 6/7 knakk. den stanga brukte jeg til sjøørret fiske, ørret fiske og laks på 1-7kg og den passet fint til dette. jeg har sett på ei "billig" stang som heter scierra HM+ 10 fot #7 som koster 1200kr som skal erstatte denne stanga. den skal brukes til mellomlaks, ørret (1kg+) og sjøørret fiske på veldig vindutsatte plasser på jæren. er det noen som veit noe om disse stengene? hørtes det ut som ei grei stang til mitt bruk? råd og tips mottaes med takk :)
 10. står et innlegg i trønderbladet om at sjøørreten er blitt totalfredet i både elver og i sjøen! men gjelder dette for hele landet, eller bare rundt om i trondhjæmsfjorden? isåfall blir mange fiskere sittende hjæmme i april...
 11. Takk for svar MortenH! har aldri tenkt å selge stanga, men er bare litt interisert i hvordan prisen ligger an ;) er utrolig artig å ha ei slik stang, og håper at den kommer til å gå i arv videre. har allerede tatt laks på 2kg og endel ørreter på den, og det er en skikkelig artig stang! et skikkelig klenodium å ha! verdien stanga har for meg, er atskillelig høyere en markedsverdien :msn-wink:
 12. Har arvet ei enhånds Hardy fluestang fra morfaren min, som sikkert er 40 år ++ stangen er en Richard walkers "little lake" #7, med en orginal Hardy snelle i snøreklasse 7/8 som er like gammel. da jeg begynte og bruke denne stanga, fant jeg ut at festetråden til ringene var morkne, og ringene begynte å løsne. stangen ble sendt til England, der det sitter to gamle kaller og reparerer fluestenger, og nå, 8 månder sener kom stanga tilbake! så fin som den aldri har vært! alle ringene og surringene ble byttet, helt ny kork på stanga, og ny tetting når man setter delene sammen. Alt med Hardy garanti,og korken og resten er fra Hardy. er det noen som har en anelse om hvor mye ei slik stang er verd?
 13. dagens ørret tok en red tag dobbelkroka flue og var ca 0,5kg tok på hardy stanga mi "Richard little lake" #7 sikkert 40 år gammel men enda like god :)
×
×
 • Legg til ny...