Hopp til innhold

stein

Medlem
 • Antall innlegg

  454
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra stein

 1. De vil jo fjerne sjøørretten for å få lakseelv. Miljøkrim på sitt værste
 2. Jeg har mistet en liten skrue til en litt eldre argentinsk snelle. Er det noen som kan gi meg et navn på en snelledoktor eller lignende som kan ordne en ny skrue ?
 3. Jeg vil bare skryte litt av folka hos Elbe / Loomis. Jeg har fått kjempgod og rask hjelp når jeg har trengt det.
 4. Hei, folk fra Discovery har filmet fluefiske i Trysilelva. Dette skulle vissnok vises i høst/vinter. Er det noen som vet når dette kommer ?
 5. I mars / april er det kommet en nyere modell av Panasonic Lumix DMC-FT2 som heter -FT3 med bla. full HD på videoopptaket. Den skal jeg kjøpe....
 6. Jeg har hatt H7 lykta i etpar år og brukt den veldig mye. Så mye at det er blitt brudd i ledningene, og høydereguleringen er nesten utslitt. Lykta er fin den, og jeg har tatt den opp og loddet ledningene. Jeg er avhengig av en lykt jeg kan stole på og jeg holdt på å kjøpe meg en ny av samme type. Men så så jeg omtalen av ZebraLight H31 her, og fikk den etter etpar dager. Rask levering forresten. Jeg prøvde den nye i går. Her er det jeg satte pris på. Veldig lett, jeg kjenner nesten ikke vekten av den på hodet, ingen utvendige ledninger som blir slitt og så tåler den regn. En fordel er også at jeg kan lett dra den ned på halsen når jeg skal skifte flue om natten. Da bruker forstørrelsesglass på capsen og hodelykt på eller under capsen går ikke. H7'en har batteripakka bak og den kommer i nakken og setter seg fast i hetta. Det som var mindre positivt var at man må bruke fotoapparat- batterier. Standard AA eller lign. batterier har alle butikker men ikke disse. Det er litt fiklete å trykke flere ganger på en knapp for å justere lysstyrken, og det er ikke zoomfunksjon som på H7'ern Men, alt i alt - jeg tror jeg blir godt fornøyd med den nye.
 7. Veldig fint innlegg. Snadder å se på i lunsjen. Håper det blir endel slike forhold seinere i høst.
 8. Fluoriserende lysgrønne romper er fine greier. Små fluer til harr....ja generelt kanskje, men ankerfluene på tsjekkerfiske er jo ikke akkuratt så småe greier da, og heller ikke de andre på opphenget heller. De fisker jo som søren. Harren tar jo også godt med Elk hair caddis, gjerne med en en eller to fluer etter, fisket oppstrøms med korte kast i en fin strømnakke. .....ohhh jeg gleder med til harrfiske neste helg.
 9. stein

  Snellebag

  Velg en bag som har mange lommer til forskjellig fortommer og snører. Det er iallefall en type med et ekstra lokk med disse lommene.
 10. Jeg har zpey snører i flytog int. i lettere tohåndsklasser og de er fine til vannkast. Trippel D har jeg ikke prøvd.
 11. 38 - 40g går greit hvis det er overhodekast, men til vannkast vil jeg ha de litt tyngre. Gjerne 43g på klumpen. Så er det klumpfasongen. Spes til vannkast må det være litt tyngde i øvre del av buen, og det er ikke alle snører som passer like ghar. Det er iallefall en kjempestang.
 12. stein

  Vingematerial

  Jeg har litt sansen for døgnfluer med vinger av fjær. Det nærmeste jeg er kommet til det jeg ser etter er små fjær av partidge men fargen er jo litt mørk. Her er stammen passe stiv og fjerstålene passe vide. Er det noen som har noe bedre forslag til vingematerale ?
 13. Jeg jeg har noen fine benkeplater som jeg skal lage store flueboker av. Jeg vil gjerne ha slik foam som det er i C&F boksene (de med spor) Nå er det jo kommet endel andre leverandøreer også, og C&F selger også løs innmat. Problemet er at de er så dyre når jeg skal ha mange av de. Er det noen som vet hvor det går an å få kjøpt disse innmatene av foam billigere f.eks fra en leverandør ?
 14. Takk for tilbakemelding. Da er batteriet bestillt, forhåpentligvis klart til nye fiskeopplevelser
 15. Artig å høre tlbakemeldinger. Nå venter jeg på erfaringene dine etter at du har kjørt noen "feite koljer" Ps, jeg kastet med ei ny fin ny stang i kulden, og jeg husker jeg kjente forskjell etter en stund. Kansje det var bare materialet som ble andeledes i kulden, men jeg tar iallefall aldrig sjansejn en gang til.
 16. Helt enig med en tidligere her om underlaget. kjøp Expeed downmat dlx (det brede) Vi har tre stykker i familien. Litt tyngre enn den smale men så slipper du å rulle av. Oslo sportslager solgte i høst dette til 1000,- og det er litt over 1/2 pris av hva det har vært.
 17. Jeg kan anbefale å leie denne underetasjen, Hyggelige utleiere og midt i smørøyet for harr og ørrett i Røros / Os området. http://www.letestrand.com/
 18. For balansering av en enhåndsstang burde denne kanskje fungere. Jeg har iallefall lært at balansepunktet bør være ca 1 cm forran håndtaket. Det er mange forskjellige sneller og stanglengder - f.eks 10 og 11 foterefra #5 og oppover som kjennes veldig framtunge med ei lett snelle, så jeg kunne tenke meg å prøve en slik. Om det ser bra ut er en annen sak.
 19. Siden vi har kommet med noen synspunkter, er det interessant å høre hva du selv synes etter å ha prøvd den. Hvilke snører har du brukt og klumpvekt ?
 20. Helt enig med forrige innlegg, både med hht stang og snøreforslag. Det er stor forskjell på 14 og 15 foter, men begge er nydelige stenger. 15" er ei grøvre stang for å bruke det ordet. Tyngre liner og tyngre stang, men er utrolig god å kaste med, og fin å kjøre fisk på. 14" er ei like god stang, men lettere. Etter min mening er det kansje brukersted som avgjør stangvalget. Til de midtre deler av Orkla er 14" helt grei, men til de større delene av Gaula vil jeg valgt 15" Jeg har byttet ut 14/15" loomiser i en 13" og 15" z-aksiser og er veldig fornøyd. Jeg kaster bare vannkast, men 13" kan sikkert brukes til o.hode kast også. De er stive nok til det, samtidig som de har aksjonen for vannkask. Sage15" er angitt som ei 10'er stang. 15" Greased line'en min var en 10/11 stang og det var så vidt jeg husker også Stingeren. Fine stenger det og men jeg føler at Sage 15" er lettere enn lomisene. Med lettere mener jeg vekt og håndtering. Manglende innlegg om erfaringer med z-aksis skyldes sikkert jula. Det er flere her som kunne ha skrevet posiitive innlegg .
 21. Jeg kjøpte en forholdsvis dyr vakumholder hos Jarle og Bjørnar på Lillestrøm. (litt under 1000,- tror jeg) Den har jeg ikke hatt problemer med. Den har også vært plassert på sidevinduene på en HiAce med opptil fire tohåndsstenger. Jeg merner den het Wetherby eller noe slikt. De som har hatt problemer med vakumholdere - hvilken type har dere hatt ? prisklasse?
 22. nella må halde 9,5 og 11 fots stenger. Jeg foreslo 6-9'en utfra stanglengde, tildels balanse og den bruken. Men skal du ha på 200 meter med 30Ibs rund backing og ei flugeline i full lengd aftm 8 - 10 er jeg enig at den er for liten. Jeg har 100 -150 flatbread, runningline og eneklte ganger tykk 8 klump. Men, å slippe ut en sø/laks til 250 - da har du litt å stri med. Alternativet er kansje en 8/11 hvis du får tak i , men det blir stort på ei 9-10 fot stang, men smak og behag. Det lå en til 1800 i Danmark nå,
×
×
 • Legg til ny...