Hopp til innhold

sørlandslaks

Medlem
 • Antall innlegg

  8
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  Laks & sjøørret
 1. Gå til Windows XP PowerToys and Add-ins-: http://windows.micro...oads/windows-xp og velg fanen Powertoys ;-) her er det mye gratis og gode hjelpemidler eller gå til http://imageresizer....ases/view/61778 hvis du vil ha til Win 7. Og velg 32 eller 63 bit versjonen. normalt 64 bit versjonen. NB! PCen din sier ifra hvis du velger feil. Downloads Image Resizer (32 bit) application, 540K, uploaded Jul 28 - 13073 downloads Image Resizer (64 bit) application, 600K, uploaded Jul 28 - 12937 downloads Last ned et lite "hjelpeprogram" fra Microsoft som ligger her det heter ReSizer. Med dette innstallert velger du bare ett, eller en gruppe bilder , høyreklikker, velger Resize og får opp valg på oppløsninger fra Large= 1920x 1080 (god, full skjermsoppløsning ), medium, small og til passende oppløsing for mobil og liten mobil skjerm osv. Ta og prøv dette. Virker veldig bra. Men merk hvilken variant du laster ned, det er forskjellig programsnutt til Windows XP og Win 7!!
 2. Jeg føler at jeg må "finsikte" kastet noe mere( enn med 12,5 eren, for ikke å snakke om 14/15 foterne med blyklumper til å spenne opp med) når jeg bruker min lett 11.5 foter i # 7som tohånds, og jeg spisser loopen mye mer (v-kast) for å få den til å dra skikkelig lengde, og er det vind er dette et must. Kan ikke kaste bare på reflex! Dvs. jeg løfter bare omtrent 2/3 parter så høyt i bakkastet som normalt og er om mulig enda mere kontant i stoppen i fremkastet :-). Og ofest gir det spiss smal bue på lina og bra lengder og utrulling.
 3. Jeg ville sett på hva som anbefales på stanga og lånt med meg to like snører av samme type, foreksempel flyt i den anbefalte klassen og ett makan i en klasse opp og forsøk hva som kaster best. OG Husk å ha på den fortommen i type og lengde du tenker å bruke på klumpen når du prøver ut dette!!!!! Den kan endre hele karakteren på kastet og ikke minst en polyleader tilføyer 4-8 gram ekstra vekt til klumpen din og kan i stor grad endre hvordan stangen føles! SÅ kommer dette med lengden inn osv... Og man kan justere etterhvert og etter som kastingen blir bedre, og hvor og under hvilke forhold du ønsker å kaste (smale elver = kortere klumper- store elver laaange klumper osv.)
 4. Har ei #7-er Zpeystang i 11 fot og den er helt grei. Men krever etter min mening at du også med Zpey liner går opp en halv til en klasse på snøret for at den skal jobbe bra (or meg og med min kastestil). Flott som enhånds og med unntak av mine gamle unoter og vaner så er den lettkastet , og presentere fint ved tohåndakast også.
 5. Trenger ikke mere enn ei Switch stang her og så kan du kaste med ei hånd også Har selv ei Real Steel i #7 fra Zpey den er 11fot som enhånds og antakelig rundt 11,5 med butten montert. Helt grei å kaste med når vi snakker liten og lav sommer elv og fjærer fiskens utras fantastisk under kjøring. Dvs tåler veldig ltynne tippets. ;-)
 6. Takker for avklaring. Ble tatt fler fisk med samme den samme dagen i nærheten og ingen av oss hadde sett dette før........
 7. Hei fikk laks i Lygna på søndag med masse parasitter som minner om lakselus(se bilde vedlagt), men de hadde ikke mye farge- var nesten gjennomsiktige. Gjellene på begge sider var fulle av dem!! ;-( Fisken var veldig tynn, grå (ikke frisk rød fsrge) i gjellene og med infeksjoner på baksiden av gjellelokk mv. Den andre hadde også store utvendige sår på rugg og manglet delvis finnene på rygg. Og en annen fisker i elva rapporterte om samme også dette på søndagen. Noen som har peiling på hva dette er? Kikker vanligvis ikke så nøye på gjellene så det kan jo ha vært andre også som har hatt et par slike uten at det har blitt merket... Tror alle som fisker i Lygna bør sjekke gjellene på fisken fremover.... PS: Sendt mail & bilder til fylkesmannens kontor
 8. Fiske, fluer, forhold i elva osv
×
×
 • Legg til ny...