Hopp til innhold

Baguett

Medlem
 • Antall innlegg

  29
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra Baguett

 1. Hei! Tenker meg også til finnmark i juli/august på ørretjakt, hadde tenkt Laksefjordvidda, men ble litt skeptisk etter å ha lest det du skrev. Når er det forresten minst mygg på vidda? Følger denne og håper også på svar
 2. hehe ja Skibotn er en plass med mye SØ. Men jeg er ikke så klok på byttedyr og sånt enda, det eneste jeg veit er at børstemark har "klekking" i april-tider. Reke, småfisk og kreps aner jeg ikke når og hvor jeg skal bruke egentlig.
 3. Nei, jeg bruker hovedsaklig ikke tykkere enn 0.25 mm i spissen. Kjøpte idag 1X 0.24mm som jeg skal binde på. Og sånn "mud" som gjør at fortommen "bryter vannflaten" lettere, sikkert ikke noe viktig, men var jo billig.
 4. Reke ble mest brukt i juni da var det ganske kaldt i vannet her oppe. Juli var den varmeste måneden, men jeg tror det begynner å bli kaldt igjen om et par uker. Har en tobis jeg har prøvd flere ganger uten hell. Holder på å skaffe materiell til å binde vaskebjørn, så den har jeg troa på.
 5. Hei! Først og fremst må jeg si at jeg har fluefisket i ca. to år og det eneste jeg har fått av betydning er en sjørøye på 1kg i et vann. Jeg begynte i år å fiske for fult etter sjøørret i havet, og tenker at jeg sikkert har vært på rundt 20-30 turer i år. Ingen fangst, og minimalt med napp. Jeg fisker overalt i nord-troms, som kryr av SØ, så jeg er ikke på feil plass. Jeg bruker å fiske med en kompis, han har akkurat samme problemet, får ikke fisk. Utstyret er også bra, ny #6 stang (9 fot) og ny #6 snelle med intermediate snøre. Har sikkert brukt 4 forskjellige fortommer igjennom året. Fluer har jeg også, mange reker, som det taes mange SØ-er på her. Teknikken skal også være god, jeg har til og med vært på kastekurs hvor instruktøren sa at vi kunne sakene våre. Jeg varierer ofte inntrekket men det nytter tydeligvis ikke det heller, Det kan være uflaks å ikke få noe på 4-5 turer, men når man nærmer seg 30-tallet så burde uflaks være utelukket. Var en gang i Skibotn og det vaket SØ konstant i ca 1 time, vi kasta ut med haspellstang og fikk napp før vi visste ordet av det, men den ville IKKE ta flua? Kan noen fortelle meg, eller gjette, hva i alle dager som er galt? Er det mulig å ha så uflaks?
 6. Vet noen om gode områder å fiske i i nærheten av tromsø? Løkta, Straumsbukta og Tønsvika vet jeg om, men er ganske mye folk der, og får ikke fisk selv der. Er det noen "skjulte juveler" andre plasser? Malangen og Skibotn blir litt langt unna for å besøke ofte
 7. Lurte på det samme. Vet om et bra vann i kvænangen, men kan ikke navnet på det
 8. ok takk, skal teste løkke og se hvordan det går, men har mine tvil.
 9. er nå på min taperte fortom nr.2 siden den første har blitt for kort pga mye fluebytting. Har hørt at det kan være greit å klippe fortommen når dem begynner å nærme seg 0.15-0.20mm i enden, og lage en løkke for så å kun skifte ut tuppen når det begynner å bli lite igjen. Er det slik man pleier å gjøre det? evt hvilken type løkke/knute burde man bruke? ser for meg at blodknute og vanlig løkke-til-løkke er best, men løkke-til-løkke som jeg bruker fra fluesnøre til fortom synes jeg er litt "slakk".
 10. Takk for tips. Blir nok innerelvvannene, men mye mulig jeg tester elva også med mindre det kryr av folk der. Skal kjøpe kart også hvis de har åpent når jeg/vi drar dit :)
 11. Baguett

  Ringvassøya

  Tenkte å teste flue på Ringvassøya i ferien og lurte på om noen har noen gode tips? Tenker det blir overnatting der i telt, og ser for meg at det blir i området over Grønliskaret (oppe med Indreelvvatnan, evt vannene lengre opp med Storvarden). Tips til gode ørretvann? Rekker nok ikke å prøve halvparten av vannene engang på 2 dager.
 12. Takk for svarene, skal bare prøve meg fram. Har en del fluer, men jeg aner ikke hvilke type det er, bortsett fra at det er tørrfluer. Får studere dem og sammenligne når jeg får fram flueboksen!
 13. Planlegger noen fjellturer i sommer og tar med både flue og slukstang. Men det jeg ikke er helt sikker på er hvordan man burde presentere flua når det er helt stille på vannet og ingen bølger/strøm? Hvis det vaker fisk er det vel ganske dumt å kaste rett over vaket, da blir vel fiskene skremt. Burde man bare ta så nærme man tør og håpe at de ikke blir skremt? Lurer også på dette hvis det ikke er noe vak, er det 0 poeng i å kaste ut snøret en tilfeldig plass i vannet og la det ligge der i en stund, eller er det noe man burde prøve på? Den andre stanga blir mest sannsynlig bare å brukes med dupp og mark så jeg blir å stå med fluestanga nesten hele tiden. Kjøpte en ny brukt stang forrige uke og gleder meg til å teste den
 14. Serbut som at jeg får en 9' #5 stang hos en slektning. :)
 15. Tenkte at iår skal jeg starte å satse skikkelig på fluefiske. Har idag en stang jeg har arvet hos min far, en enhåndsstang, tror det er klasse 5 men er usikker. Den er uansett gammel og litt dårlig. Snella og snøret er heller ikke noe som det oser kvalitet av. Tenkte derfor å kjøpe ny stang og snelle med snøre. Siden jeg ikke fisker hver uke, men kanskje 1-3 ganger i måneden og ikke er så rik, vil jeg ikke bruke mer enn 2.000 for settet. Får ikke allverden men garantert bedre enn det jeg har idag. Stanga skal egentlig kun brukes til 2 ting, SØ og Ørret i vann og elv. Har ikke sett så mye enda siden jeg ikke blir å kjøpe denne uka, men har funnet tre som kan være aktuelle på nettet: Scierra HM4 XDP+ 1499,- #5 / #6 / #7 Scierra Matuka V2 XDP+ 1499,- #4 / #5 / #6 Scierra Matuka V2 TX2+ 1699,- #4 / #5 / #6 Men før jeg bestiller noe som helst skal jeg høre med noen jeg kjenner som driver en sportsbutikk om de har noe bra på lager. Hva burde jeg gå for, klasse, lengde osv?
 16. Takk for tipset, skal se om jeg ikke får tatt noen kast neste gang jeg kjører forbi, har fiskestanga klar i bilen iallefall Fluestanga ligger på boden foreløpig, men iår skal jeg starte med fluefiske på sjøen. Tidligere har jeg bare gjort det i elv og innsjø, så skal bli gøy å prøve seg mot saltvannet
 17. Har ikke fiska i Balsfjorden før, noen spesielle plasser som er gode?
 18. Ble ikke noen ørret på flue, men fikk likevel en fin og tykk SØ på sluk, 1,2kg Får satse på flue neste gang.
 19. Takk for tipsene, skal prøve å se om jeg ikke får tak i noen rekeimitasjoner :)
 20. Endelig fått med vadesett, så tenkte å teste det på en fisketur etter sjøørrett i en bukt Men er fersk i fluefisking, spesielt på saltvann. Noen tips? Hva skal man se etter, hvordan skal man "sveive" inn? Hvilke fluer osv.
 21. Aldri hatt en tv med slike muligheter, men hvis du skal ta opptak av film/serie til en minnepinne så må sikkert minnepinnen være ganske stor (stort i GB, ikke fysisk størrelse:p), med mindre du kun skal ta opp et 2-3 minutters program.
 22. Tror kanskje det ikke ble napp den dagen fordi sola stekte på vannoverflaten, var sikkert 23 grader i skyggen, noe som er ganske uvanlig her oppe :)
 23. Vel, dere ville ha en liten oppsummering etter jeg hadde fiska litt. Var på 2 forskjellige vann imorges, en lite tjern og et større vann. på tjernet (som det var en god del fisk i ifjor) var det ingenting å se eller få. På det store vannet var det en god del vaking å se, men dessverre ingen napp. sikkert fordi det var knallsol og veldig varmt. Fikk iallefall lufta fiskestengene Skal dra å fiske sjøørret snart, så dere som er interessert får følge med i "dagens ørret tok en...?" tråden for andre fisketurer =)
 24. Nå er jeg kanskje litt usaklig, men synes det på en måte er litt bra at det ikke er så enormt mange av oss ungdommer som fisker i ferskvann nå for tiden, bestandene er jo lave nok som de er -g 17
 25. Fin fisk, fantastisk fint område :)
×
×
 • Legg til ny...