Hopp til innhold

MartinF

Medlem
 • Antall innlegg

  10
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om MartinF

 • Bursdag 05. aug. 1992

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Lødingen
 • Favorittfiske
  Sjø-ørret
 1. Var i elva i går kveld og fikk meg en liten tulling på 1,1kg. Men er det laks eller ørret? Beklager dårlig bilde, tatt med mobil i halv-mørket.
 2. Takk for svar Hadde en 4-5kg på i et halvt minutt før jeg mista den og det var på en liten flue men også en annen plass i elva Skal prøve det du sier fig, mener du å la flua synke ned etter jeg har nesten dratt den helt inn? Trenger ikke å vade ut i elva så det skal ikke være noe problem. Mawerick, godt mulig du vet hvor jeg har vært Har du fått noe der selv i år? Men hva betyr å få flua til å stripe?
 3. Var i elva å fisket for noen dager siden. Bruker å stå i en kulp hvor all fisken samles. Drar i elva i 20:00 tiden da det begynner å bli mørkt og er der utover natta. Har funnet en spesiell plass i denne kulpen hvor mesteparten av vakene er. Vaker jo litt overalt men spesielt mye akkurat denne plassen. Gikk ut på øya til venste på bildet og prøvde å fiske etter denne ørreten, men den ville ikke bite i det hele tatt, men istedet så driver den å hopper oppå og atmed fortomen min Så spørsmålet er, hva i alle dager skal til for å få fisken til å ta?? Prøvde med forskjellige våtfluer, både store og små av mørk farge eller svart. Kasta ut litt lenger bort enn der fisken vaket, og dro inn snøret med passelig fart slik at flua holdt seg under overflaten. Noen fluetips, fisketeknikker i situasjoner som dette? Elva er veldig liten i år, vet ikke om det har noe med saken å gjøre. Legger ved et bilde av hvordan kulpen ser ut.
 4. Takker for tips Men fant ikke den typen på nettsiden? Vurderte egentlig å kjøpe meg hoftevadere, er det noe lurt? Er jo ganske billig.
 5. Hei. Hadde tenkt å kjøpe meg vadere nå, men har ingen peiling på hva som funker og hva som ikke funker. Er ny innen fluefiske og har aldri hatt vadere før så tenkte å spørre her om forslag. Vil helst ha så billig som mulig. Fisker ikke veldig mye, blir vel et par uker i sesongen.(elva er bare åpen i 1 og en halv mnd) Fisker ikke i saltvann. Også lurer jeg på hvordan sko jeg må bruke? Må jeg ha spesial sko som brukes til vadere eller kan jeg bruke feks vanlige støvler så slipper jeg å bruke for mye penger? Pris rundt 2000? Vet egentlig ikke hva jeg får for denne prisen så si ifra om beløpet er helt på trynet :)
 6. Hiver meg inn på denne tråden så slipper jeg å lage ny Et enkelt spørsmål, hvor tykk bør fortomen være til ørret elvefiske? Kjøpte meg nettopp et par pakker med 0,20mm X3. Holder det?
 7. Joda bruker å være utfor huset å kaste på gresset som trening. Syns egentlig jeg får det ganske godt til, opp til en viss lengde. Da jeg må ta litt ekstra i for å få lenge så huker flua seg opp i fortoms skjøten. Og da jeg prøver dobbeltrekk så snurrer flua seg rundt stanga. Men får bare fortsette å øve meg til 1 august. Er virkelig hekta på fluefiske, fiska litt i fjord uten å få napp, men var drit gøy uansett Kjenner jeg er rastløs etter å dra i elva nå ^^ Har skiftet fortom et par ganger og det går egentlig fortere enn å skifte flue. Har en løkke på snøret så alt jeg trenger å gjøre med fortomen er å lage en løkke der og træ gjennom så sitter den. Hva anbefaler du av fluer til ørret i elv?
 8. Hvor mener du det er bra fiske i området rundt Lødingen? Men OT; trenger ikke nøyaktig hvordan fluer som funker best i Skjoma men sånn generelt sett hva jeg bør ha med meg til elvefiske etter ørret, og hvordan jeg fisker med de.
 9. Er fersk når det gjelder fluefiske. Så har ingen peiling på hvordan fluer jeg skal bruke osv. Skal fiske i elv hvor jeg fisker etter ørret. eller sjøørret? med 5/6'er stanga mi. Elva heter Skjoma hvis det hjelper. Elva åpner 1 august og håper å få bestilt meg litt fluer til da. Fisket med fluestang for første gang i fjord i denne elva, og fikk da ingen ting. Men fiska mest for å øve meg og kaste da. Så det jeg lurer på er hvordan fluer jeg bør bruke i denne elva, og hvordan jeg fisker med den? Bør jeg fiske med tørrfluer eller våtfluer? syns det høres veldig morro ut å fiske med tørrflue Har et par tørrfluer men noen av dem flyter ikke :O Trenger også å kunne en knute for å feste flua i fortomen. Hører det er viktig med en spesiell flueknute for hvordan flua oppfører seg i vannet.
 10. Hei Fikk nettopp "Lawson Energy FLY 9' #5/6" i bursdagsgave. Er det en grei nybegynner stang, for fiske etter sjø-ørret i elv? Har prøvd fluestang en gang før for 1 år siden. Fikk hjelp og "undervisning" men hadde litt problemer med at det ble knuter på fortomen. Fisker i elv etter sjø-ørret da det ikke er lov å ta opp laksen. Elva åpner 1.august og skal tilbake dit da å prøve ut fluestanga. Trenger litt tips og triks om hvordan fluer jeg kan bruke, hvordan jeg knyter de på, og angående det med knuter på fortomen når jeg kaster. Trenger egentlig tips om alt en nybegynner har bruk for uten å gjøre det alt for avansert.
×
×
 • Legg til ny...