Hopp til innhold

Kristian_Løe

Medlem
 • Antall innlegg

  18
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Kristian_Løe

 • Bursdag 01. nov. 1995

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  kristianloe
 • Web/blogg
  http://buskerudfishing.wordpress.com/

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Vestsideveien 304 (Lier)
 • Interesser
  Fiske, fluebinding, friluft, RC fly, dataelektronikk, de fleste sporter, sjakk, musikk, flymekking ;)
 • Favorittfiske
  Tørrflue etter Ørret og sluk etter laks :)
 1. Sessongen går desverre mot slutten og bindeutstyret pusses støvet av. I den anledning drister jeg meg til å stille deg/dere spøramålet. Hva slags imitasjonsfluer til Ørret finnes i nettopp din flueboks? Gjerne legg ved bilder.
 2. Vel denne tråden var jo 50 sider av glede, men veldig enig med Polkapung når det kommer til kjøp/salg annonsene. Fluefiske.net's forum har forfalt i mitt hode på grunn av det massive utstyrs fokuset.
 3. Hei. Etter å ha brukt fiskevest i et år begynnte jeg å savne fiskevesken som jeg stort sett alltid har brukt. Jeg vet ikke hvorfor men jeg foretrakk den fremfor vesten jeg har nå. Med hennsyn til dette har jeg forstått det slik at veske ikke er helt på moten idag og det var vel egentlig ikke på moten da jeg startet å fiske heller. Derfor ønsker jeg nå å bytte ut vesten med en hip pack eller på norsk rompetaske. Jeg har forstått det slik at chest pack også er et godt alternativ men jeg velger å utelukke dette. Dermed lurer jeg på om det er noen som har tips om gode hip pack's. Gjerne med erfaring og det er å foretrekke at den kan kjøpes i Norge. Har sett på denne: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/Fiskebekledning/Chest--and--Backpack/Simms/Simms-Headwaters-Chest-Hip-Pack-Volum--7L---Dark-Elkhorn-135372-p0000066743.aspx Så om det er noen som har denne eller erfaring med denne så ville det vært greit å få med seg det. For enkelhets skyld legger jeg til hvor jeg fisker. Stort sett grunne elver og skogsvann, men i tiden fremmover blir det så og si utelukkende fjellfiske i Nord Norge.
 4. Nå har jeg så langt hatt bare dårlige møter med vadebukser (mye på grunn av at jeg bare har hatt en vadebukse). Det første jeg merket var hvor stor vadebuksen var. Da mener jeg bredden. Den slang seg rundt meg på alle kanter og etter ca 3 turer begynte det å lekke i venstre neoprensokk. Jeg har i ettertid lest om eksterne neoprensokker som man kan ha på utenfor for å beskytte. Etter ca 5 nye turer slapp begge føttene inn vann. På dette tidspunktet merket jeg også at jeg kom hjem med stadig fuktigere knær og vannet fra sokkene steg og steg. Den dag idag tar jeg heller på meg et parr lag ullundertøy og noen hull i en søppelpose og får samme effekt både rent passmessig og pustemessig. Jeg har bestemt meg for å kjøpe nye bukser men de skal ikke nå meg opp til brystet som de forrige siden det ikke er nødvendig. Reint kroppslig er jeg 190 høy og ganske tynn. Finnes det vadebukser for oss som ikke fyller ut vaderne reint anatomisk (Ikke de dyreste merkene, hybelstudent og mye som skal kjøpes inn fram mot neste sesong).
 5. Kristian_Løe

  Stroft

  Det er garantert mange her med god peiling på stroft fortommer så jeg ønsker og stille et parr spørsmål til disse personene med felterfaring med stroft. For og hjelpe til litt så kan jeg si såppas at det kun er ørret som står på planen. Alt mellom 70 grammere til trønderørret fra "hemmelige" vassdrag. Små bekker og svære innsjøer. Hva slags diametere burde jeg ha? Har hørt at man ikke burde ha mer en 10 mm forskjell mellom hver knute. ( Jeg har noen ferdig fortommer sånn i tilfelle knutesatan kommer) Er 10 mm fortom nødvendig eller burde jeg danke ut den? Glinser stroft sine fortommer? Har lest om slike tillfeller. Er det viktig at en fortom er myk, og isåfall er stroft sine fortommer myke. Hva er forskjellen mellom disse? http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fortommer/Fortom---spoler/Stroft-GTM/Stroft-GTM-tippetspole-25meter-129945-p0000061311.aspx http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fortommer/Fortom---spoler/Stroft-ABR/Stroft-ABR-tippetspole-25meter-129931-p0000061297.aspx Hva er forskjellen på GTM og ABR? Er den ekstra prisen på ABR'en verdt det.
 6. Hei. Jeg lurte bare på hvordan det er med utbytting av fortomsruller. Må man bytte de ut for hver sesong eller holder de seg. Blir nemmelig fattig student fra høsten av så jeg er litt usikker på om jeg må kjøpe en masse nye fortomsruller til våren. Jeg kjøper fra 60 mm og hver 10 mm ned til 10 mm inkludert 16 mm.
 7. Jepp. Tok en med en gang jeg kom hjem fra Australia for to uker siden. Til min store glede var elva helt isfri og den store snøsmeltinga var bare så vidt igang. 2 300 gr bet på (Gjennomsnitts størelsen i elva) Blir en ny tur etter helga.
 8. Du vet nok dette men skriver alikavel. Det er smak og behag når det kommer til måten man tar fisken på. Noen liker tørrfluer andre liker våtfluer,nymfer etc. Stor fisk spiser "stor" mat så fiske under vann bringer nok litt oftere stor fisk på middagsbordet eller på i elvekanten hvertfall. Nøye studering av innsekts liv er nok forbeholdt imitasjonsfiskrne, men det kan nok være en fordel å hvertfall danne seg et bilde av hvor fisken står. Jeg har bare en sesong med fluestanga i hånden men har til gjenngjeld brukt bortimot hver eneste dag av min 2 månders lange sommer ferie på å piske med stanga i vann og elv. Erfaringsmessig, dette gjelder for alt ferskvannsfiske hvertfall så får du de største fiskene på turer der du drar helt alene. Jeg vet ikke hva det kommer av men det har kanskje noe med at man blir hakket mere oppmerksom på de sjansene som byr seg.
 9. Hvordan påvirker den seine høsten døgnfluerikets klekkninger. Er det sjanse for ny klekking i høst
 10. Tusen takk for lynraske svar, gleder meg kjempe masse til og teste ut nye pustende vadebukser med massevis av fleece og eventuelt ull i. Ble kjempe gira på Høst/vinterfiske etter å ha lest Lars Lenths "Flyt" :biggrin:
 11. Hei. Jeg hadde noen korte spørsmåk som jeg håper får noen gode og konkrete svar. 1. Hvor sent på året kan man fiske i elv og fisken fortsatt biter. 2. Om det ikke er satt opp noen fiskekort regler eller noe slikt hvor lenge er det lovlig og fiske. 3. Hvor kalt er det og stå å kaste i vadere, eventuelt hvordan holder man en grei temperatur i vaderne. Generelle fakta. Det er meldt 2-3 grader den dagen jeg tenkte meg ned, vann temperaturen ligger vel på mellom 3-5 grader. Elva er liten.
 12. Ok jeg kan spørre på en litt annen måte. Med noen pekepinner. Jeg fisker kunn i en liten elv kalt Glitra. Den består 100% av grus og stein med enkelte partier som er dekket av alger. Skoene er allerede bestemt så jeg kommer ikke til og kjøpe noe annet. Jeg spurte heller ikke noe om hva som er best av gummi og filt for det finnes mange andre diskusjoner om her på forumet. Det jeg lurte på var ganske enkelt hvordan det er å gå med filt utenfor elva, feks på asfalt veien til elva og på stier som går vedsidenav elva og hvordan dette vil påvirke filt sålen.
 13. Hei. Jeg kjøper et parr vadesko i løpet av de 4 neste dagene med filt under. Jeg fisker i samme elv året rundt og starter med vading til neste år. Men da begynte jeg og lure på noe, hvordan er det å gå med filt under føttene, vil det ikke slites bort når man går langs veien eller i skauen, og blir det ikke veldig skittent. Noen som har noen erfaringer rundt det.
 14. Hei! Jeg har planer om og skaffe meg en av de stengene du snakker om og du kan altids lese hva som står i alt om fiske. Der har de vist nokk testet stenger i klasse 6# da. det skiller bare en karakter i forskjell. mellom den middelsmådlige facile og den litt mer autoriterte fluvius. Mens klasse 4# til fluvius har fått en 6er om man blar seg litt frem i bladet og en klasse ned burde ikke synke så mye i karakterer.
 15. Da starter jeg en ny tråd da . etter og ha lett gjennom det jeg vet om av sider om fiske har jeg gidd opp i jakten om å finne god informasjon og gode tips som ikke er allemans kunnskap om de letteste stengene i klasse 2# og 3#. det jeg håper på er at forskjellige fiskere forteller litt om sine erfaringer med disse klassene og kanskje noen tips og triks .
×
×
 • Legg til ny...