Hopp til innhold

Morten Aa

Medlem
 • Antall innlegg

  20
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  Fluefiske

Siste profilvisninger

Blokken siste besøkende er deaktivert, og vil ikke vises til andre brukere.

 1. Denne gjelder kun for kommersielt fiske, ikke for fritidsfiskere med stang fra land, der gjelder som alle andre elver, 50 meter fra utløpet av elv/bekkemunningen. Denne har aldri gjeldt, samme som ovenfor, 50 meter fra munningen gjelder. Man skal ifølge disse reglene ikke ha lov til å fiske i hele ålefjærfjorden, men det gjelder kun kommersielt fiske og ikke fiske med stang fra land.
 2. Fisker under varierte forhold, dypt, langgrunner(ofte marbakker her), svært sjeldent i brakkvannsområder der det ofte står små fisk på denne tiden. "Litt ut mot åpent hav" pleier jeg å oprere etter :)
 3. Du har fått med deg at dette er FLUEfiske.net? :clapping:
 4. Skal på tur med noen kamerater i midten/slutten av Juli, blir et døgn i bjerkereim, hvor ville dere anbefalt oss å fiske i elva på denne tiden?
 5. Ser alle mann her sier at du burde fiske morgen, natt og kveld, dypt, i strøm osv... Jeg har viet nesten et helt år til å fiske etter SØ, mest i sjøen. Jeg har erfart at SØen blir mer trigget av riktig flue enn av tid på døgnet. Fiske imitasjoner funker knallbra på denne årstiden og er noe du burde prøve, varier inntrekket ditt så sitter den garantert. Jeg fisker mye midt på dagen, i blankt solskinn, men da er det en fordel med vind, men får mye fisk, pen fisk, på denne tiden. Det er "almenn" viten at det ofte er enklere på kveld og morgen, men jeg mener det er fordi da ser ikke fisken deg fult så godt. Jeg sniker meg mer rundt når jeg fisker, da fanger jeg fisk hver gang jeg er ute ;) Skitt Fiske!
 6. Du prøver å være mye mer forsiktig langs bredden så ikke laksen ser deg, også prøver du ca. 1 million forskjellige fluer og teknikker, raskt, seint, trekk, ikke trekk osv, så finner du noe som funker til slutt ;) Deilig å se fisken som det der! Blir ikke bedre ;)
 7. Kan virke umulig å få laks, spesielt i tidlig juni. Blir bedre etter sankthans her nede på sørlandet vertfall, det er da de store mengdene kommer og sjangsen for å få en til å ta er stor. Mending: Det vil si, etter at du har kastet så forer du ut løsline for at flue og line skal få bedre tid til å synke, eller drive lengre ned om ikke du klarer å kaste så langt. Fiske, i/på brekket: Et brekk er et sted hvor elva "brekker", fosser, sterke stryk o.l. er brekk, fisk stopper ofte før og etter større brekk, derfor fisker man ovenfor og nedenfor brekkene ofte. Laksetaket: Laksen har ofte en svært hissig måte å ta fluen på, noe som medfører at når den tar flua så vet du fort at det er en laks, og det er en utrolig kul opplevelse når laksen tar flua. Generelle tips for å få laks er å bruke mye tid, spør kjentfolk om hvor laksen står de forskjellige stedene. Vinkle kastene forskjellig, la fluen dra sent over strømmen, fort over, prøve alt mulig med mange forskjellige fluer hvor du vet det står laks, så kan du være heldig å få en ;) Mvh Morten Aa.
 8. Er du villig til å spytte i en tusing ekstra så får du Zpey Zero settet som er et fantastisk sett med tanke på pris. Herlig å kaste med, grei snelle og MYE for penga!
 9. Prøv å speye ;) Det funker bra med god medvind, da bærer vinden snøret godt og man trenger ikke være en verdensmester i å speye for å få 20+ meter :)
 10. Er det noen her som bedriver dette og har lyst til å dele kunnskaper rundt dette. Binder selv, og det går i bombere og riffling hitchere. Hvis det er noen fluer som man burde bruke, teknikker, vannstand osv som funker bra så takker jeg veldig for tips!
 11. 995$ ikke en værsting på pris det :P
×
×
 • Legg til ny...