Hopp til innhold

Dalejr

Medlem
 • Antall innlegg

  17
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sogndal
 • Interesser
  Fotball,Fiske
 • Favorittfiske
  Aure
 1. Dalejr

  WF?

  Tok feil eg bytta snøre på stanga for ei lita stund sida. Det var eit 8# snøre på ei 5/6 stang, men fekk ikkje noko ut når eg kasta no skjønnar eg godt kvifor Var WF snøre eg hadde på snella no trur eg , men der hadde eg heldigvis festa det rett. Men der var forskjellen berre pittelitt, kan det vera at den eine enden er meir nedslitt enn den andre, eller er det eit WF snøre. Er det merkbar stor forskjell på WF snøre frå tuppen-spissen?? Takk for svar, skal ha meg nytt snøre da blir det WF snøre 7#. Nokon tips?
 2. Dalejr

  WF?

  Takk for svar. Var kanskje ganske openbart. Er det stort sett det samme å kaste med eller er det stor forskjell. Skjønner at det sikkert er enklere å kaste med sidan snøre det meir i lengde rettningen nå det er tjukkast framme. Da har eg hatt det feil veg heile tiden på snella, men har fått fisk fordi om :msn-wink:
 3. Dalejr

  WF?

  Har sett at WF snøre er bygd sånn at det er tjukkast heilt ytterst. Er det meiningen at det skal vera lengst ute( der du fester den til fortommen) eller lengst inne på snelda? Har snøre på snella uten at eg har vist kva det eigentlig betyr. Har brukt det med den tynne enden ut mot fortommen har funka heilt fint, men er det feil? Takk for svar :msn-wink:
 4. Da trur eg har fått svar på kva slags typar fluger eg skal ha, men so er det kors store størrelsar skal flugene være? Satser på å kjøpe fluger i størrelsen 12-18 og mygg i str 18-22. Nymfer og våtfluger vil eg kun kjøpa/ha dei vanlige standard flugene. Høyres det greit ut? So er det brune/olive fluger om dagen og grå/svarte om natten vist eg har forstått det rett. Tusen takk for alle svara, spesielt bok tipsa har noko å lese på i ferien no
 5. Har dere med så mange fluger! I fluge boksen min er knapt halv full med toppen 50 fluger. Har bindesett, fekk det av min onkel for omlag eit år sidan, det er ganske gammalt so det er ikkje so mange fjører og sånt. Lurer på om eg skal kjøpe meg eit skaplig bindesett, men dei gangene eg har prøvd å bunde fluger so blir dei ikkje noko spesiellt fine. Da det gjeld fluger som eg skal kjøpa meg er det fluger til ørret fiske i elv og vann. Har sjølvsagt dei standard våtflugene og nymfene. Skal i vertfall bestille meg Klinkhammer Olive. Korleis veit eg kva slags fluger som klekker? Kunne trengt litt hjelp :msn-wink:
 6. Skal fiske i vann/elver på vestlandet opp mot 900 moh. Har lyst til å fiske med tørrfluge for det meste, (det er noko spesielt å sjå ørreten ta fluga over vassflata). Skal og ha dei standard våtfluger og nymfer. Det er tørrfluge eg vil ha tips om, men tek i mot tips om andre fluger og. Men det er tørrfluge det skal fiskast med. Har brukt Klinkhammer Olive, får masse fisk. Vil ha ein flugeboks der eg har nesten alt av fluger som er verdt å ha, kjedlig å sitte der å ikkje ha imitasjon etter fluga som klekker :msn-wink:
 7. Skal bestille meg ein del fluger, men er usikker på størrelse. Har berre fiska med fluge i litt over 1 år. Har berre bestilt fluger ein gong før, og da kom det fluger som var knøtt små og nokon som var voldsomt store. Kva er standard størrelsen på fluger. Har lite lyst til å bestille fluger som er heilt ubruklige eller som fisken blir livredd berre han ser fluga. Kunne trengt litt hjelp Takk for svar.
 8. Men er det stor forskjell mellom fiskebriller og solbriller?
 9. Vurderer å kjøpe meg polarbriller/fiskebriller. Eg lurer på kva er forskjellen på vanlige solbriller og fiskebriller er. Er ikkje vits i å bruke masse peng på fiskebriller vist det er det samme som solbriller. Takk for svar :biggrin:
 10. Takk for svar :biggrin:
 11. Takk for svar Bur i Kaupanger/Sogndal kommune. Har det ein fiskar kan drøyme om, ei elv 100 meter ved sida av huset (ørret150gr-400gr) Skal for det meste lage fluger til ørret til bruk i vann ca 500moh-1000moh. Har ikkje høyrt om noko bindekurs i Sogndal, har lest omtrent alle bøkene om fisking på biblioteket. Er det nokon sider dere bruker når dere binder fluger? Har dere nokon knutar som eg kan bruka?
 12. Vil ikkje avsløre fiskeplassane, sender deg plassane på melding+ kart
 13. Takk for svar Har mange streamer krokar, våtfluge krokar og toar krokar. Fekkk settet so var alle krokane i same pose. Kan eg sjå forskjellen på krokane, er nokon voldsomt småe krokar, er det tørrfluge krokar? Har opplevd at mauren ikkje flyter, er det pga at det er ein våtfluge krok? Er atrom Bodies det same som tørrfluge dubbing? Treng litt hjelp med å velge utstyr, er skralt med hackel og alt det der oppe i skrinet, er det nokon spesielle typar hackel, dubbin o.s.v eg treng? ( er so masse å velge i) Har bunde mi første fluge! Vart ein zulu.
 14. Ny i flugebinding Treng hjelp å komme igang. Har prøvd og prøvd å binde superpuppan, maur, palmermygg, streamera. Får det ikkje til Er alltid noko som er gale, fluga flyt ikkje(o.s.v) Treng tips til lette fluger å binde. Har det heilt normale av utstyr, sett frå slutten 1990-talet begynnelsen 2000-talet, mange gamle fjærer som ein ikkje får kjøpt lenger/ er ulovlige å bruka. Kva er enklast å binde tørr/våt fluge. Takk for svar
×
×
 • Legg til ny...