Hopp til innhold

Lakselv

Medlem
 • Antall innlegg

  161
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://home.no.net/fyllaken/bilder/fiske/galleri/index.htm

Profilinformasjon

 • Bosted
  Lakselv/Tromsø/De syv hav
 • Interesser
  Jakt, fiske, reising og festing
 • Favorittfiske
  Storlaks, sjøørret, ørret, kvinnfolk

Siste profilvisninger

1 173 profilvisninger
 1. Ja det stemmer nesten: Ken-Gøran Pedersen :)

 2. hva heter du?

  heter du noe med kenth gjøran pedersen?

 3. Jeg kjenner karen som har skrevet dette, gikk bl.a styrmannskolen og jobbet i samme rederi som han, bra kar Dette er ikke et innlegg som har vært på trykk i noen avis. Den ble skrevet på et lokalt "kompis forum" på nett. Innlegget ble også lest opp av Atle Antonsen i programmet Kommisjonen på Kanal 24, han vant bl.a prisen for beste radioinnslag i 2005. Her kan den lastes ned: http://taycok.tronderbataljonen.com/Kommis...mot%20samer.mp3 Den gamle klassikeren med han som mekker på vaskemaskinen er også verdt å høre, unikt bra finner den her: http://www.justme.ws/fun_post.asp?id=3881
 4. Lakselv

  Vadebukser

  I fjord hadde jeg Vision Gillie, de begynte å lekke i skrittet. I år har jeg brukt Vision Extreme Zip der er, utrolig nok, ikke sømmene tapet over på innsiden av neoprensokken. Sømmen har derfor "åpnet" seg og lekker. Disse blir man VELDIG fuktige i. Etter 1,5t knallhard gange var både jeg og Ulv så våte at man kunne vri vannet ut av alt som var under vaderene. En får også endel kondens når man fisker lenge i kald elv. i 2005 hadde jeg Orvis Pro Guide de holdt i 10 dager før de lakk overalt, t.o.m i neoprensokkene. Det var dog produksjonsfeil. De dyreste vadeskoene til Orvis datt forøvrig fra hverandre etter en sesong. Ellers har jeg hatt Simms, Hodgeman og Patagonia, likte dem alle. De var bukser jeg fikk av klientene jeg hadde på guiding, kan derfor ikke vurdere slitestyrke og slikt siden de var brukte. Jeg likte pusteegenskapene til Simms og syntes Patagonias "knappe løsning" var bra for lufting og pissing Selv om jeg får Vision til innkjøpspris vurderer jeg å bestille Simms fra USA. Pierra har Simms G3 Guide vi sammenliknet dem mot Vision buksa. M.t.p fukt var de flere terninger foran Vision. En ting jeg hvertfall skal ha på de neste vaderene er glidelås, det er helt genialt. Trur det blir Simms G4, men etter å ha sett ene lommen løsne på en kompis sine nye G4 er jeg litt skeptisk til disse. De lekker også i skrittet, enten i glidelåsen eller rett ved siden av. De virker også veldig tykke, tunge og stive.
 5. Er det ønsketenkning at Oslo er i Nord Norge? :wink:
 6. Lakselv

  Hoftevadere

  Er det noen som vet om ekstremt billige og lette (engangs) vadere? Skal bruke disse under elgjakta, ha liggende i sekken som kan brukes ved kryssing av elver, evt levne disse på vadesteder. Tidligere fantes det en type vadere med kun såle (altså uten støvel/sko/boot) som var utrolig lette og billige, men nå kan jeg ikke finne disse. Eller er det evt noen andre tips til provisoriske vadere? Har brukt søppelsekker tidligere, men disse holder som regel bare en kryssing, eller kun over halve elva :mellow:
 7. Ja, ALL fiske er lek med fiskeliv. Munnen er fiskens mest følsomme organ (ja, mer følsom en sidelinjeorganet). Slik at om noen kjører en fisk med en dydige 000 stang i 30 min og slipper den ut igjen, så føler fisken nøyaktig det samme som om du ville kakket den i hodet og puttet den i fryseboksen. Og bare så det er klart, så føler fisken smerte, (nesten) som meg og deg. Så m.t.p. humaniteten i all fiske, så er det brutalt, det er det ingen tvil om. Så kommer spørsmålet om det er mer etisk om man skal slippe den ut igjen, eller om den skal kakkes og spises. En ting er hvertfall sikkert, spør du dem som overlevde turturkamrene til Saddam Hussein, så vil dem si at dem er overlykkelig for å ha overlevd, og fordi dem kan binge slektenes gener videre........ M.t.p. c&r, så er nok det mere et "engelsk" fenomen enn amerikansk. Mange steder i nord amerika så vet de ikke engang hva c&r er. Man må huske å at dem i england ikke praktiserte c&r før, da det var nok av laks overalt. Som en engelsk klient (guiding) sa til meg: "Be so wise and rational and learn from us, we emtied our rivers before we realized the problem. And now, after c&r, salmon is again spawning in our rivers. We shuold have realized this 50 yeras ago"
 8. Ang. kjønnsbestemmelse: http://www.fluefiske.net/forum/index.php?showtopic=20467
 9. Usportslig å dra i land lakser når man er forhindret fra å fiske He,he... Du vet jo at vi fiskere er full av skrøner Neida, men det kommer jo ann på hvor du fisker og hvor MYE du fisker. Jeg har fisket mest i Lakselva, noe i Stabburselva, og litt i Børselva og Tanaelva. Er 32 år nå, siden jeg fylte 15 år har jeg fått storlakser (7kg+) hvert eneste år, foruten da jeg var i militæret sørpå og ikke fikk fisket, ca. annehvert år har jeg fått laks over 12 kg. Da er det nå blitt slik at man forventer storlaks hvert år, og det blir et "jag" etter større og større laks og fiskeopplevelser. Det bor vel en liten trofejeger i oss alle Det er bare å stå på så kommer nok storingen på land. Dersom målet er storlaks, kan det jo være en ide å dra på en "storlaks turne", kartlegg hvor de største laksene tas og hvor snittvekten er høyest og sats på disse elvene. Flue- typer/størrelser, fortomstykkelse, lengde på fortom, linetyper (synk/flyt) etc, er mindre vesentlig. Det gjelder å fiske på riktig sted til riktig tid, og ikke gjøre de helt store feilene. Lykke til i sommer :smile:
 10. Nei, man kan aldri være 100% før man spretter opp fisken, men i disse ovennevnte tilfellene der det er snakk om gyteklar laks, kan jeg være 98% sikker. http://www.home.no/dalejf/Stamfiske.html Og i elver med tilsvarende genetiske lakser som f.eks i Lakselva, kan jeg kan jeg være 95% sikker.
 11. Nei, det viste seg å bare være et rykte, har vært i kontakt med Rune Muladal som er fisker, forsker og daglig leder i http://tanalaks.no Forøvrig en meget interessant side. Han kunne fortelle følgende ang ryktet. MEN, jeg sier MEN, for han kunne fortelle noe som er enda større sensasjon 140cm lang skulle tilsi 35-40kg Så de her inne som hadde historier om kjempelaksene de mistet i Tanaelva i fjord kan gjøre krav på å ha mistet denne Her er forøvrig mere om satelittprosjektet http://tanalaks.no/index.php?option=com_co...e7c77ffdcbabfda
 12. Helt enig, som regel mister man fordi dem ikke sitter godt nok og det hjelper det ikke så mye hvordan man kjører dem. Selvsagt vil en erfaren fisker berge flere lakser enn en uerfaren. Men vireker ikke som du gjorde noe galt her. Kjører du hardt kan den selvsagt løsne lettere, men kjører du forsiktig så tar det lengere tid å lande den, og da blir det over tid "slitasje" (fant ikke rette ordene dor å beskrive dette ) på krokfestet i kjeften og flere muligheter for krumspring, snøre som skjærer i stein, etc. De aller største er ofte umulige å rikke på. Har flere ganger kastet stein i elva eller vadet ut til fisken for å få fart på den. Men bavares, man tenker ofte "hva gjorde jeg galt", spes når jeg var ny i gamet tenkte jeg slik. En ting som ofte slår meg, når jeg ikke skal praktisere c & r, er at om jeg el fiskekompisen hadde kleppet den når jeg hadde den inne ved land første gangen, før jeg mistet den. Ofte skal man ha kleppingen så perfekt at man venter på å ha fisken i "perfekt" situasjon. Tenker ofte når man har mistet årets første laks, at man kanskje skulle kleppet den omså på midten, bare for å få ro sjela i "jaget" etter årets første (stor)laks. Dette skjedde også i år. Hadde kun 3 fisketurer før jeg måtte på sjøen. Var alene. siste fisketuren før avreise, mistet en 12-15kg helt ved land etter 30min kjøring. Da var det panikkfiske, og jeg fikk heldigvis en på 9kg 3 timer før flyet tok av. Så nå har jeg hvertfall nok ro i sjela til å klare 4 uker ombord :smile1:
 13. Rett og slett fordi Finnmarkinger ikke gidder å delta i slike fiskekonkurranser. Er tatt laks over 20kg både i Alta og Tana allerede i år. Hadde alle fra Alta, Tana og Lakselva gidda å melde inn i fjord er jeg sikker på at minst 6 av 10 på lista ville vært fra Finnmark. Den på 26kg som ble tatt i Tana fjord ville vært suverent på topp. Største i Lakselva var f.eks på 22kg. Det ble tatt godt over 20 lakser over 20kg i Alta i fjord. Synd at man ikke får vite om alle, og sett bilde av dem :sad:
 14. Ja, det er mye vanskeligere å skille nygått smålaks. I mange elver, spes typiske storlakslever, så er de fleste smålakser hannfisker og 70-80% av storlaksene hofisker. F.eks i Lakselva er 99% av alle smålakser hannfisker og ca. 80% av alle storlakser hofisker. Mellomlaks er veldig sjelden men også der er de fleste hannfisker. Derfor er det innført baglimit på storlakser, nettopp for å beskytte de verdifulle holaksene. Ja, det kan vel meget mulig være en oppdrettsfisk, med de kjennetegnene du nevner. Det er jo ofte vanskelig (nesten umulig) å skille dem fra villaks om de rømmer som smolt. Det har også vært diskutert her på forumet før. Det kan også meget mulig være skade/misdannelse. Jeg har sett slike korte gjellelokk og hodeform på ørret og s.ø. før. Blir det no laks?
×
×
 • Legg til ny...