Hopp til innhold

ling1

Medlem
 • Antall innlegg

  18
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral
 1. Min er som sagt 10f #6 .Kjøpt ferdig på butikk i Sverige. Rettelse, ingen Fuji i toppen ,men ganske liten .Kun eit ørlite merke av Kingfisher-fuglen på Klinga,resten av merking under ,i enden . Måtte slipe litt for å trylle fram merking etter slitasje på alu-endebutt .Må sitere fleire gonger for å få inn bilder .
 2. Etter å ha bygd #9 på glassfiberblanks frå Asbjørn Hørgård , vart det på ein bråbestemt ferietur til Svealand ca. -80( Snø ned til 500 m 4juli !!!!) plutselig innhogg i budsjettet med innkjøp av 10f #6 CARBON ! . Hadde jo lest om nye materialer og denne måtte eg berre ha (eg er mannen i huset !) Kingfisher mod. Black Pennel . Har ingen problem med å ta denne i elva den dag i dag (eller neste sesong !) Litt utdatert i forhold til ringer ,3 småe Fuji nederst og knøttliten Fuji toppring !! Så det funker ikkje med Moserstrømper på Tjukke klumper nei !
 3. Slipte min Loop Switch med det forferdelige ! sekskanta håndtaket på ei båndpussemaskin ! Håndholdt løst mellom fingrene i ca 30 grader mot drivhjulet på maskina gjorde at stanga spant rundt og blei slipt veldig jevnt og fint .Slipte riktignok ned det verste av kanter før eg spant den rundt . Smak og behag kor fint papir /overflate ein vil ha !
 4. Må nok dessverre fleire åtgjerder til,.....eit stykke ut i fjorden !!!!!! Men,me er i alle fall på veg , i april neste år skal det settes ut 800 000 egg frå laks i elvegrusen samt plommesekkyngel . Den fantastiske sjøørretelva som Rauma var derimot ,...............?
 5. ling1

  Ny vri !

  Hehe,i allefall liten nok ! Takk for link !
 6. ling1

  Ny vri !

  Finnes det noen som kunne fixe en slik til meg ? Batteridriven gummiruller til inntrekket ! :Festes helt fremst på håndtaket . Fremste rulle litt konkav så line vil fixere i midten,bakre rulle tilsv. konveks ! Åpen frå venstreside så det er enkelt å legge inn lina og nappe den ut ! Starter inntrekket når spaken trykkes ned og klemmes mot ,stopper når den slippes og spoler hurtigere når en trykker hardere på spaken !
 7. Dro til med Hardy DD 10000 ! Fin spolekant å bremse. Stor bremseknott med bra grep. post@sportsbutikken.no
 8. Har trena og begynner å få dreis på kastinga ! Og lærer på Youtube. Så finner eg DENNE : www.youtube.com/watch?v=iN4heoccAws Den var ganske rasjonell synes eg .(kasteren var også tydelig fornøgd !)
 9. Måtte ut å teste ja! Oppsettet er 14`8 10-11.Riktignok,tyngden(synkehastighet ) på T-tippen vanskeliggjorde snakeroll. Tanken bak investeringa var å gjere det enklere å legge ut stor flue/hurtigsynkende tipp/trange forhold/smal elv .....og det skal nok gå seg til.:-) Sjøl om den ikkje virka særlig harmonisk nei ! Og som Thormill skriver , med ein baksleng så forsvann det utruuuleg mykje skyteline !!!! Når det gjelder den store forskjellen i draget på flytedelen og synktippen er vel "vinkling/ufølsomhet" litt avhengig om du straks ,med lange drag,begynner å hente inn lina etter utlegget eller lar den svinge heilt nedstrøms før du begynner inntaket ? Vinkel på elva,fart osv.?
 10. Jaja ,nettopp der eg har sett videoer,men ikkje med slik teknikk eg spør om !( av folk som kan kaste !;-)
 11. Har gått til anskaffelse av eit Skagitsnøre til tohånds og studerer div.kasteteknikker på videoer. Etter litt prøving på plena lurer eg på om ikkje det enkleste og minste energikrevende(plasking) rett og slett er å føre stanga lavt ca.45 grader oppstrøms og dra ein stor 0 ,(snakeroll) medstrøms. Då stoppes stanga i klarposisjon og snøre ankres på samme sted kvar gong . Skjønner ikkje heilt kvifor ein må bruke snapT for så å svinge og dra snøre i vatn 180 grader rundt til klarposisjon. Funker dette eller er T¨-tippen (stor flue) for lang og tung ? Nokon som har synspunkt eller bruker slik teknikk ?
 12. Trur faktisk eg endå har stående eit glass med reker naturell bakerst i ein skåp . Og sidan dagens rekeimitasjoner nesten er meire naturtro enn dei naturelle så blir det vel å senke kopien ned i glasset eit par timar ? Ehh,....vent,..det er vel eit eller anna KONSERVERINGSMIDDEL på glasset kanskje ??? Formalin ?? Kanskje laksen blir svimete og biter i ørska ? Hmm, god teori ja ! 9 dager !
 13. ling1

  Ny stang

  Tja, hva skal en si til dette da ? For min del , som du skjønner av tråden du har vært behjelpelig å svare på, så blir det ikke så mye om stangkjøpet , annet enn den hørtes temmelig spesiell ut ? Derimot, River Spey har jeg besøkt ! Riktignok utenom sesong og i annet ærend, ( whiskytur)men elven var flott. Gikk ned til elvebredden og gjorde nokre imaginære kast ved Charleston of Aberlour. Og tok bilder , også under vann !! Og kjøpte nokre fluer !! Og smakte masse god Whisky !!
 14. Flott ! Nå får jeg tenke ut nye problemer Kastet jo litt på plena (overhånd) før vinteren tok oss og syntes ikke det var så vanskelig å komme opp i 25-30 meter totalt ! Har: LeCie 13,7 8-9 ,33 gram klump og Vision skyteline. Kunne det bare blitt sommer snart !
 15. Hei igjen og takker for svar ! Det gjelder fisking ja ! Casting har vel andre fora ? Men store elver krever vel av og til lange kastelengder ? Og tenkte at det ble noe krøll med klump,skyteline og bakline ute på en gang ? Som sagt, leser meg litt opp og da dukker viktige problemer opp i hjernen !!
×
×
 • Legg til ny...