Hopp til innhold

snus

Medlem
 • Antall innlegg

  144
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Bosted
  Romsdaling

Siste profilvisninger

975 profilvisninger
 1. Øvre Driva ligger litt over 30 min fra Gaula og Orkla
 2. Tror det er andre vald i Gaua som er større fare for lakse bestanden enn C&R i Gaulfossen.
 3. Det er 3 kort på hver side. I tillegg har holmen ett 4. kort helt øverst. Skal du først fiske der så anbefaler jeg å kjøpe alle kortene ilag med kamerat gjeng. Blir litt lettere å organisere fisket da. Har selv fisket der i 7 år, kun en gang fra Holmen. For å si det rett ut, dette er en mark høl av dimensjoner ... Har fisket der 1-3 ganger årlig og det er ikke mange ganger du treffer. Vist du først gjør det så er det ofte marken som gjelder. De siste årene så har det skjedd noe merkelig der, for hølen bærer ikke like mye fisk som før. Har mistanke om at laksetrappen er åpen hele tiden og ikke på dato som det var tidligere. Det er vel sterke interesser i (les: laksemotell...) at det skal være godt fiskende over fossen så tidlig som mulig. Så min erfaring at hølen har tapt seg. Anbefaler likevel en tur dit, siden det er tidsspørsmål for hele greia blir oppkjøpt og kun de aller rikeste av oss får tilgang til den. NB! Bratt og glatt. Joggesko og lite kasting. Mest bare mende ut og holde i strømmen. OG skikkelig fun om fisket slår til. Spesielt om du får på en av de du springer etter ned hele stryket mellom øvre og nedre høl :P
 4. Team Syrstad har i samarbeid med innenlandske og utenlandske investorer kjøpt opp G. Loomis. Det nye merket Lòo blir å få kjøpt våren 2007. http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=129253 :roll:
 5. Huff tråden var startet fra før ja ... Denne flommen er det siste vi trengte med tanke på all rømming av oppdrettslaks. Vist flere generasjoner forsvinner og oppdrettslaksen dominerer har vi jo sjansen til å miste flere unike laksestammer... Laksestammen før og etter flommen ...
 6. Det er meldt 50 års flom i nordtrøndelag nå og det er stengte veier, broer som har rast, folk evakuert etc. Skjønner at høler kan forvandles til det ukjennelige. MEN: Hva skjer med smolt, årets gyting osv i de elvene nå egentlig ?. Blir alt skylt på havet slik at elven mister flere sesonger med yngel ? Det blir vel ikke like lang "smelte vann" flom i juni for årets sesong regner jeg med.
 7. Jan Arild ... jeg liker verken å kalle meg markfisker eller fluefisker ... kun laksefisker. Fisker etter forholdene og prøver hele tiden å lukte hva forhold det er for laks til enhver tid. I sommer stod jeg i gaula med alle nasjonaliteter og de fisket med mark/gulp. "To cold for fly now" Ikke noe person angrep her, men det høres ikke ut som du har reist så mye lenger enn vennesla du heller. :roll:
 8. Står iro eller sitter i ro. Thats the question :)
 9. Skal ikke blande meg borti diskusjonen om fluefiske vs markfiske ... MEN G U L P kunne de forby for lenge siden. Garve fluefiskere stod i kø med gulp i Gaula rundt 20.juni (flom). . . engelsk, dansk, skotter, svensker .... og norsk. Side om side ... Og Gulp fisker lenge lenge lenge lenge etter at marken har gått i oppløsning. Fikk opp ene fortommen etter den andre med søkke/gulp.
 10. Altså dere som vil innføre C&R, men ikke 100% C&R .... Jeg har mye mer tro på å sette ned kvoter, så fikk vi heller grille pølser til neste fiskedøgn startet. Å ha både en kvote + C&R er jo verre enn det er i dag. For det er vel alle som har fått med seg at baglimit er baglimit uansett om laksen settes tilbake eller ikke ? Tror det blir praktisert ganske så forskjellig her.. Så å innføre C&R i tillegg til kvoten betyr jo at fisketrykket øker ... noe som forverrer laksens hverdag ... Slik som jeg ser det, så er du enten 100 % C&R or not. Lest mellom linjene så ønskes det C&R i tillegg til kvoter, som betyr at vi kan fiske mer mer mer. <_< noe som jeg ikke tror er til beste for en laks som tross alt kommer opp for å gyte.
 11. Har både lettvekter/enstangs og bomul/flerstangs venor (12-14). Synes de er konge jeg. Men lavvu mener jeg passer best til minimum ukes leir.
 12. Til tross for at Tres Bien ikke liker Techna AV 9' #8 så vil jeg anbefale den på det sterkeste. Skikkelig godstang for min del.
 13. Det blir jo mer og mer vanlig med baglimit i elvene nå, så jeg foreslår at vi setter baglimit på antall fisk på bildene også. Vist det ikke er noen motforestillinger så håper jeg moderator kan fjerne alle bilder med mer enn 3 fisker. ^^ :badgrin:
 14. Hunfisken går jo opp første, gjerne juni. Derfor vil den også være mer preget av muddersmak (spesielt når elven har gått liten lenge) Men vi må skille mellom fisk som har stått på elven og blitt farget i forhold til en laks med gytedrakt. Når rødskjeret har kommet i tillegg så tviler jeg på at det er noe matfisk. Disse fiskene kan også komme med farge rett fra sjøen full i lus. Når det er sagt så tviholder jeg på at det er like gale å slå ihjel en blank nygått laks som en slank brun stakkar. Liv er liv, vice versa.
×
×
 • Legg til ny...