Hopp til innhold

Garder

Medlem
 • Antall innlegg

  56
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

2 Nøytral

Om Garder

 • Bursdag 13. juni 1985

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Nesodden
 • Interesser
  Nyforelsket fluefisker, treningssenter og matglede.
 • Favorittfiske
  ørret, makrell

Siste profilvisninger

Blokken siste besøkende er deaktivert, og vil ikke vises til andre brukere.

 1. Goku, du må slette litt i innboksen din! Har sendt på mail til deg istedet! Og til Ken Guro, takk for pene fluer!
 2. Hei! jeg lurer på er om skaden er en reklamasjonssak. I dag på fisketur, ville ikke snella rulle ut snøret, det satt helt fast. Jeg rullet ut 5meter snøre ved å tre snøret igjennom ringene på snella (jeg fikk ikke av spolen). Tenkte kanskje at snøret satt fast opptil ringene. Det var ikke tilfelle. Jeg ble litt irritert så jeg begynte å skru, med makt. Rundt og rundt på snellehjulet, til hele snøret var ute. Skulle jo fiske! hjulet satt fast selv om snøret var helt ute. Under fisket så spratt innstilerhjulet til bremsen av snella, med flere deler i vannet. Det viste seg at skruen som holdt det hele på plass var vridd i stykker. To ting jeg ikke forstår og to ting jeg lurer på: 1: hvorfor ville ikke hjulet spinne i dag? (Jeg sjekket at bremsen ikke stod på det sterkeste) 2. Hvorfor knakk skruen til bremsehjulet? Og lurer på; 1. Reklamasjon? 2. Har orvis et servicesenter i norge? Snella er ikke gammel. 1 år. Godt vedlikeholdt. Takker for svar:
 3. Jeg Personelig liker å ha sneller det er lett og ikke så kostbart å få tak i extra spoler, for behovet etterhvert for forskjellige snører vil komme! Long belly, shortbelly, flyt, synk, de kommer allle gradvis, da er det lett å bytte spoler! 155 gram på en 4 stang høres litt mye ut? Vet at på min hardy zenith 4 8fot, gjorde det mye for meg å få retta opp i toppen under kastet, ved å sette på en ultralett snelle, Vision GT 2/4, 82gram (denne har ikke brems). For tung snelle gjorde at jeg mistet litt følelse der oppe. Men i bunn og grunn handler det om personelige preferanser. Men om du uansett skal legge penger i det, Gå for en waterworks snelle, lette og gode!
 4. Har drømt om en dedikert underhåndskast/ enhånds spey til mitt ørret fiske en stund nå, og nå som lommeboka tillater det, så hvorfor ikke? Ser for meg en 5 stang, 10 fot, som er lett å spenne opp, kaster lett lengre distanser, med streamere, og må tåle en synkeline i ny å ne. Kanskje litt harde krav, men det må vel finnes en stang der ute?
 5. Om vi sier at bruksområde blir 90% saltvannsfiske, 10% elv stor ørret. Hvilken stang bør jeg dra å prøve da?
 6. Se der ja, det var en del stenger. Hardy Zenith har ikke fightingbutt, men proaxis serien har det. Espedal, har du prøvd den vanlige z-axis 690, er de like? regner med at det er ikke er mange som fører 691. Kan jo prøve 690 og bestille 691 om de er like, og jeg liker stangen.
 7. Hvem 9fot 6-er stang er det som har fightingbutt? Mener å huske at Sage har en slik i z-axis serien? Noen andre? mvh
 8. Da har jeg bestilt noen lopper av diverse farger og vurderer ett presantasjonskurs, for det "plasker" kanskje litt mye når fluen treffer vannet. Så får vi se om det gjør susen. En ting er å ikke se\føle fisken, det gjør meg ingenting, men det å se fisken uten å føle\fangen den, det er for meg ille M
 9. Takk for velutfylte svar! som ett oppfølgingsspørsmål, hvordan fisker jeg en loppe? Myhre sier tangloppen blir tatt forsiktig av ørreten, da regner med at denne bare skal ligge i vannoverflaten\rett under, evt trekkes supersakte innover. Om den ikke bare skal legges ut i det strømmende vannet og føres naturlig utover? M
 10. Har brukt 2 timer i kveld på å gå igjennom flueboksen min, men ørreten vil ikke ta, den vaker ca 10-20 m fra land, med 5-8 minuter mellom hvert vak, i nærheten av en mellomstor bekk. Insektene i lufta som jeg så var: mygg, nattsvermer, og en mellomstor hvit en som jeg ikke kan navnet på. de fluene jeg har prøvd er: - wooly bugger svart - micky finn - reke hvit - reke rosa epoxy - muddler minnow svart (Klint inn med flytevoks, i desprasjon) - streaking caddys i str 14 Hva er det ørret spiser når den holder på slik i overflaten? Og hvilken flue ville du valgt i en slik situasjon?
 11. God pris Barrio Lina, 217 kr inkludert frakt! Kjøpte meg en slik, bare for å teste.
 12. Finnes det et wf snøre i klasse 4 med tilnærmet 15meters belly, nærmeste jeg har kommet er rio gold med 14meter. Garder
 13. Kjøpte meg ei ny flueline for en liten stund siden, en SA mastery GPX klasse 4, og fikk en liten ørret på det første prøve kastet. Men nå har lina røket i coatingen helt rundt ca 5 cm fra løkka og coating er 3mm fra hverandre og dette gjør at kastene blir svært "virrete" og upresise siden løkka vil være i knekk når den lander. Kan jeg klage på dette? eller er det bare sånn som skjer?
 14. Hei! Tenkte jeg skulle uploade noen videoer, slik at jeg kunne få noen kommentarer på kasteteknikken min her inne. MEN jeg er ikke intressert i at en hel verden kan se de. finnes det en slik side der ute? mvh
×
×
 • Legg til ny...