Hopp til innhold

FLuefiskerene

Medlem
 • Antall innlegg

  66
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsø
 • Interesser
  Fotball og Fiske
 • Favorittfiske
  Ørret, laks og røyefiske

Siste profilvisninger

2 130 profilvisninger
 1. Lyr på 3,5 høres ikke dumt ut nei, sikkert bra fight i den! Var ute i kveld og fikk en sjøørret på mellom 2.5-3 kg, kunne ikke veie fordi den ble satt kjapt tilbake Sykt artig å få betalt for letingen etter gode sø plasser i trondheimsfjorden!
 2. Hvis du leser lenger opp på tidligere innlegg jeg har skrevet så kan du se at jeg liker svært godt å spise fisk. Jeg fisker heller ikke på sårbare bestander, så hvor du har det ifra vet jeg ikke. Men som SFTor sa i forrige innlegg: Så er jeg ikke her for å kritisere sportsfiskere (deg) hvis alle folk hadde drevet som deg så hadde det ikke vært noe problem, men det gjør dessverre ikke alle. Er derfor her for å informere folk som er uviten om dette å prøver og danne opinion.
 3. Hvis du har fisk i fryseren så er du nok ikke det Asbjørn. Jeg slapp ut litt over 50 SØ så langt i år av totale 61. Å tok 1 av 12 Sjørøyer. Erfaring har lite å si på å ta hensyn, det er antall fisk som er tatt opp som telles til slutt. Men fluefiske og C&R erfaring har jeg allerede massevis av, og det kommer av at jeg bruker så mye av min fritid som mulig på fluefiske fra tidlig alder og har fisket lamme erfarne folk som deg i hele mitt liv. Så når det kommer til å ta hensyn, er jeg nok bedre enn deg i og med at jeg ikke er en mataukfisker. PS. Det er ikke slik at jo høyere alder man har jo bedre tar man vare på fiskebestanden. Det er ofte omvendt.
 4. asbr: Da må du i så fall rette den dannet i diskusjoner mot nobody også ;) Men heldigvis er kommende generasjon som jeg fisker med stort sett veldig flinke til å ta vare på bestanden og C&R så det lover godt
 5. Var et eksempel da... Normalt lar jeg de største og minste gå, og tar 1 fisk som passer seg best som matfisk. Å hvordan jeg vet at det ikke var den siste... Det er flere enn meg som fisker i verden, og jeg får stadig rapporter etter folk som har vært å fisket før meg I tillegg så skriver jeg opp resultatet etter hver sesong hvor mange jeg har fått, når, hvor og forhold så trur det går helt fint Nei Hoaas, det skal du heller ikke ha Denne linken er i utgangspunktet ment for garn/trål/Mataukfiskere som det står over
 6. Hahaa! Må nesten flire av deg, det var du som sa at jeg ikke hadde fått noe ut av studiene å hintet til det samme. Så at du bli sjokkert over å få noe tilbake er merkelig. Mangel på kunnskap er det du som har, som tydelig kommer fram under diskusjonen, i og med at du sir mot alt av resultater og forskning som er. Det er vel ikke Lisbeth Berg Hansen jeg diskuterer mot eller?
 7. Du må jo være en av de dummeste personene jeg noensinne har diskutert mot. Det er du som påstår at C&R er å plage fisk, så jeg går da selvfølgelig ut fra at du slår i hjel alt av fisk som du får, selvfølgelig utenom det som du ikke kan ta av hensyn til regler i elver. Hvis du leser fra da jeg delte videoen på dette forumet står det ingenting om at dette er rettet mot fluefiskere. Men hvis vi fluefiskere retter søkelyset mot politikere å sprer ordet til flere kan man utrette ting til det bedre. Å det siste med havbruksnæring, så hvis du kan lese så står det ingenting om at jeg mener det skal legges ned. Men komme i lukkede anlegg i tillegg til alle de andre forslagene jeg presenterte over. Å jeg har også sagt at vi skal fortsette å fiske, men høster man mer en det produseres så blir det tomt for fisk etterhvert. Å det håper jeg du skjønner. 7/10 deler av overflaten er dekket av hav ja, ser du i hvertfall du lærte noe av filmen Selvfølgelig skal vi satse på havbruk, men man satser jo skikkelig på havbruk hvis man er villig til å bruke penger på noe som gjør det bærekraftig. Denne videoen ble heller ikke delt for å skape en diskusjon, den ble delt for at den skal nå ut til flere. Er ferdig med å diskutere med deg, det er håpløst når du ikke klarer å lese hva jeg virkelig skriver men omgjør alt til noe du du selv dikter opp.
 8. Jeg vet ikke helt om du tviholder på din mening eller har lest feil, men hvis du leser min kommentar så handler det å gå fram med et godt eksempel. Holdningene til folk det er snakk om. Fluefiske alene er ikke en trussel, men som sagt handler det å gå fram med et godt eksempel. Det er en grunn for at villaks-bestanden er i stor tilbakegang, og det skyldes trål, garn, oppdrettsnæringen og vanlig stangfiske, selv om sistnevnte ikke er en trussel alene. Men det forverres hvis alle å enhver skal ta alt dem får, det er en grunn for at det er noe som heter baglimit. Jeg er selv en lidenskapelig fluefisker å spiser fisk også for å svare på ditt spørsmål. Men når jeg fisker så høster jeg av overskudd, hvis jeg vet at det har vært dårlig sjøørretfiske en sesong så tar jeg 1 fisk til middag så får nummer 2 og 3 gå. Hvis du syns C&R er å plage fisk, så trur jeg nok det bare er en unnskyldning for deg selv for å ta all fisk du får. Å når du snakker om høsting/fangopplevelse, 95% fisker for spenningen, lidenskap eller for å komme seg ut i naturen. Det gikk kanskje før i tiden å ta alt man kom over, men om 7 milliarder mennesker skal ta alt dem kommer over så sier det seg selv at det ikke går. Har studert havbruksnæring så trur jeg kan uttale meg på veldig godt grunnlag. Skjemmende på land? Så det er greit at villfisk trues og dritten som kommer av oppdrettsnæringen går rett i sjøen? Handler strengt tatt ikke om det er pent eller ikke, handler om miljø å bevare villfisken. Å hvis du vet det bygges flere oppdrettsanlegg i fabrikker i utlandet, så det er ikke mer skjemmende en hvilken som helst fabrikk. Å jeg sa jo på mitt forrige innlegg hva foret til oppdrettsfisk består av, det er fisk og andre stoffer. Jeg sa bare at det måtte utvikles nytt for og man kan ikke drive som idag. Det er fult mulig i framtiden med litt forskning. Å siste med rekefiske, ja det går tilbake til næringskjeden, men som mat. Det dukker ikke opp ny fisk selv om de døde slippes ut i havet :pp
 9. Nobody: Hvor mange skarve fluefiskere trur du det er i verden? Det er nok noen millioner som fluefisker. Selvfølgelig er trålere og garnfiskere det største problemet men det handler mer om at noen må gå fram å sette et godt eksempel slik at andre følger etter. Om alle hadde tenkt slik som du så hadde vi nok vært tom for fisk om få år. Jeg bare lurer: Klarer du ikke se at vi ikke kan fortsette på måten vi gjør i dag? Vil du ha en bærekraftig bestand eller bryr du deg bare om at du skal få spise og fiske så mye fisk du vil mens neste generasjoner må lide? Å svar til hva som kan gjøres: I oppdrettsnæringen må man først få en lukket og bærekraftig oppdrettsnæring. I flere andre land enn Norge er de kommet langt på den delen, finnes flere lukkede oppdrettsanlegg utenfor Norge. Samt utvikle alternativer til føde en fisk. Nytter ikke å produsere 1 kilo laks for å drepe 5 kilo annen fisk. Og selvfølgelig må man kunne fortsette å fiske med trål, men det må settes kvoter slik at man ikke høster enn mer av overskuddet. Å rekefiske må man kunne finne opp en mer effektiv fangstmetode slik at man ikke får så mye bifangst. Dette er heller ikke skremselspropaganda, det er dessverre fakta.
 10. http://videos.real.com/v/9ivs65-incredible-animation-on- God læring og et tips til alle garn/fylle fryseren fiskere!
 11. Å da mener jeg i Trondheim området! Glømte å skrive det..
 12. Tenkte å prøve å fiske litt sjøørret å blir litt kjedelig å være i en ny by å ikke kjenne noen som liker å fiske i lengden. Så er det noen som vil være med på en tur etter SØ?
 13. Det går helt fint, helt enig med deg i det du sier. Hvis alle hadde engasjert seg så mye som deg så hadde man kanskje klart å snu den dårlige holdningen blant enkelte folk i fremtiden! Selv om man gjør seg litt upopulær på enkelte fisketurer der man er med folk som er litt "uviten" på dette området ;)
×
×
 • Legg til ny...