Hopp til innhold

Norseman

Medlem
 • Antall innlegg

  148
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

11 Nøytral

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  Tørrflue-fiske etter Sjøørret,Ørret,Røye,Laks

Siste profilvisninger

Blokken siste besøkende er deaktivert, og vil ikke vises til andre brukere.

 1. "Spot On", Guru33!. Har brukt Rio Scandi Short Versitip i #8 og #9, til min Cross S1 #8, med de 10 fot spissene som følger med snørene, og 15 fot spissene, som jeg kjøpte i tillegg. Begge klassene passer til denne stanga. Det går både lett og langt, med minimalt bruk av kraft. Personlig så holder jeg en "knapp" på #9 snøret. Jeg synes at det spenner opp stanga, helt perfekt. Forskjellen på Rio Scandi SHORT Versitip og Rio Scandi Versitip, er kun lengden på tip`ene. "Klumpen" på begge snørene er like lang. Scandi Short, leveres med 10 fot spisser, og Scandi leveres med 15 fot spisser. Disse snørene klarer å "slå over" det meste av vanlige spisser, opptil 15 fot. Man kan faktisk bruke nesten alt av spisser som selges, fra forskjellige produsenter/merker. Supert snøre-konsept!!! Prøvde et NextCast snøre for noen dager siden, og synes at det er et godt snøre, men personlig så foretrekker jeg Rio sine versitip snører. Synes de er mer anvendelige, fordi de fungerer så godt både med spey-, overhånds- og skagit kast. Mener også at "logistikken" er bedre, p.g.a. at vekten på spissene er inkludert i totalvekten, på disse snørene. Prisen går også i favør av Rio. Så Troutfish8, hvis du kjøper et Rio versitip i #8 eller #9, så er jeg ganske sikker på at du blir fornøyd.
 2. Etter å ha lest denne tråden nøye, så er jeg blitt usikker på om Sage One 9140, er den "rette" stanga for meg. Jeg er nok en av dem som liker stenger som spennes opp raskt, da jeg synes at det passer best til min måte å kaste på, både når jeg bruker snake-roll og underhånds-kast, med klumper som Rio Scandi Short Versitip, GL Scandi og Compact, som jo er ganske korte. Mine favoritter er Rio Versitip klumpene, som er utrolig lettkasta, både til overhånds-, underhånds- og snake-roll kast, og med "rette" skyteline, så går det laaangt....., hvis man trenger det. Ikke minst, så fisker disse klumpene godt, og jeg har hatt gode fangster, særlig med synk 6 spissene, og en bottle tube i enden av en kort fortom.
 3. Heisan. Regner med at du fikk testet Sage One stanga i elv, i sommer, og da lurer jeg på hva som ble konklusjonen, på hvilke klumper(vekt og lengde), som du synes passer godt til stanga. Vurderer å kjøpe samme stanga, så da hadde det vært interessant å vite hva du mener.
 4. Heisan. Hva ble konklusjonen, Svensvik. Er denne brukandes til skyteline?
 5. Ser at du bruker Or, som sikkert blir veldig bra. Har ikke prøvd det sjøl. Har du prøvd å blande inn litt Einer, eller å bare bruke Einer?
 6. Hei. Har to Slate Elite S3 tohåndsstenger, som jeg skal selge billig, p.g.a.at de blir for lite brukt. En 13.2 fot # 8/9(anb. klumpvekt: 28 - 32g), og en 14.2 fot # 9/10(anb. klumpvekt: 32 - 36g). Begge er pent brukt, og er lette, spenstige og gode stenger. Det følger med alu. stangrør, til begge stengene.
 7. Hei. Har en Slate Elite S3 13,2 fot #8/9, og en 14,2 fot #9/10, som jeg skal selge. Lette, raske og gode stenger. Begge er pent brukt, med lite bruksmerker. 4-delte, med alu. tube. Selger 13,2 fotern for 1000.- og 14,2 fotern, for 1200.- Begge med frakt inkludert.
 8. Helt enig med Guru33.Tør påstå at L5W-serien, er en av de bedre snellene som er å få kjøpt, til en ganske rimelig pris,med en kvalitet som slår mange mye dyrere sneller, og som har et suverent bremsesystem. At den har helt "snelle-hus" er også et stort pluss. Den er også sterk og tåler en "trøkk", samtidig som den har lav vekt.
 9. Er ikke "bransje-mann" eller forhandler, men Guideline Presentation har en kort klump på 8,8 m, som fungerer godt der det er litt trangt. Godt snøre på "normale" kastelengder og "nær-fiske", og det plasker ikke mer enn mange andre snører, synes jeg.
 10. Kjøpte noen tørrfluer, for noen år siden, og syntes at kvaliteten var variabel. Spesielt på små mygg(str.18 og 20), så syntes jeg at det var for mye og for langt "hackel". Fisker mye i stille vann, og da vil jeg ha fluer som er sparsomt dresset, men det er nå min mening, De fluene som haddde "normal" størrelse(12,14 og 16) var ganske bra, og fisket helt ok, etter en liten justering med klipperen. Det er helt sikkert de som liker at fluene har ganske mye bust, og for de som fisker i elv, så er nok fluene helt fine.
 11. Mange gode fluer i det settet, både for vår-fiske og resten av sesongen. Black Gnat, Maur og Palmer Mygg, fungerer godt på våren, men også resten av sesongen. Marginata, når den begynner å klekke i May/Juni(alt etter hvor du befinner deg i landet). Hareøre nymfer og fasanhale nymfer, kan også være gode på våren, når vannet er kaldt, og det er lite vak. De fungerer også hele sesongen, og bør være i flueboksen, også små sorte nymfer. Små vespertina er også gode fluer, og jeg har fått fisk på dem hele sesongen. Nå vet jeg ikke hvordan kvaliteten er, på fluene fra Fluefiske-butikken, men hvis den er ok, så er jo 38 fluer til den prisen, et bra kjøp. Det beste er jo å binde dine egne fluer, men det kan du jo begynne med, etter hvert. Det vil gi en ekstra "dimensjon" til ditt fiske, og gjør denne flotte hobbyen, både morsommere og mer interessant. God fiske-sommer, og "skitt fiske".
 12. Det er alltid interessant å høre, hva slags snører som anbefales, selv om dette med "snøre-valg", er ganske subjektivt , men man får jo ihvertfall en "pekepinn" på hvilke snører, som kan fungere til stanga. Stanga er altså en xi3 #8, som jeg tenker å bruke mest etter laks og sjøørret i elv. Har vært på utkikk etter en stang med god "pønnsj",for vindfulle dager og tøffe forhold, og det klarer vel denne. Bruker for det meste klumper når jeg fisker i elv, og har fått tips om at klumper rundt 20g, passer godt til denne stanga. Har en Rio Scandi Short Versitip #5 - klump, på ca. 21 g, som jeg tror og håper vil passe godt. Liker disse snørene, så det blir spennende å få testet ut denne komboen. Har noen Outbound snører i #7 men de blir vel kanskje for lett? Denne stanga er jo ganske "stiv"...Hvordan er den på spey-kasting?
 13. Hei. Er det noen som vet hvilken klumpvekt og vanlige snører, som passer til denne stanga.(Xi3 #8).
 14. Heisan PolarDego Er enig med Guru33 og Sveinung. Rio Scandi Short VersiTip er et meget godt snøre, ingen tvil om det!!! Har dette snøret i flere utgaver(#5 - #9), og synes at dette snøre-konseptet er perfekt til mitt fiske. Det er lett å speye med, og man trenger ikke å "trønder-speye" for å vinkle det ut, og snøret fungerer spesielt godt på "trange" plasser. Det kaster også godt på overhånds-kast,og det "går" som fy.......... Spissene og "bellyen" utgjør et komplett snøre, så det er bare å sette på den fortom/spiss som du ønsker. Jeg har brukt fortommer på opptil 20 fot på interm. og flyt spissene, og det fungerer utmerket. Snøret fisker også godt, og jeg har fått mange flotte laks, spesielt med synk 6 spissen og kort fortom, på middels til stor sommer-elv. Det funker også godt med Rio sine 15 fot spisser, og noen mener faktisk at de funker bedre, enn med 10 fot spissene som følger med snøret. Snøret får en mer balansert "flyt" i lufta, og du får en "finere" landing på vannet/elva, og det blir litt lettere å forankre flua i innkastet. Flua vil vel også gå litt dypere med 15 fot spissene i synk, men det er ganske "marginalt" og jeg tror ikke at det har noen særlig betydning, Jeg synes at 10 fot spissene fungerer helt utmerket, og det er de jeg bruker mest. Er sjøl ikke så opptatt av hvordan et snøre "oppfører" seg i lufta(når jeg fisker laks), og mener at så lenge snøret kaster og fisker godt, og klarer å strekke en lang fortom med en forholdsvis stor flue, så gir jeg f.. i hvor fint snøret går i lufta, og at det plasker litt i nedlegget... MEN det er nå min mening . Ved "finfiske" etter sjøørret/laks så retter jeg opp dette med å bruke en vanlig "coated" skyteline som balanserer og roer ned farta på klumpen under kasting, og en lang fortom for å dempe nedlegget av kastet. Har prøvd med et par "lettere" grain spisser på 15 fot fra Guideline(6 og 10 gr.) på mitt #9 snøre, og det fungerer godt det også. Min konklusjon etter å ha brukt Rio Scandi Short VersiTip snørene i flere år nå, er at snøret fungerer godt i de fleste fiskesituasjoner jeg møter i mitt lakse/sjøørret-fiske. Dette er et snøre som kan tilpasses ganske mye, utifra en hver fiskers behov, og at man kan bruke mange forskjellige spisser fra forskjellige produsenter. Mitt "klump-fiske" har blitt mye enklere, både fiskemessig og når det gjelder "logistikk". Jeg bruker disse snørene både til vanlig laksefiske, og til mer finfiske etter sjøørret/laks med lange fortommer, på sensommer og høst. Som du skjønner, så liker jeg disse snørene fra Rio, meget godt, og anbefaler de på det "varmeste". Spesielt for de som er "nybegynnere" med spey-kasting, og for de som vil prøve å kvitte seg med "trønder-spey" uvanene, så er disse snørene GULL!!! Hilsen Audun.
×
×
 • Legg til ny...