Hopp til innhold

Proverb

Medlem
 • Antall innlegg

  5
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral
 1. Jeg har sett meg litt rundt etter fluesett på studentbudsjett og lagt litt nettelsk på Guideline Explorer. Noen som har noen formeninger om dette settet? Jeg tenkte meg ned på Agdars i morgen og høre med dem.
 2. Jeg kan si at jeg slet en del på fredagen. Vinden var umulig å kaste i, men jeg måtte jo prøve litt til. Håndleddet og skulder ble fort ømt og i det som ble mitt siste kast fisket jeg øyenbrynet mitt. Da tenkte jeg at det var greit å finne frem sluken. I morgen reiser jeg tilbake til Trondheim fra Stavanger hvor jeg er nå og tar ikke med meg stanga. Den blir plassert på hytta. Så skal jeg få en oversikt over stenger og fiskemuligheter i bartebyen ila sommeren. Tar gjerne i mot tips her også. Det blir ny stang. Klasse 4 eller 5.
 3. Jeg har en eldre versjon av dette settet og det er 100% grafitt. Det var tre-fire ganger dyrere da jeg kjøpte det, men min utgave er nok et par hakk dårligere. Det er helt klart en stang langt under det jeg får for en tusenlapp nå og jeg kommer garantert til å gå til anskaffelse av en ny stang i nærmeste fremtid. Mye fordi en firedelt karbonstang er enkel og lett å ta med meg på fjelltur. Jeg har også funnet ut at jeg foretrekker en litt mindre stang enn den jeg har nå (6/8). Stangen jeg har nå kommer til å bli testet natt til lørdag og søndag i to forskjellige fjellvann. Jeg kommer også til å kaste litt med en langt lettere klasse 5 karbonstang for å teste forskjellen. Tidligere i dag plukket jeg med meg et par Guideline vadere, ny og mindre vest, et par fortommer og noe utstyr til markefiske. Jeg gleder meg helt sykt til å vasse ut i vannet i noe som (forhåpentligvis) holder meg tørr. Da jeg først begynte å kaste med flue var jeg ung og fattig og lagde mine egne vadere med regnbukser, støvler og sykt mye gaffatape. Det lakk.
 4. Hva er forskjellen på dagens og "gårsdagens" snører? Jeg føler stangen jeg har nå er veldig enkel å kaste med. Det er kanskje en fordel at jeg faktisk har en del kastetimer med den. Men jeg registrerer at det kanskje er en fordel å investere i ny stang. Det jeg liker nå er at de fleste stengene er firedelte og derfor lettere å ta med seg. Jeg har også prøvd ut en #5 karbonstang og den var vesentlig lettere (og annerledes) enn min. Men jeg elsker å få til ting med utstyr under par, så jeg kommer til å prøve meg. I hvert fall nå til helga. Vadere er definitivt øverste på ønskelisten og får studielånet før stanga. XXL forteller meg at nytt snøre koster nesten like mye som en rimelig stang (med snøre, backing og et par fortommer). Hvorfor det? Og hvor lenge varer egentlig et fluesnøre?
 5. Jeg har nylig bestemt meg for å revitalisere fluefiskingen jeg hadde store planer om å mestre kort tid etter konfirmasjonen min for 10 år siden. Jeg har fisket hele livet (ikke med flue) og har vært innom svært få stenger. Og jeg håper det samme kan gjelde fluestangen min. Skal vi se om jeg husker riktig: Det er en todelt 6/8 Abu Garcia Diplomat som siden den ble kjøpt for rundt 1500,- av en 14 år gammel konfirmant i år 2k, som kun har blitt brukt i ferskvann. På veldig små fisker. Er denne stangen helt avleggs, eller vil den gjøre jobben? Jeg var nettopp ute og prøvekastet, og det gikk overraskende bra. Fortommen var ganske flisete, men det er nok bare å forvente. Så kommer det til snøret da. Det var ikke veldig glatt og det vil ganske sikkert gjøre kastene kortere. Når det er sagt er det kun småørrett jeg nå helt i begynnelsen skal jakte på. Jeg var ute ved vannet forrige helg og testet sluken, og fisken vaket veldig nært land. Så jeg håper forholdene er like nå til helga og at det er presisjon og ikke lengde det står på. Da spiller kanskje ikke snøret så stor rolle? Hva dere mener om stangen jeg har beskrevet avgjør hvilke oppfølgerspørsmål jeg har. Så det er egentlig det jeg lurer på først og mest: Er stanga god nok? Hvis ja, bør jeg uansett bytte snøre? På forhånd takk for svar :)
×
×
 • Legg til ny...