Hopp til innhold

internist

Medlem
 • Antall innlegg

  55
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

2 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Fjellørret fiske i opplandstraktene, særlig søre deler av rondane massivet.
  Hytte på kvamsfjellet og beryktet storfisker i området...
 • Favorittfiske
  fjellørret

Siste profilvisninger

Blokken siste besøkende er deaktivert, og vil ikke vises til andre brukere.

 1. Litt forsinket status rapport, turen ble ikke helt som planlagt. Vi dro fra spranget å inn til Rondvassbu og deretter slo vi opp camp ved det første vannet i illmandalen. Det var ingen liv i illmanntjønna og vi kastet endel, det var fine forhold med mye insekter og særlig med mygg, dog ingen vaking. Vi la oss og sto opp dagen etter, hvor kompisen min forsøkte seg på en sluk og fikk en ørret på 250g som ble stekt til frokost. Deretter kom det flere lokale(?) som hadde brukt sykkel inn til rondvassbu og begynte å kaste med sluk, blant annet en person med downs syndrom som kom i shorts i dette mygghelvete men de fikk ingenting. Samtidig med dette fikk jeg beskjed om at jeg måtte velge turnusplass og måtte gå til Rondvassbu å komme meg på internett for å få valgt plassen. Samtidig fikk kompisen min en mail av veilederen og et tidsskrift om å gjøre endringer på et innsendt manuskript for hans doktorgrad så vi måtte bare rushe ned fra fjellet. Kjedelig når turene blir avbrutt på denne måten men det er jo ikke enkelt å planlegge slike hendelser... Jeg glemte å nevne at vi lånte båten på Rondvassbu og forsøkte oss med markedrag i Rondevatnet, fikk 15-20 røyer på 20 min...
 2. Hei. Er det noen her som driver med slikt ?
 3. Vil bare gratulere alle som jobbet hardt for å drepe tråden. Dere har lykkes fantastisk bra! God påske.
 4. Mener du nå at fiske med oter på stang er fluefiske? (Du mener jo at det har en vis relevans).
 5. Mener at en av adminene har vært litt lunken allerede, ikke kategorisk men utrykte at han ikke så på det som fluefiske, mener det var tidligere i denne tråden. Jeg synes det var mye spennende innhold her! Oterforumet er jo meget godt navnevalg også. Det som du sier mye å fikle med hvis man skal gå drastisk til verks.
 6. Du har hvertfall nok energi og engasjement til å rakke ned på dette.
 7. Hvordan får man startet forumet uten at det blir laget et av admin da?
 8. Det er flere muligheter. Hvis du ikke skal spise denne gjedda og det er greit at snitt størrelsen er 4-5 kg så kan du prøve deg i Hobølelva. Dette er en meget god fiskeelv som folk vanligvis hopper glatt over pga meander preget men det er tatt gjedder på 15 kg her. Det er også ørret i den øverste delen av denne. Som sagt fin fiskeelv til å fiske gjedde men hvis du skal spise fisken der så anbefaler jeg at du henger den opp et døgn etter kjeften og kapper av halen pga forurensing..
 9. Jeg ser egentlig bare fordeler med et eget oter forum. Oter er ofte det første typefluefiske man kommer i kontakt med som barn og som bringer en videre til stangfiske med flue. I tillegg er det mange her som også fisker med oter på hytta med familiemedlemmer eller venner. Utvekslingen av kunskap, ideer og praktiske løsninger blir enklere. Et slik forum vil tilføre siden noe helt nytt når det gjelder erfaringer med våtfluer og streamere, ideer til videre utviking av disse fluetypene. Hva med en kola killer og zonker på 6 meter thems feks?
 10. 2 nye søplete innspill. Kan svare på michaelTroms sitt da det andre taler for seg selv. Oter(fluene) er den første typen fluefiske som de fleste av oss eller hvertfall svært mange av oss kom i kontakt med som barn. Jeg har fisket vannvittig mye med spinner og sluk, samt oter men det var oteren som vekket interressen for å begynne med fluefiske med stang. Dette gjelder naturligvis for endel andre mennesker også. Men jeg kjøper argumentet ditt om at oter inneholder flere fluer enn hvis du kaster med stang så da blir det ikke fluefiske.
 11. Jeg kunne godt tenkt meg å være med på å bidre til en slik seksjon med litt historikk. Typer otere. Hvordan lage din egen. smart tips ved bruk fra fra land eller båt. Masse masse ting som kan være nyttig. Det fiskes masse med oter i norge(det er ingen grunn til at det burde fiskes mindre med dette, tvert imot) og det er uten tvil folk som vil ha glede av dette men det ser jo ut til at endel vil bekjempe dette og det synes jeg er trist. Jeg vil ha stort utbytte av det selv også da jeg bare såvidt har begynt å forbedre min tilnærming til oterfiske og type fiske jeg vil ha tak når jeg fisker. Det er vel også en faglig styrke for forumet at det kommer mer informasjon og inspill om våtfluer, streamere osv.
 12. Nei du har rett. Dere har ikke nedlatende holdninger. Det anbefales her å fange oter, må gjerne få en tråd men ikke en lite forum under andre typer fiske, sparke igang tråder for tubefluer, det vises til at det er forbudt noen steder, man lurer på om oteren er fredet osv. Sluk + flue er vel litt annerledes enn flue+ flue eller som ved oter flue 8x da det faktiskt innvolverer en annen type fiskeredskap(sluk). Garnfiske er ofte nødvendig for å hindre overbefolkning så det betyr nødvendigvis at produksjonen ikke er så stor eller at høstingen med annen redskap gjør at vannet har balanse men hva har det med oter i sør norge og steder hvor det er lov(samt høyst nødvendig) ? Du sier at det #Her# ses ofte på som rovfiske, hva bygger du dette på egentlig(hvis det er lov så er det lov, hvis ikke så er det kriminalitet om man gjør det)? Jeg fisker for å spise og ikke catch and release. Fiske med oter er legitimt så lenge det er tillatt av grunneierene som forvalter det aktuelle området. Oter er å fiske med fluer enten det er våtfluer, streamere, vårfluer eller nymfer osv. Det er utrolig hvor mange ting som kan gjøres med en oter bare man får ideer og innspill. Det er sikkert mange som kunne ha glede av dette. Et godt eksempel er meg selv som er aktiv fluefisker(altså med fluestang for at det ikke skal misforståes..) har begynt å bruke kunnskapen min på hytte oteren. Jeg ønsker å fange røye og binder nå fortyngede wollybuggere og andre streamere med forlengede themser på ca 7 meter og har færre fluer på oteren, på denne måten kan jeg komme til røya i vannet på hytta. Jeg forstår ikke at dette ikke er applisert fluefiske. Mener du virkelig at dette ikke er fluefiske? Du mener vel at det er oterfiske og det er involverer noe helt annet enn fluer og innsektslære/kunnskap om fluefiske. Det er på et forum som dette at folk har kunnskap og det ville være naturlig å henvende seg hvis man lurer på noe. Jeg ser ikke hvorfor det er så galt å ha en egen oterseksjon.
 13. "En hel egen avdeling", høres nesten ut som det som skal til er å sette opp et xxl varehus. Men mange her inne har ende rare holdninger synes jeg. Det er klart oterfiske er fluefiske. Det blir litt hva du gjør det til om du vil forbedre den med streamere eller andre tilpasninger. Skjønner ikke dette hatet mot oterfiske, det sålangt ingen som har kommet med en begrunnelse for at dette ikke er fluefiske. Skal man arrestere folk fordi man bruker 2 eller 3 nymfer på lina eller der greit fordi det er stang? Nå fiskes det stort sett for lite rundt omkring så det er jo bare velkomment at folk vil dra oter. Det fremstilles ofte som at man er kjell inge røkke langs land og tømmer vann, makan til tullball. Synes endel av kommentarene var meget skuffene på en av konkurent sidene har Andre brun kommet med noen svært fine innspill til noen som har spurt og det er slikt det burde vært. Men jeg gir meg, oter er teit å snakke om her, vi legger ballen død så kan folk som har interresse for fiske med våtfluere og streamere på andre måter enn stang finne noe annet å drive med.
 14. Du ser ikke på dette som fluefiske men kanskje andre gjør det? Synes dette er svært merkelig at det er så sårt fort #fluefiske# befolkningen at andre bruker andre redskaper av og til. Det er jo stor forskjell på fluene som kan benyttes men vinstervinna, valdresfjøla osv har bare standard fluer. Det er mange muligheter her akkurat som ved fluestangsfiske. Er det slik at fluer på en oter ikke er fluefiske? Faglig sett mener jeg det er en styrke for forum at man har flere strenger å spille på da folk har litt forskjellige interressert men vi er alle interessert innsektene å dyrene som fisken vår spiser. Det gikk jo et program på NRK nå hvor det faktiskt ble sagt noe positivt om oter ;)
 15. Hvorfor er oterfiske "Riktig" under Off-topic" ? Hva er begrunnelsen for at dette ikke er fluefiske? Du må gjerne fiske med spinner osv på din oter, da er det jo ikke fluefiske det er helt sikkert. Jeg bruker fluer på min oter og benytter meg av kunnskap jeg har tilegnet med som aktiv fluefisker både med oter og fluestang.
×
×
 • Legg til ny...