Hopp til innhold

FlyHigh

Medlem
 • Antall innlegg

  33
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om FlyHigh

 • Bursdag 03. juni 1976

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  Oslo
 1. Takker for tilbakemelding! Rart det ikke går større fisk opp der fra Katnosa som jeg antar huser ørret av god størrelse...? Uansett virker det som et trivelig tur- og fiskeområde som kanskje ikke er like fullt av folk som lenger sør i marka. Hender vel at det er overnattingsgjester i DTN-hytta ved Katnosdammen, men ellers har det vært ganske stille og rolig der oppe når jeg har vært der i den senere tid. Dessverre ikke så lett å finne gode ørretelver i Nordmarka synes jeg... :cry:
 2. Hei, Har i den senere tid vært på en og annen sykkel-/fisketur inn til Katnosa m/omegn, men uten de helt store resultatene fiskemessig. Fikk riktignok en hel drøss småpinner rett nedenfor Katnosdammen, men de åkte rett uti igjen. Var tilsynelatende lite liv i overflaten i selve innsjøen, så det ble ikke mange kastene her. Har også kikket litt på de to løkene som ligger litt lenger nedenfor Katnosa, men har ikke forsøkt meg i disse. På kartet ser jeg at det renner en annen elv ned i Katnosa som heter Spålselva, og etter kartet å dømme så virker det som om denne er ørlitegrann større/bredere enn Katnoselva. Tenkte jeg kanskje skulle forsøke meg i denne. Noen som har erfaringer fra området? :)
 3. Hvis du ikke vil røpe fiskeplassen for allmennheten, så tar jeg gjerne imot PM... ;)
 4. Hei, Har planer om en aldri så liten utflukt imorgen og evt. torsdag (type dagsturer), men er litt i tvil om hvilken retning jeg skal sette kursen mot. Er bosatt sentralt i Oslo og har både Nordmarka, Lillomarka og Østmarka som relativt nære naboer...men av en eller annen grunn frister ingen av disse stedene veldig...med mindre noen har en god overbevisningevne da. Uansett må man vel kanskje påregne en god del gåing for å finne gode fiskeplasser i disse traktene...eller? Foretrekker helt klart å fiske i elv, men er også tilbøyelig til å plante vadebuksene uti stillestående vann dersom noen kan argumentere godt for gode vann/tjern. Har bil og ser for meg maks 1-1,5 times kjøring, og heller ha flest mulig effektive timer med stanga i høyrehånda (misforstå meg rett ). Prøvde meg i Sørkedalselva for et par uker siden, og fikk en del småørret her...men ville helt klart foretrekke vassdrag som huser litt større fisk. Innser at jeg kanskje ønsker meg i pose og sekk her, noe som ofte kan være vanskelig å kombinere...men kanskje noen der ute likevel har gode tips til en dagstur-fluefisker? Ser for meg avreise hjemmefra kanskje i 6-tida om morgenen og fiske til litt utpå kveldinga. På forhånd; takk for tips! :smile:
 5. For de som ikke kjenner området, kan dere få noen flere smakebiter her. Noen "gamle" bilder tatt i 2004 med elendig 1.3MP-digitalkamera (dette var før man tok til fornuften og anskaffet seg digitalt speilrefleks):
 6. Er det første bildet tatt ved innoset til Buvannet? Kjente meg ikke helt igjen ved første øyekast.
 7. Et par bilder fra turen tatt med crappy mobilkamera...
 8. Hei Rune, Joda, det ble da en aldri så liten tur opp i åsen. Grusveien innover var fortsatt stengt ved A-brua, så gåturen ble noget lenger enn hva jeg hadde tenkt...men det har man vel bare godt av. Uansett, bilen ble altså parkert nede ved den første parkeringsplassen og deretter ble bena tatt fatt. Labbet langs veien opp til parkeringsplassen der hvor stiene inn til Buvannet begynner. Gikk inn til vannet og fulgte blåmerket løype helt opp til innoset i nordenden. Begynte å fiske i Gjermåa omtrent midt på Langmyra og fulgte så elva oppover helt til jeg kom til Løvstadtjernet, før elva så snurper seg sammen og snirkler seg opp mot utoset til Gjermenningen. Det var urovekkende lite liv på overflaten, og jeg observerte vel bare en håndfull vak på hele turen. Insektslivet var heller ikke av det helt store, noe som sikkert forklarer den manglende aktiviteten på overflaten. Uansett var jeg fast bestemt på å fiske tørt denne dagen, og greide likevel å lure 3-4 ørreter på kroken...selvom det bare var én som ble med inn til land. To(!) av de andre stakk avgårde med fluene mine (0.12-fortommen røk i tilslaget...dårlige greier). Hadde også et par til som tok flua, men siden jeg bommet med tilslaget, slapp disse med skrekken. Den som ble med inn til land, var ikke svære karen...tipper vekta hadde stoppet på tett oppunder 300gr...men vakker var den! Etter å ha løsnet kroken og servert den noen velmenende ord, ble den sendt tilbake til sitt rette element for å vokse seg større. Til tross for det heller labre utbyttet i form av fangst, var det en fin tur med flotte naturopplevelser. Det er en fin elv, men det kreves nok en del arbeid i form av ymse kultiveringstiltak for å bedre ørretbestanden. Når det gjelder Gjermenningen, tror nok også jeg at denne huser større fisk...leste bl.a. på nettsidene til RFA (Romeriksåsenes Fiskeadministrasjon) at det er satt ut en del større ørret i dette vannet. Sitat fra siden: "Det går også noen riktig store ørret i vannene. Noen av disse er opp mot 4 kg. Disse finner du i Gjerdrums-gjermenningen, Djupøyungen og Storøyungen. Også i 2003 ble det satt ca 15 stk. av disse store sluggene."
 9. Har faktisk planer om en liten tur opp i Åsen nå i helga, det blir i så fall årets første kontakt mellom fluesnøre og ferskvann (tjuvstartet sesongen litt i Oslofjorden). Noen som har gode tips til kurante fiskevann/-elver i Romeriksåsen? Noen som forresten har fått noe særlig i Gjermåa mellom Gjermenningen og Buvannet? Synes den kanskje virker litt innbydende, men den lider kanskje av overbefolkning slik som mange andre Åsen-vann også gjør. I Gjermenningen går det riktignok kanskje noen større...? Er takknemlig for tips! Gjerne på PM for den saks skyld. 8)
 10. Ser jaggu ut til at jeg får holde liv i denne tråden aleine, hehe. Etter litt intens søking på nettet, ser det ganske mørkt ut for fjellvannet på over 1000moh jeg hadde gledet meg til å fiske i; nemlig Stavsvatn. Dette vannet har jeg vært ved tidligere (på fottur), og omgivelsene er både idylliske og innbydende for en ihuga sportsfisker som meg selv. Dessverre viser rapporter fra bl.a. SFT (Statens Forurensings Tilsyn) at dette vannet har vært og er utsatt for store mengder sur nedbør, noe som både tærer på insektsfauna og fiskebestand. Testfiske med garn har kun resultert i 0-5 individer pr. 100 kvm. garn, noe som ikke akkurat høres oppløftende ut. Det ser heldigvis bedre ut for Tansvatn og Tansåi, vann og elv som ikke ligger så langt unna. Regner med at jeg forsøker lykken her isteden...med mindre det mot formodning skulle dukke opp andre fristende tips i mellomtiden. Jeg får nok surfe litt videre, samt forsøke å presse ut litt fiskenyttig informasjon fra lokalbefolkningen...finner sikkert noen garvede, gamle sportsfiskere på det lokale samvirkelaget inne i bygda. :wink:
 11. Tydeligvis et lite utforsket område...ihvertfall av dette forumets brukere (tilsynelatende). Kanskje det er så bra fiskeforhold der oppe at ingen ønsker å avsløre gromplassene, hehe...? Vel, vel...fiske blir det uansett! 8)
 12. Hmm...ved nærmere ettertanke er det kanskje Tansåi som renner ut i Totak?
 13. Til helga går turen til familiens sted i Rauland (Telemark) sammen med dama, og jeg regner med å lure med meg fluestanga (hehe). Dette stedet ligger omtrent midt på vestsiden av innsjøen Totak, men det blir nok ikke så aktuellt å svinge fluestanga i dette vannet...er ikke spesielt egnet til fluefiske etter min mening. Enten må man fiske fra båt eller evt. på isen om vinteren (mye fin røye!). Jeg regner med at vi kommer til å ta noen fotturer oppover i fjellet, starter ved innoset til Totak der Stavsåi (les: Stavselva) renner ut i innsjøen, og følger denne oppover på snaufjellet og sansynligvis helt inn til Stavsvann. Noen som kjenner til fiskeforholdene i disse områdene, eller evt. kan tipse om andre fine plasser? :)
 14. Jeg skal oppover til Etnedal i helga, først og fremst guttetur med øl & bøll...men vi prøver vel fiskelykken litt mellom slagene. Har ikke fisket noe særlig her oppe, så noen flere tips om steder hadde vært knall! Noen som føler seg kallet? :wink:
×
×
 • Legg til ny...