Hopp til innhold

KimRoger

Medlem
 • Antall innlegg

  5
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om KimRoger

 • Bursdag 20. mars 1976

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Åfjord, Sør-Trøndelag
 • Interesser
  Jorda rundt med fluestang
 • Favorittfiske
  Ørret, sjøørret, laks
 1. Hei, jeg planlegger en tur til New Zealand i januar 2020. Jeg vet om en elv som trolig er den beste i hele landet, og som jeg har drømt om i 15-20 år (har blant annet bodd der nede). Utfordringen er at elva er vanskelig tilgjengelig, og krever helikopter og muligens guide (de guidene som kjenner elva tar heller ikke med alle dit, men kun noen få som vet om elva). Rundt 2006-2008 fikk jeg en pris på 10 000 kroner for en dagstur dit. I dag er prisen garantert enda litt høyere. Og da slo tanken meg at vi kanskje kan reise flere? To fiskere vil halvere prisen, noe som er svært gunstig, siden det er så dyrt. Å reise alene tar jeg meg rett og slett ikke råd til. Noen som tilfeldigvis skal til Sørøya i 2020, og vil være med og spleise? Jeg kjenner for øvrig noen lokale som dro dit uten helikopter, men det er en veldig lang og slitsom tur, og ikke aktuelt. Til slutt, og det viktigste, litt fakta om elva: Det er ei fin og blank elv, ikke så stor, altså typisk newzealandsk. Det som gjør elva spesiell er snittstørrelsen på ørreten. Den ligger nemlig på "double figures", det vil si over 10 pund, som igjen er 4,5 kilo. Det er naturligvis også en del mindre fisk i elva, men veldig mye av ørreten ligger på 4-6 kilo. Det virker som at de fleste ørretene her blir maksimalt store, noe som gjør snittstørrelsen så utrolig. I motsetning til "normale" elver, der bare noen få ørreter blir så store, noe som da kalles for troféørret. I praksis er denne elva derfor full av troféørret, som faktisk er gjennomsnittsstørrelsen. Vi snakker altså om fisk fra 4,5 kilo og oppover. Så igjen, noen som blir med og spleiser på en dagstur dit? Som sagt, med to personer og halv pris vurderer jeg å dra. Hvis ikke blir det for dyrt. Jeg tenker at det koster selvsagt mye penger. Men også at dette er en once in a lifetime fisketur, og definitivt det ypperste av ørretfiske du kan oppleve noe sted. Kim R.
 2. KimRoger

  Nea

  Vi er noen kompiser som vurderer Nea i sommer, etter mange års utsettelser. Noen som har gode tips? Spesielle strekk som er bedre eller dårligere enn andre? Har hørt ørreten skal være ganske vrien der oppe.
 3. Oppunder 20.000 kroner fra Murmansk, for ei uke... Kola-fiske koster nok alltid flesk... Varzina River Lodge er for øvrig noe billigere enn test-fisket jeg var med på (også noe "dårligere" fiske, men fremdeles førsteklasses). For min del var det uansett verdt hver ei krone. Ikke bare at det muligens er verdens beste ørretelv, men den fantastiske gjengen jeg møtte betød også mye. Det sosiale ble utrolig bra på turen vår. Vi hadde også med en Zodiak-båt, og besøkte ei anna elv som renner inn i Enozero. Chilijokk er lita og stri, men hadde også et eventyrlig ørretfiske. Ved Chilijokk så vi hundrevis av ryper lette her og der, og hørte konstant steggene rundt oss. Det hele var som å være i en drøm... Kim Roger.
 4. KimRoger

  NZ 2010- 2011

  Hei. Vurderer sterkt å reise nedover til vinteren sjøl, drar trolig rundt samme tida. Jeg har bodd på det sentrale Sørøya (Waitaki Valley), og vært tilbake flere ganger. Viser dere gjerne litt rundt, såfremt ting faller på plass. Hvis vi hooker opp der nede, kan jeg iallfall vise dere "mine" plasser, samt gi noen tips. Fisket er fantastisk, men ganske mange drar også skuffet hjem (ikke alltid fisket er like enkelt). Dere burde for øvrig hatt ei uke til, men to er selvsagt langt bedre enn ingen. Regner med jeg blir i fem-seks uker der nede. Halve tida på "gamle tomter", og resten på andre kanter av øya. Sender deg nærmere mail når jeg vet mer konkret. Kim Roger Asphaug
 5. De øvre (!) delene av Varzina skal ha det beste ørretfisket på absolutt hele Kola. Jeg reiste dit i 2005, i regi av svenske Kolaresor AB (tidl. Fishingnorth, mulig de har skiftet navn igjen.) Vi reiste med noen russiske forskere, til de aller øverste delene av Varzina. Ifølge forskerne (som har vært over hele Kola), har øvre Varzina den beste ørretbestanden på hele Kola. Det er MYE fisk, og mye STOR fisk. Bedre enn både Kharlovka, Eastern Litza, og de andre kjente elvene. En årsak er at storørreten slipper seg ned fra den store innsjøen Enozero for å gyte, dermed er bestanden av storørret tett akkurat her. En annen fordel er at fisket er svært begrenset, og tilgjengelig bare for noen få fiskere, i en kort periode om sommeren. Vi fikk mye ørret, med ei snittvekt på to kilo (den har visstnok økt). Flere over tre, et par over fire. Året før ble det tatt ørret på både fem og seks kilo. En annen i gruppa hadde også fisket i de andre kjente elvene på Kola, men hevdet Øvre Varzina slår absolutt alt. Det ligger for øvrig en lodge nede i Varzina, som også tilbyr et meget godt fiske. Var et finsk selskap som arrangerte turer dit. Opplevelsen vår ble likevel mer lokal, siden vi deltok på forsknings-fiske med russere. Lodgen er også litt for bekvemmelig for min smak. Det var for øvrig dit Bård & Lars dro og filmet. Skjønt, de fikk vel også et tips fra kokken (?), om at det aller beste fisket var lengst oppe ved innsjøen. De gikk dermed opp til Enozero og fikk turens største ørret. At Bård & Lars begikk tyvfiske, sa de kanskje ikke på TV, men var iallfall det som skjedde... Så ja, Varzina kan anbefales på det sterkeste. Og nei, jeg har ingen kommersielle interesser i å anbefale elva. Kim Roger Asphaug
×
×
 • Legg til ny...