Hopp til innhold

tigergutn

Medlem
 • Antall innlegg

  9
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral
 1. Jeg er ikke enig i at sportsfiskere i sjø er med på utrydde bestanden av Sø. Jeg tror dette enkelt kunne blitt bevist med frivillig rapportering. Jeg er brennsikker på at dette hadde gitt en rimelig grei tilbakemelding. Slik som Dirnat nå har gjort det, freder de også der det er bra bestand av Sø. Fisket etter Sø i sjø, med frivillig rapportering, kunne gitt Dirnat en tilbakemelding på hvordan det står til med Sø. Hvis vi går mot fredning av fisken vil de gå glipp av disse opplysningene. Sø er fredet i elvene, men det er det vel ingen som har sagt det til Sø personlig, når ei markklyse kommer og som slukes så langt at den kan ses i gatte.. De som tyv-fisker er det ikke gjøre noe med og ei heller de såkalte makrellgarnene til de som skal leve av fiske. Det ansvaret vi kan ta er å veilede de som fisker "steikfisk" (under minstemål), rapportere ulovlig garn, fivillig C&R og ikke minst ta tak i bekkene rundt om. Det er utrolig lite som skal til for at Sø-bekker igjen kan produsere fisk. Det finnes masse penger å søke på, for å få dekt utgifter til slikt arbeid. Med bekk mener jeg alt som er større en ei grøft. Oppdretsnæringen snakker ikke om Sø, fordi de vet at dette er mye verre for en Sø i disse tider. Det blir etter min mening veldig viktig at alle snakker havets kardinal sin sak, da dette bevist underkommuniseres av næringen. Til og med statsråden farer med usanheter, når hun påstår at "Sø bare kan gå opp i elva å avluse seg" Oppsumert: Frivillig rapportering av sjø-fiske etter Sø, frivillig C&R, Ta tyv-fiskere, gjør noe for oppvekst vilkårenen for Sø, Informer alle du kjenner hvordan næringen behandler spørsmålet. Tight lines..
 2. Ja det er kjempeviktig at folk kommer på banen.. Her har det vært stille i mange år.. Jeg tror mange har sett på forslag som vedtak og at det ikke er vits i å sende inn synspunkter i saken.. Go ahead punk's... skriv så penna blir varm...
 3. For de som forvalter elva er det kjempeviktig med munningssone. Innenfor denne sonen selges fiskekort/fredning. I de elvene som har tidsfredning (eks. 12-17) i sessongen, er det forskriften som sørger for at det ikke blir anarki. Det er riktig at det varierer det som defineres som munningssone, men den er der. Det er denne sonen som berger oss fra at fiskeflåten ikke setter makrellgarn(flytegarn) i disse sonene.
 4. Det er som følger: Munningssonen er 100 meteren utenfor elva som følger fisketidene i den aktuelle elva. Og som er frdet resten av året.. I de tilfellene som det er flere elver eks. i Steinkjer, skal tiden følge den strengeste.... Det vil si hvis Figga hadde hatt en fisketid og Byaelva hadde hatt en annen. Nå vet jeg ikke om dette var et godt eksempel, når det ikke fiskes inne i fjorden der. Men legger min lit til at debatantene skjønner..
 5. Det er et konkret tilsvar du sender inn på det du ikke er enig i. Hvis du har generelle klader på forslaget om fisketider, sender du dem direkte til Dirnat. Har du en spesifikk elv eller et vassdrag, du ikke er ening I? Da sendes dette som privatperson til FM i ditt fylke. FM sender samlet dette til Dirnat. Håper dette var klargjørende..
 6. I den grad det er SØ, så er det hØyst stigende. Det som er forskjellen fra tidligere år er at DIRNAT nå skal frede hele SØr-TrØndelag. FØr var det i Trondheimsfjorden. Det er store variasjoner, men det er er vel dårligere inne i Trondheimsfjorden..
 7. Husk ny frdningtid for SØ fiske i sjØ for 2012. I tillegg åpnes det ikke for fiske etter sjØØrret fra land eller båt i perioden 1. mars – 30. april i fØlgende områder: a. Ryfylke i Rogaland. b. Hardangerfjorden i Hordaland innenfor en linje mellom Bleiknes ved Husnes til Ystadnes ved Ølve i Kvinnherad kommune. c. Fjordområdet Sunndal/Tingvollfjord til Krifast og i fjordområdet Surnadal/Halsafjord til Korsnesfjord i MØre og Romsdal d. SØr-TrØndelag.
 8. hvis dere vil påvirke utfallet må dere sende inn deres menig som privatperson eller som medlem av en NJFF forening. Tror dette skal sendes til fylkesmannen innen 20.januar, eller var det enda senere.. Det nytter!!
 9. http://www.marineharvest.com/no/Marine-Harvest-Norge/Media/Aktuelt/
×
×
 • Legg til ny...