Hopp til innhold

orklafisker

Medlem
 • Antall innlegg

  14
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  øh

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Lillehammer
 • Interesser
  Laksefiske,fluekasting og utstyrsutprøving.
 • Favorittfiske
  Junifiske i Orkla.

Siste profilvisninger

1 216 profilvisninger
 1. Eter 8 turer til Skottland, er mitt inntrykk at den tidlige oppgangen i Skottland skyldes sannsynlig mye mildt vinterklima med snøsmelting og vårflom i elvene allerede i februar-mars. Vårflommen gir vann i elvene og oppgang av fisk tilsvarebde det vi opplever i mai-juni.Etter vårflom i Skottland, går vannstanden ned og fisket kan bli dårlig ved lav vannstand over tid i april-mai.
 2. Svar til Abbor om Hardy Sintrix versus Guideline reaction; Jeg har selv en Reaction 14,8 klasse 9-10, og har prøvd flere andre Reaction grundig. Min mening er at stangaksjonen er viktigere enn materialvalg. Reaction har aksjon ganske lik våre konkurransestenger for 15 og 18 spey; dyp helaksjon som lader hele stanga og som kaster langre liner suverent, i tillegg har Reaction meget,meget spenstig og moderne materiale. Reaction er derfor topp stenger for den som også liker langklumper 18-22 meter. Det synes som Hardy lager noen av sine Sintrix to hånds med for myk topp (14 og 15`1) for at stengene skal være lettkastet. Stengene blir da typiske klumpstenger best egnet for klumpkasting begrenset til 35 meter og potensialet i den dype aksjonen og det gode materiale utnyttes ikke. Sintrix 13,6 har bedre aksjon og er en stang mere etter min smak.
 3. Hei! Prøvde hele tohånds serien i skottland vår 2011. 13,6; fin stang pga mellomdyp aksjon 14; Stiv kjepp, desverre bare klumpstang. 15`1; Prototypen mellomdyp aksjon og kastet LTS Acrosslina lett 45 meter i elva - fin stang. Tror desverre at dagens produksjonsstang er laget med mykere topp, og er spennt på hvordan den er.
 4. orklafisker

  Utslitte skuldre

  Hei! Slitasje i skulder i AC ledd er slitasje i kontaktpunktet mellom skulderens øvre bein (acromion) og kragebeinets (clavicula) kontakt inn i skulderen. Denne form for slitasje er relativt sjelden. Mye mere vanlig er slitasje eller "gnagsår" mellom ytterside overarm og undersiden av øvre skuderbein pga stadig sideoppløft av armen. Hver gang armen løftes til siden, gnager overarm mot skulderbein, og gir smerter ved ca.30-60 grader sideoppløft arm. Mest effektive behandling av disse skulderlidelser er å unngå gnissningen mellom arm-skulder ved sideoppløft og belastningen av stadig armløft, dvs. å holde overarmen mest mulig i ro inntil kroppen. Kontaktgnagingen ved sideoppløft vil da opphøre, og de fleste blir noe bedre. Viktigste praktiske tiltak er å holde hendene lavt på bilrattet, unngå arbeide med løftede hender og unngå unødig sideoppløft av armer. For en fluefisker betyr dette å kaste med overarm mest mulig låst inntil kroppen, dvs med korte bevegelser typisk for korte klumper, stå på grunnt vann når du fisker så armene kan hvile ned mest mulig og fike med lett utstyr. Lykke til.
 5. Hei! Carron lager meget gode liner, og jeg har samme erfaring som Knut at disse linene kaster lett og ubesværet. Carron har imidlertid lang og lett spiss,og kaster derfor best lette og små fluer. Dersom du bruker store fluer, går det an å kutte spissen på Carronlina 50-75 cm for bedre overrulling. Et godt alternativ er også Across lina til LTS som i år også kommer med synkespiss. Denne lina er ca.18 meter lang og 52 gram, har mere vekt fremover i spissen enn Carron, kaster lettere norske laksetuber også i vind og er ei meget bra langklump fiskeline. Lina kan kappes i bakkkant 1-1,5 meter om du synes den er lang. Lykke til.
 6. Thord! Selger ikke utenlands-sorry.

 7. Hej

  Skickar du till Sverige?

  //Thord

 8. Jeg er eneste eier av begge stenger.Stengene er kjøpt av Rustadstuen Sport Lillehammer.Har ikke garantiseddel.

 9. Hej

  Hur är det med garantisedel på dessa spön?

  Mvh Thord

 10. Åge! tillater meg til 15`salmon distance overhodekast å anbefale z-pey Competiton 15 fotern. Stanga har rygg, er kraftig nok til 55 gramsline ,rask , spenstig moderne materiale og god til overhodekast. Hilsen Øystein
 11. Fisket endel med Acrosslina sist sommer. Lina var meget,meget bra! Myk coating, rask og god overrulling også av tunge tuber og fin vektbalanse og flyt. Meget lettkastet line i hellengde forutsatt at du har en god speystang 15-16 fot med noe dyp aksjon.Kastelengede 40-43 meter en lek i elva, og denne langklumpen suveren for lange kast sammenlignet med vanlig klumplengde. Klumpen blir enda mere lettkastet nedkappet til 17 meter,og er da en skikkelig god fiskeline.På tide vi nordmenn våkner opp og forstår det store kastepotensiale som ligger i langklumper som Across og stenger med dyp kraftig helaksjon!. Hilsen Orklafisker
 12. Selger ikke til lavere pris.Har ikke bilde,men begge stenger er i meget bra stand.

 13. Hej!

  Kan du skicka bilder? Är intresserad av båda spöna! Kan du göra ett annat pris vid köp av båda? Bor i Sverige och hoppas du säljer till Sverige.

  Ps förmodar att det är GLX Spön

  Mvh Thord

 14. Roaringriver eller Stinger GLX? Du har tilsalgs?

×
×
 • Legg til ny...