Hopp til innhold

svensvik

Medlem
 • Antall innlegg

  2 382
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

 • Days Won

  150

Alt innhold fra svensvik

 1. svensvik

  Vefsna

  Enda en elv er fri for gyro og åpnes for fiske. https://www.helg.no/nyheter/vefsna/laks/vefsna-er-friskmeldt-na-apnes-laksetrappa-igjen/s/5-24-233053
 2. svensvik

  Aksjon og tempo

  Jeg syns at denne tråden i hovedsak er/var langt bedre enn disse jeg viste til. Og ellers bekrefter den min forståelse av begrepene aksjon og tempo.
 3. svensvik

  Aksjon og tempo

  Ser til stadighet at ord og uttrykk brukes som vist på tegningen. Men kan dette være riktig? Jeg er vant til å tenke at aksjon beskriver stangens bøyingskurve og at dette ikke har noe med stangens tempo å gjøre. altså i prinsippet: -En stang kan være rolig (slow), eller ei stang kan være rask (fast) og -en stang kan ha en toppet aksjon, eller en stang kan ha en dyp aksjon. Og at disse ikke avhenger av hverandre, fx kan en helaksjon stang være rask (fast). Hva sier folket her inne?
 4. svensvik

  Hvor perfekt trenger det å være?

  Fluefiske etter laks er ingen presisjonssport. Men flua må oftest komme nær og brått på fisken. Særlig når vannet er kaldt, har det liten vits å bare pælme. Det er ingen fasit for hvilken flue som gjelder. Trolig gjorde du noe helt rett ved å servere en større og forskjellig flue fra det som ble brukt og var "fasit." Det kan ofte få trasig laks til å hugge. Og en veldig fornøyelig historie som du har!
 5. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Spurte om det også. Men nei.
 6. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Jeg spurte. Gøran Andersson laget en liten slik serie. Don Green fikk ett, GA har sitt og likeens hans bror. Så da finnes minst tre sett.
 7. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Fantastisk, Nobody! Og igjen var det intet nytt under solen. Ja,det er veldig rart at Andersson (og Danielsson) ikke får nok bifall for alt de fant opp.
 8. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Veldig nysgjerrig på å vite mer om dette. Hvis du virkelig vrir skallen, husker du litt mer om dette?
 9. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Hører kanskje med her at den ikke helt ukjente Gøran Andersson kommer opp med en ny serie nå: En-hånds 494-5 590-5 696-5 796-5 To-hånds 9116-5 6120-6 8130-6 9126-6 10150-6 Detaljer rundt dette får man mest trolig neste måned. Kanskje må man da bla opp, enten man vil eller ikke. (Skulle gjerne visst hvordan man får satt enkelt linjeskift her inne).
 10. svensvik

  Bygge om 12'#4 Enhands til tohands

  Tror at du her må prøve og teste en del. Ta som døme: En enhånds stang får butten forlenget og det kastes med begge hender. Da blir tuppen slakkere/mykere. Tror at du må prøve deg fram med plassering/lengde av håndtak, og deretter det samme med linevekt. Jeg er også ute etter en lettere tohånds enn de kl 6 jeg har, til fiske av sjøørret. Så avventer i intenst svettende spenning hva du kommer fram til.
 11. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Ble veldig uenig med Asbjørn her. Å kjøpe stenger eller sneller er et helligbrøde i seg selv, mange mener at dette er det ultimate poenget med livet. Selv har jeg ikke kjøpt noe slikt på 2 år nå,bare noen nye liner. Og jeg kjenner veldig godt at dette virker inn på kroppen med ilende stressmerter, og mentaliteten med tunge sinnsmessige trauma.
 12. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Jeg vil melde meg på som kverulanten eller eller kjetteren her. Sammenligner jeg de stengene jeg hadde for ca 20 år siden med de jeg har i dag, er de (mye) lettere, og med spenstigere/kjappere slag samtidig som de dempes raskere og er generelt mer lettkastet. Selvsagt ingen kvantesprang fra "de første" gode karbonstengene og fram til nå, men helt klart forbedringer i viktige detaljer.
 13. svensvik

  Driva enda en gang

  Lite heldig en del som skjer i forbindelse med gyro-behandlingen av Driva. At sperren ville fange opp drivende gjenstander og ellers gro til med alger, måtte være selvsagtheter å forutse, og dermed forberede tiltak mot. At sentrale element i "kuren" ikke er på plass tidsriktig, kan kanskje peke på svakheter i prosjektledelsen. Håper at disse dårlige nyhetene opphører og at driften går perfekt med det første. https://opp.no/2017/09/nyheter/59-sjoorret-dode-gyteko/
 14. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Tenker Tom her på prislappen eller vektklassen?
 15. svensvik

  Analyser

  En slik høstlig fredags kveld er det bra med noen analytiske tilnærminger.
 16. svensvik

  Tips til viltre sneller.

  Fant dette et sted og formidler det videre. Det er altså "ryggen" i notatblokker som brukes. Ser bra ut, har ikke testet.
 17. svensvik

  Enda en sesong

  Riffling og bombere ned denne siklebekken i kveld. Ganske så rart at her kan det renne både 100 og 120 kubikkmeter vann per sekund. Men ingen tellende resultat i form av laks eller sjøørret. Og dermed er også årets sesong over for meg. En helt uvanlig dårlig fluefiskesommer som det er greiest å glemme umiddelbart.
 18. svensvik

  Enda en sesong

  Det var da endelig bra,og ikke minst at aparteiden i heimen stoppet også. Generelt er jeg noe misunnelig på muligheten for å kunne fiske de to første ukene i sept. Når mørket kommer litt tidlig og elva gjerne får litt farge,og det er både (nygått) laks og ørret i elva. Veldig lenge siden jeg hadde muligheten til disse to godukene.
 19. Fra Redd Villaksen: "Massakre på 3 årsklasser i Lærdalselva! Det som har overlevd gyroen dreper Østfold Energi! Selskapet nyter godt økonomisk av sine fallrettigheter i Lærdal. Ved å brått senke vannstanden til 6 m3 for å vri ut siste krone, har de sørget for masse død yngel i kiler som Lærdal har mange av. Småfisken som befant seg i slike områder er rett og slett henrettet pga at selskapet ikke har fulgt fastsatt lavvannsføring som i Lærdalsavtalen er på 10 m3. Mye fisk i hovedelva har også dødd. Vannsenkning skjedde brått etter at fiskedøgnet 31. august var avsluttet, siden ble det bare verre. Denne type hurtige endringer på lav vannstand fører til at fisk i elva strander og dør. Når senkningen når et visst nivå slutter vannet å renne inn i sideløpene – da er katastrofen fullendt. Vill sjøørret og laks, elveeierne, rettighetshavere og andre som jobber hard for å få elva tilbake til gammel storhet blir taperen. Vi forventer at NVE følger opp saken, dette er miljøkriminalitet på sitt verste og bør få sine følger for de involverte." Her har skattebetalerne, via staten, lagt ned et stort beløp og arbeid for å rense elva for gyro. I tillegg all innsatsen fra ulike frivillige. Så sbare skjer noe slikt!
 20. svensvik

  Lærdal, ganske nylig.

  Da er mdg under sperregrensen per nå. Så da kan sikkert Salaren gå på jobb i morgen også. Og dermed kunne finansiere ytterligere stangkjøp - ugannede.
 21. svensvik

  Lærdal, ganske nylig.

  Litt mer, her http://www.fiskeguiden.no/fiskeGuiden/index.php?side=NyheterTre&NewsID=2664 og her: http://www.fiskeguiden.no/fiskeGuiden/index.php?side=NyheterTo&NewsID=2663
 22. svensvik

  Lærdal, ganske nylig.

  Norges befolkning utgjør ca 0,5%(?) av samlet tall mennesker på kloden. Skulle bare mangle at en slik stormakt ikke aspirerer til å frelse verden, være seg miljø eller noe annet tema hvor frelse må til. Norges innsats er selvsagt avgjørende på ethvert område. Her i stedet for å utnytte billig og ren energi til egen framtidig overlevelse. Heldigvis finnes det klokere mennesker enn meg.
 23. svensvik

  Enda en sesong

  Har bedre tid nå og ser derfor av og til på TV'en. Iflg. logikken til disse som forstår seg på ting, er dette stigmatisering (jvnf. at man må være snill og god mot disse som banker en i hodet eller stikker en med kniv) - altså stangstigmatisering. Så jeg kommer til å stelle og dulle med stenger og sneller såpass at kona blir både forbauset og misunnelig. Det er min plan, inntil videre og etter hvert.
 24. svensvik

  Riffling

  Noen greie tips om riffling. Skrevet av Helge Dahlen, medlem av dette forumet - tror jeg. https://guidelineflyfish.wordpress.com/2017/08/31/riffling-hitch-the-ace-up-the-sleeve/
×