Hopp til innhold

svensvik

Medlem
 • Antall innlegg

  2 439
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra svensvik

 1. Hyggelige nyheter. Kanskje er det fiske i noen av disse allerede til sommeren. https://www.andalsnes-avis.no/nyheter/2019/11/01/Da-er-elvene-i-Rauma-friskmeldt-20296901.ece
 2. Vitenskapelig råd for lakseforvaltning la nylig fram oppdatert status for villaksen i Norge. I den nye kartløsningen kan du enkelt sjekke status i din lakseelv. https://vitenskapsradet.no/Nyheter/Nyhetsartikkel/ArticleId/4857/Slik-st-229-r-det-til-i-din-lakseelv?fbclid=IwAR3n2c4tWQND36-VnrA8OiArSCIo2n_ioUXR4uuZ-aaCjtxAZ6dJba9ROM8
 3. Da er en av landets dronninger på beina igjen, eller i alle fall i knestående. Etter 40 år kan Rauma være fri for gyro. Men noe fiske der til sommeren blir det neppe. https://www.rbnett.no/nyheter/2019/10/10/Friskmelding-av-elva-Rauma-20136995.ece?fbclid=IwAR1i8TWfB0dv-P824TcAAQLbPbzAQm6PKwagiJPiqky4C-0dPO9L0hjpR-E
 4. For en gangs skyld unnlot kraftverket å ikke tappe elva ned. De gjør ellers det rett ofte i fiskesesongen. https://www.vg.no/nyheter/i/QoOrM4/elv-tatt-med-seg-100-sauer-mange-sauer-som-ligger-og-flyter-ned-elven
 5. svensvik

  Sage RPL

  Takker, Lars P. Da er det så langt 2 - 0 for + . Kom gjerne med flere innspill. (Jeg kan godt kjøpe Loop 7x 9.6 fot kl 6 så langt det gjelder prisen, men det er ikke det som det går i ved denne anledningen).
 6. Svært så gode nyheter fra Danmark. https://salmonbusiness.com/no-more-fish-farms-announces-danish-government/
 7. svensvik

  Sage RPL

  Går med tanker om å kjøpe en enhåndsstang som ensidig skal brukes til riffling og bombere litt utpå sesongen. Den får bare flyteline(r) og tenkes 9.6 fot lang i kl. 6. Før har jeg brukt en switch kl 6 og en to-hånds kl 6 til overflatefiske. I stedet for å sortere i alle dagens fine og nye navn, tenker jeg å kjøpe noe historisk. Enten en Sage RPL eller RPL +, den siste er raskere enn den første. Normalvalget er trolig RPL+ , men jeg har dårlige bronkier og tungpust. Blir da + for rask? Hva sier gentlemennene med historiekunnskapene i orden?
 8. Helt sikkert en velegnet line. Og s2 i spissen fungerer veldig bra i mange elver på den tiden. På denne tråden som går hele 9 år tilbake i tid, syns jeg det er verdt å nevne at nå er det mange merker med svært bra klumper. På den tiden og før hadde på en måte Guideline "monopol" på slikt.
 9. Denne sommeren ble jeg tvunget til å legge stengene på hylla, helt til neste år. Nærelvene er blitt stengt etter tur, og fisket lengre unna har vært magert. Nå slår tom sentrale makter til med tiltak sørover. Så da var det kanskje greit at det var denne sommeren som ble fiskeferie. https://www.nrk.no/sognogfjordane/avsluttar-laksefisket-i-fleire-elvar-tidlegare-enn-planlagt-1.14627426
 10. Da er disse i hus og skal tas i bruk etter hvert. Men i hver pose ligger det også noen svært tynne rør. Noen som har peiling på hva disse skal brukes til? Ellers la Futurefly med en vareprøve. Ser ut som et velegnet stivt vingemateriale. Noen som vet hvilket dyr dette kommer fra?
 11. Da kom den utvalgte i dag. Pakket som en pen og innholdsrik bok. Førsteinntrykket er svært positivt. Pene, små løkker, mye tyngde bak og veldig fin tapering framover til festet for tip'er. I forhold til vekten er lina slank og skulle gå veldig bra gjennom vindkast. Coatingen kjennes helt rett mellom fingrene, ikke for myk eller stiv. Med tip'er i 5 og 8 gram fra Rio, skulle dette gi en line i vektene 38 og 41 gram og med en lengde på vel 12 m. Men praksis gjenstår å se når godformen melder seg. Den vil bli testet med 10 fots spisser i ulike vekter, fra Rio. Og med 12 fots spisser.
 12. Det er forlengst og tidligere fastslått i denne tråden at Kim'ene i Nord-Korea er ivrige fluefiskere. Nå er det Kim Jong-un som slår til med å fore piraja med generaler. Dette gir selvsagt stor og hissig fluefisk. https://www.thesun.co.uk/news/9253819/kim-jong-un-execute-general-piranha-tank-pyongyang/
 13. Da falt valget på den nye Crossfire. Kjøpte den i int/s2 33 gram. Deretter blir det å teste den på 2-3 stenger og med tip’er av ulike vekter og lengder. Har en del slike i 10, 12 og 15 fot. Håper å komme tilbake med en vurdering senere. Lina er designet i Norge.
 14. svensvik

  Gode råd.

  Da er det igjen juni og laksefisket har bråstartet for halvparten av landets befolkning. Dvs, minus en. Men alle kan ikke alltid delta og må heller veilede fra bakerste benk. Her da litt om prioriteringen ved ulykke, og beleilig utstyr som kan anskaffes. Det siste fra landets fremragende Hjelpemiddelsentraler. Sunn og ordentlig mat er også viktig å ha lett tilgjengelig.
 15. En svært begredelig fiskehistorie dette. Og også en grei dokumentasjon på at mantraet: "Få mer yngel i elva så ordner alt seg" slett ikke alltid uten videre fungerer. https://www.dn.no/fiske/vossolaksen/inge-hitland/salmon-group/har-brukt-200-mill-pa-a-redde-sagnomsust-laks-gir-opp/2-1-609441?fbclid=IwAR06qiSI9Ucqrw6x-OJ79z5LyRpvYO3B7ahpHQ2SNNif4DeFsR0g5436tTU
 16. Det var veldig bra, Filip. Da er det bare å bestille.
 17. For egen del bruker jeg begge deler, men det blir mest 10 fot til og med s3 spiss. Det gir meg lett og enkel kasting der det er trangt. Ex Scandi body s1/s3 med 15 fots s7 blir gjerne dypdykkutstyret. En slik tip veier mer enn 10 fot og egner seg ikke til kast over hodet/overhåndskast. Jeg har ikke body’er i ulike vekter, unntatt i flyt. Ellers går også tip’er fra andre merker, litt etter hva man ønsker av riggen.
 18. Har veldig mye PT i kufferten, men jeg ble aldri den store 3D-kjøperen. Noen få ble det, de bare ligger der fordi jeg syns ikke de er gode å kaste med. Prøvekjøpte LTS short speedline, disse liker jeg å fiske med og har etter hvert flere liner i ulike vekter til forskjellige stenger. Men ingen liner jeg hadde kaster som disse: http://bergenaktiv.no/shop/rio-scandi-body-fi/ De er veldige fleksible og det er fx gjort i en fei å skifte tip hvis smeltingen øker på. Fisker vel 60-70-80% av tiden med ulike slike liner nå. Andre gjør noe av det samme, men sverger til andre merker som benytter samme prinsippet.
 19. Må bare bekrefte dette umiddelbart, Lars. Særlig i «drøftelsene» rundt flue og makk hvor sistnevnte til tider svelges. (Skulle forstått det hvis saken var cr).
 20. Fortsetter med flere manglende forståelser i dette sjabre året. Ikke minst i elver med et visst motsetningsforhold mellom de ulike redskapstyper er krangelen om feilkroking høylydt. Men ingen sier hva feilkroking er, det er liksom noe underforstått. Jeg mener fx at hvis fisken suger kroken slik at den går ut mellom gjellebladene, kan man ikke kalle dette feilkroking. Likeså hvis kroken fester i svelget. Eller at laksen slår etter flua og den fester på utsiden av munnviken. Jeg mener at feilkroking skjer når kroken fester seg i skinn, finner og fiskekjøtt i området bak gjellelokkene og til sporden. Hva sier gentlemennene?
 21. Tja. Hvis det varer så lenge. https://www.dn.no/havbruk/chile/are-nylund/ila/forsker-ikke-tvil-om-spredning-av-dodelig-virus-fra-oppdrettsfisk-til-villfisk/2-1-597279?fbclid=IwAR2q4GUYqqabQLXWPTp6CicesnNJ8dbHzGdu2pCs3WM8AYzGnLNM1EAjbFk
 22. Flott. Oliven er en undervurdert farge. Bruker det mer og mer.
 23. Gjennom et sjabert år må man sysselsette seg litt. Deriblant har jeg lest om ymse fluekasting, også innhold i ymse kastekurs. Det slår meg at overhode-kastet liksom er borte. Kanskje det mest praktiske kastet av alle. Ellers produseres det eksempelvis (spey)liner engros som har til felles at tip’en ikke skal telles med i vekten. Ligner på skagit. En skal altså legge kanskje 20 fot på vannet, noe som gjerne krever sine varianter av kast. Ellers blir kast over hodet umuliggjort av linevekten. Imidlertid er kunstferdige kast med, fx hvor man må bytte om hendene på korken. Jeg spør gentlemennene her inne, hvilke kast greier man seg med? Mitt forslag: Over hodet, snakeroll og enkel spey på rettsiden av elven. Over hodet, snakeroll og venstrespey/innkast over venstre skulder på feil side av kulpen. Da kan man fiske så mye man vil, så taktisk man vil og hvor man vil. Hva sier dere?
 24. Flotteste sort, nå ser også jeg bildene. Takker mye!
×
×
 • Legg til ny...