Hopp til innhold

svensvik

Medlem
 • Antall innlegg

  2 428
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra svensvik

 1. Det er forlengst og tidligere fastslått i denne tråden at Kim'ene i Nord-Korea er ivrige fluefiskere. Nå er det Kim Jong-un som slår til med å fore piraja med generaler. Dette gir selvsagt stor og hissig fluefisk. https://www.thesun.co.uk/news/9253819/kim-jong-un-execute-general-piranha-tank-pyongyang/
 2. Da falt valget på den nye Crossfire. Kjøpte den i int/s2 33 gram. Deretter blir det å teste den på 2-3 stenger og med tip’er av ulike vekter og lengder. Har en del slike i 10, 12 og 15 fot. Håper å komme tilbake med en vurdering senere. Lina er designet i Norge.
 3. svensvik

  Gode råd.

  Da er det igjen juni og laksefisket har bråstartet for halvparten av landets befolkning. Dvs, minus en. Men alle kan ikke alltid delta og må heller veilede fra bakerste benk. Her da litt om prioriteringen ved ulykke, og beleilig utstyr som kan anskaffes. Det siste fra landets fremragende Hjelpemiddelsentraler. Sunn og ordentlig mat er også viktig å ha lett tilgjengelig.
 4. En svært begredelig fiskehistorie dette. Og også en grei dokumentasjon på at mantraet: "Få mer yngel i elva så ordner alt seg" slett ikke alltid uten videre fungerer. https://www.dn.no/fiske/vossolaksen/inge-hitland/salmon-group/har-brukt-200-mill-pa-a-redde-sagnomsust-laks-gir-opp/2-1-609441?fbclid=IwAR06qiSI9Ucqrw6x-OJ79z5LyRpvYO3B7ahpHQ2SNNif4DeFsR0g5436tTU
 5. Det var veldig bra, Filip. Da er det bare å bestille.
 6. For egen del bruker jeg begge deler, men det blir mest 10 fot til og med s3 spiss. Det gir meg lett og enkel kasting der det er trangt. Ex Scandi body s1/s3 med 15 fots s7 blir gjerne dypdykkutstyret. En slik tip veier mer enn 10 fot og egner seg ikke til kast over hodet/overhåndskast. Jeg har ikke body’er i ulike vekter, unntatt i flyt. Ellers går også tip’er fra andre merker, litt etter hva man ønsker av riggen.
 7. Har veldig mye PT i kufferten, men jeg ble aldri den store 3D-kjøperen. Noen få ble det, de bare ligger der fordi jeg syns ikke de er gode å kaste med. Prøvekjøpte LTS short speedline, disse liker jeg å fiske med og har etter hvert flere liner i ulike vekter til forskjellige stenger. Men ingen liner jeg hadde kaster som disse: http://bergenaktiv.no/shop/rio-scandi-body-fi/ De er veldige fleksible og det er fx gjort i en fei å skifte tip hvis smeltingen øker på. Fisker vel 60-70-80% av tiden med ulike slike liner nå. Andre gjør noe av det samme, men sverger til andre merker som benytter samme prinsippet.
 8. Må bare bekrefte dette umiddelbart, Lars. Særlig i «drøftelsene» rundt flue og makk hvor sistnevnte til tider svelges. (Skulle forstått det hvis saken var cr).
 9. Fortsetter med flere manglende forståelser i dette sjabre året. Ikke minst i elver med et visst motsetningsforhold mellom de ulike redskapstyper er krangelen om feilkroking høylydt. Men ingen sier hva feilkroking er, det er liksom noe underforstått. Jeg mener fx at hvis fisken suger kroken slik at den går ut mellom gjellebladene, kan man ikke kalle dette feilkroking. Likeså hvis kroken fester i svelget. Eller at laksen slår etter flua og den fester på utsiden av munnviken. Jeg mener at feilkroking skjer når kroken fester seg i skinn, finner og fiskekjøtt i området bak gjellelokkene og til sporden. Hva sier gentlemennene?
 10. Tja. Hvis det varer så lenge. https://www.dn.no/havbruk/chile/are-nylund/ila/forsker-ikke-tvil-om-spredning-av-dodelig-virus-fra-oppdrettsfisk-til-villfisk/2-1-597279?fbclid=IwAR2q4GUYqqabQLXWPTp6CicesnNJ8dbHzGdu2pCs3WM8AYzGnLNM1EAjbFk
 11. Flott. Oliven er en undervurdert farge. Bruker det mer og mer.
 12. Gjennom et sjabert år må man sysselsette seg litt. Deriblant har jeg lest om ymse fluekasting, også innhold i ymse kastekurs. Det slår meg at overhode-kastet liksom er borte. Kanskje det mest praktiske kastet av alle. Ellers produseres det eksempelvis (spey)liner engros som har til felles at tip’en ikke skal telles med i vekten. Ligner på skagit. En skal altså legge kanskje 20 fot på vannet, noe som gjerne krever sine varianter av kast. Ellers blir kast over hodet umuliggjort av linevekten. Imidlertid er kunstferdige kast med, fx hvor man må bytte om hendene på korken. Jeg spør gentlemennene her inne, hvilke kast greier man seg med? Mitt forslag: Over hodet, snakeroll og enkel spey på rettsiden av elven. Over hodet, snakeroll og venstrespey/innkast over venstre skulder på feil side av kulpen. Da kan man fiske så mye man vil, så taktisk man vil og hvor man vil. Hva sier dere?
 13. Flotteste sort, nå ser også jeg bildene. Takker mye!
 14. Flotteste sort, Filip!
 15. Jeg fikk faktisk ingen av de nyeste heller, er det noe med Firefox kanskje. Prøver igjen i morgen.
 16. Til Filip. Satte meg ned for å kopiere bilder/oppskrifter fra den gamle tråden inspirasjon mv, men alle bildene var borte. Er det mulig å gjøre noe med det - kanskje ikke?
 17. svensvik

  Kultstang

  Tror det må være mye andektighet, anerkjennelse, «tilbedelse» og på noen måter trendsetting med i dette. Jeg syns ikke det holder med at stangen er populær hos mange. Har egentlig få eller ingen egne forslag selv, hva med Streamdance, Greyline i tillegg til disse veldig spesielle og tidlige stengene fra Sage? Edit. Kom også til å tenke på stangserien til Gøran Anderson - som ikke omsettes mer. Den kan kanskje sanke litt andektighet?
 18. Flott Red Butt, Filip.
 19. For den som vil fiske gjennom hele sesongen, er det bra med mye snø i fjellene i mai. Det gir et lite løfte om at det også er bra fiskevann i august. I fjor smeltet all snøen i april og mai, og resultatet var generelt dårlig elvefiske (om enn veldig bra kilenot- og krokgarnfiske i fjordene!) og elver ble også stengte utover sommeren. Håper å slippe flere slike somre. Har man satt av en eller to uker til fiske, vil man selvsagt ha optimale forhold der og da.
 20. Det er ingen toll. Men du må betale moms ved innkomst i Norge. Så da må du sørge for at du ikke betaler moms i Sverige. Er du i tvil så send dem en e-post. De svarer på timen.
 21. Du greier deg også med en Danielsson L5W 8-12. Sammenligner man specs er det vanskelig/umulig å finne bedre sneller. Varer og varer livet ut, skulle noe skje er det gratis service. Konservativt utseende.
 22. Ikke alle ser likt på saken. Men uansett i overkant og nær det arrogante.
 23. På landets beste vestkant og også i Trøndelag var april veldig varm, som i fjor. Så mye snø smeltet. Tror det er mai som avgjør dette i år, og framover er det meldt kaldt vær tildels med snø. Så det er bare å holde håpet varmt!
 24. Det er vel opp til de gjenværende å vekke forumet igjen. Dypt savnet hos flere. Skal legge ut litt reklame til uka.
×
×
 • Legg til ny...