Hopp til innhold

svensvik

Medlem
 • Antall innlegg

  2 401
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

 • Days Won

  150

svensvik last won the day on september 15 2017

svensvik had the most liked content!

Omdømme på forumet

221 Svært god

Om svensvik

 • Bursdag september 1

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Valldal
 • Favorittfiske
  Laks

Siste profilvisninger

4 480 profilvisninger
 1. En stor andel av vassdragene i landet har fiskearter som er satt ut (introdusert) av mennesker. Nesten all fisk i høyereliggende fjellområder har sin opprinnelse i utsatt fisk. Introduksjonene startet allerede i steinalderen, ved at fisk ble løftet over vandringshindre og flyttet lenger opp i vassdragene. I nyere tid har introduksjoner skjedd bevisst gjennom utsetting av kultivert fisk fra klekkerier og tilfeldig ved bruk av levende agnfisk og ved overføring av vann i tunneler mellom regulerte innsjøer. I noen tilfeller har arter også blitt introdusert som en form for hærverk. Ørret er den fiskeart som har blitt spredt til flest lokaliteter. På grunn av utsettinger, fra steinalderen til i dag, finnes ørret nesten overalt. Abbor er også introdusert til et betydelig antall innsjøer. Matfiskene røye og sik har vært populære settefisk i perioder. Ørekyt, som ikke er en matfisk, er også spredt over store områder, trolig fordi den har blitt brukt som levende agn. I tillegg har det blitt introdusert fiskearter som ikke finnes naturlig i Norge. Dette gjelder bl.a. regnbueørret, kanadisk bekkerøye og suter. I det store og hele er vel menneskets spredning av fiskeslag et spørsmål om tilgang til mat. Dagens spredning er sikkert mer risikofylt, iom tilgangen på fremmedartet fisk som har ingenting å gjøre i norske vassdrag. Behovet er sikkert også annerledes og mer drevet av lysten til å svinge en stang.
 2. svensvik

  Vald i Orkla

  Takker for det. Har fisket med hell på Hoel, men aldri i Orkla. Forslaget er behørig nedskrevet.
 3. Det er vel ikke så mange her inne etter at forumet heldigvis våknet til liv igjen. Må planlegge et annerledes fiske til sommeren og ber om 2-3 tips til vald i i Orkla i juli? Det er tre godt voksne fluefiskere som tenker seg på tur. Noen som vet og leser dette?
 4. svensvik

  Nutria

  Av og til må man lage en flue, selv om fiskeutsiktene er mørke. 5 cm svart Nutria som vinge, det viser seg at laksen synes å like dette bedre enn en del annet.
 5. svensvik

  Alternativ legevakt?

  Trolig fluefisker på fritiden, denne karen.
 6. svensvik

  Whiting hackle

  Har kjøpt en hel del Whiting over mange år nå, det blir mye til overs til testamentet. Var lenge veldig fornøyd med kvaliteten, virket nærmest som om hvert hackle var kontrollert før salg. De siste 3-4-5 årene syns jeg samme grad har variert en hel del og tenker da på stivhet og tykkelse av stammen. La en hel nakke til sides som neppe blir brukt av meg. Heldigvis er likevel dette unntakene.
 7. Nye og hendige vekter til tuber har sett dagen. Noen som kjenner til disse og vet hvor de kan kjøpes?
 8. svensvik

  Valgets kvaler.

  Ser også på singlepiece som et alternativ. Til tross for en koffert med skyteklumper og helliner. Kjenner på en ørliten uvilje i forhold til settene til Nextcast. Tip’vektene skal ikke telles med i linevekten og da blir jeg i litt mental ubalanse. Vi ser.
 9. svensvik

  Marsfluer

  Noen fluer må man ha. Selv om de mørkeste skyene hauser opp i form av elvestenginger og andre innskrenkinger. Kanskje er det bare å sitte i kjøkkenkroken og fyre på petromaxen hele sesongen.
 10. svensvik

  Valgets kvaler.

  Ok, legger Zone og Salarfinder til på den mentale lista. Den åndelige lista, kanskje.
 11. svensvik

  Valgets kvaler.

  Bra hjerneutvidelse, takker for den. Om Zone sier de: " Zone er kortere klumper, og er Nextcast sin versjon av en Skagit-klump. Lettkastet og aggressiv line som vender over selv de tyngste T-spisser og store fluer. Kommer i densiteter fra Flyt til S5/7." Da er det gjerne SalarFinder 40 som kan være et alternativ i valgets kvaler.
 12. svensvik

  Kastestil

  Rajeff er kjent som en amerikansk kraftkaster med noe spesiell teknikk hvor de "voldsomme" stoppene peker seg særlig ut. Det er neppe mulig for de fleste å kopiere dette. Skulle gjerne ha greid det.
 13. Tilsynelatende har våren meldt seg, og det i februar. Plenen er snøfri og varsler tidlig slotteplage. Har selvsagt rikelig med liner, men vurderer å kjøpe et sett til. Har brukt disse settene med utskiftbare tip'er på senfisket de siste årene, og syns de er praktiske og greie. Tenkte derfor å ha et sett også til de tyngste stengene (14 - 14.6 fot, kl. 9 og 10). Har sett på disse 4, og spør om evt. erfaringer? (En ulempe med Loop og Nextcast ser ut til å være at de bare selges med flytende kropp/body, likevel er de av interesse). https://www.looptackle.com/products/lines/sds-shooting-head-kit/ https://www.guideline.no/produkter/flueliner/multi-tip/guideline-body/4d-multi-tip-body-102868-p0000066366 https://www.rioproducts.com/products/lines-heads/rio-scandi-kit https://www.nextcastproducts.com/products/winterauthority40-1
 14. Tja, si det. Jeg vet at småsøskenene funker på lavere og bortimot varm breelv, får fisk på disse hvert år. Men om «gjennomsnittet» av disse to i litt større og glitrende format gjør gagns nytte, det vet jeg ikke før til sommeren.
 15. To fluer sitter alltid på i breelv fra ca 20. juli. Den ene med toms svart plast og en runde Mirage opal rundt. Svart ekorn og noe 7-9 cm langt svart oppå der som vinge. Den andre 1,5 cm med rødt huggmerke og ellers noe i grønt. Nutria vinge 4-5 cm og gult hode. Prøver å konvertere disse to yndlingene til kaldere forhold. Valget har vært å beholde rødt og gult hode, med grønt i ymse materialer (Axxel, opal, pearl braidback). 2 cm tube. På toppen undervinge av oliven geit og øverst ca 8 cm snow runner i litt varierende fylde. Som tidligflue får de midge flash i bra dose i vingene. Får gjøre dem ferdig og teste i juni. Kanskje og kanskje ikke.
×
×
 • Legg til ny...