Hopp til innhold

svensvik

Medlem
 • Antall innlegg

  2 388
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

 • Days Won

  150

svensvik last won the day on september 15 2017

svensvik had the most liked content!

Omdømme på forumet

219 Svært god

Om svensvik

 • Bursdag september 1

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Valldal
 • Favorittfiske
  Laks

Siste profilvisninger

4 437 profilvisninger
 1. svensvik

  Prosjekt varme til kaldere.

  Tja, si det. Jeg vet at småsøskenene funker på lavere og bortimot varm breelv, får fisk på disse hvert år. Men om «gjennomsnittet» av disse to i litt større og glitrende format gjør gagns nytte, det vet jeg ikke før til sommeren.
 2. svensvik

  Prosjekt varme til kaldere.

  To fluer sitter alltid på i breelv fra ca 20. juli. Den ene med toms svart plast og en runde Mirage opal rundt. Svart ekorn og noe 7-9 cm langt svart oppå der som vinge. Den andre 1,5 cm med rødt huggmerke og ellers noe i grønt. Nutria vinge 4-5 cm og gult hode. Prøver å konvertere disse to yndlingene til kaldere forhold. Valget har vært å beholde rødt og gult hode, med grønt i ymse materialer (Axxel, opal, pearl braidback). 2 cm tube. På toppen undervinge av oliven geit og øverst ca 8 cm snow runner i litt varierende fylde. Som tidligflue får de midge flash i bra dose i vingene. Får gjøre dem ferdig og teste i juni. Kanskje og kanskje ikke.
 3. svensvik

  Gjenoppstått?

  Ja, veldig mye gromt her inne. Enorme mengder fluefiskekunnskap. Og som fx også kan søkes opp. Mye bedre enn FB.
 4. svensvik

  Fristelser

  Flott elv og fisk. Står det en røykestue klar for denne?
 5. svensvik

  Laksefluer - inspirasjonstråd

  Etter å ha fusket mye med små fluer (krok 8 og 10) i påvente av en ny tørkesommer, er tiden kommet for noe større og når elvene senker seg i august.
 6. svensvik

  Gjenoppstått?

  La oss håpe det. Kanskje kan en ansvarlig fortelle litt om status?
 7. svensvik

  Vefsna

  Enda en elv er fri for gyro og åpnes for fiske. https://www.helg.no/nyheter/vefsna/laks/vefsna-er-friskmeldt-na-apnes-laksetrappa-igjen/s/5-24-233053
 8. svensvik

  Aksjon og tempo

  Jeg syns at denne tråden i hovedsak er/var langt bedre enn disse jeg viste til. Og ellers bekrefter den min forståelse av begrepene aksjon og tempo.
 9. svensvik

  Hvor perfekt trenger det å være?

  Fluefiske etter laks er ingen presisjonssport. Men flua må oftest komme nær og brått på fisken. Særlig når vannet er kaldt, har det liten vits å bare pælme. Det er ingen fasit for hvilken flue som gjelder. Trolig gjorde du noe helt rett ved å servere en større og forskjellig flue fra det som ble brukt og var "fasit." Det kan ofte få trasig laks til å hugge. Og en veldig fornøyelig historie som du har!
 10. svensvik

  Aksjon og tempo

  Ser til stadighet at ord og uttrykk brukes som vist på tegningen. Men kan dette være riktig? Jeg er vant til å tenke at aksjon beskriver stangens bøyingskurve og at dette ikke har noe med stangens tempo å gjøre. altså i prinsippet: -En stang kan være rolig (slow), eller ei stang kan være rask (fast) og -en stang kan ha en toppet aksjon, eller en stang kan ha en dyp aksjon. Og at disse ikke avhenger av hverandre, fx kan en helaksjon stang være rask (fast). Hva sier folket her inne?
 11. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Spurte om det også. Men nei.
 12. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Jeg spurte. Gøran Andersson laget en liten slik serie. Don Green fikk ett, GA har sitt og likeens hans bror. Så da finnes minst tre sett.
 13. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Fantastisk, Nobody! Og igjen var det intet nytt under solen. Ja,det er veldig rart at Andersson (og Danielsson) ikke får nok bifall for alt de fant opp.
 14. svensvik

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Veldig nysgjerrig på å vite mer om dette. Hvis du virkelig vrir skallen, husker du litt mer om dette?
×