Hopp til innhold

svensvik

Medlem
 • Antall innlegg

  2 397
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

 • Days Won

  150

svensvik last won the day on september 15 2017

svensvik had the most liked content!

Omdømme på forumet

220 Svært god

Om svensvik

 • Bursdag september 1

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Valldal
 • Favorittfiske
  Laks

Siste profilvisninger

4 454 profilvisninger
 1. svensvik

  Alternativ legevakt?

  Trolig fluefisker på fritiden, denne karen.
 2. svensvik

  Whiting hackle

  Har kjøpt en hel del Whiting over mange år nå, det blir mye til overs til testamentet. Var lenge veldig fornøyd med kvaliteten, virket nærmest som om hvert hackle var kontrollert før salg. De siste 3-4-5 årene syns jeg samme grad har variert en hel del og tenker da på stivhet og tykkelse av stammen. La en hel nakke til sides som neppe blir brukt av meg. Heldigvis er likevel dette unntakene.
 3. Nye og hendige vekter til tuber har sett dagen. Noen som kjenner til disse og vet hvor de kan kjøpes?
 4. svensvik

  Valgets kvaler.

  Ser også på singlepiece som et alternativ. Til tross for en koffert med skyteklumper og helliner. Kjenner på en ørliten uvilje i forhold til settene til Nextcast. Tip’vektene skal ikke telles med i linevekten og da blir jeg i litt mental ubalanse. Vi ser.
 5. svensvik

  Marsfluer

  Noen fluer må man ha. Selv om de mørkeste skyene hauser opp i form av elvestenginger og andre innskrenkinger. Kanskje er det bare å sitte i kjøkkenkroken og fyre på petromaxen hele sesongen.
 6. svensvik

  Valgets kvaler.

  Ok, legger Zone og Salarfinder til på den mentale lista. Den åndelige lista, kanskje.
 7. svensvik

  Valgets kvaler.

  Bra hjerneutvidelse, takker for den. Om Zone sier de: " Zone er kortere klumper, og er Nextcast sin versjon av en Skagit-klump. Lettkastet og aggressiv line som vender over selv de tyngste T-spisser og store fluer. Kommer i densiteter fra Flyt til S5/7." Da er det gjerne SalarFinder 40 som kan være et alternativ i valgets kvaler.
 8. svensvik

  Kastestil

  Rajeff er kjent som en amerikansk kraftkaster med noe spesiell teknikk hvor de "voldsomme" stoppene peker seg særlig ut. Det er neppe mulig for de fleste å kopiere dette. Skulle gjerne ha greid det.
 9. Tilsynelatende har våren meldt seg, og det i februar. Plenen er snøfri og varsler tidlig slotteplage. Har selvsagt rikelig med liner, men vurderer å kjøpe et sett til. Har brukt disse settene med utskiftbare tip'er på senfisket de siste årene, og syns de er praktiske og greie. Tenkte derfor å ha et sett også til de tyngste stengene (14 - 14.6 fot, kl. 9 og 10). Har sett på disse 4, og spør om evt. erfaringer? (En ulempe med Loop og Nextcast ser ut til å være at de bare selges med flytende kropp/body, likevel er de av interesse). https://www.looptackle.com/products/lines/sds-shooting-head-kit/ https://www.guideline.no/produkter/flueliner/multi-tip/guideline-body/4d-multi-tip-body-102868-p0000066366 https://www.rioproducts.com/products/lines-heads/rio-scandi-kit https://www.nextcastproducts.com/products/winterauthority40-1
 10. Tja, si det. Jeg vet at småsøskenene funker på lavere og bortimot varm breelv, får fisk på disse hvert år. Men om «gjennomsnittet» av disse to i litt større og glitrende format gjør gagns nytte, det vet jeg ikke før til sommeren.
 11. To fluer sitter alltid på i breelv fra ca 20. juli. Den ene med toms svart plast og en runde Mirage opal rundt. Svart ekorn og noe 7-9 cm langt svart oppå der som vinge. Den andre 1,5 cm med rødt huggmerke og ellers noe i grønt. Nutria vinge 4-5 cm og gult hode. Prøver å konvertere disse to yndlingene til kaldere forhold. Valget har vært å beholde rødt og gult hode, med grønt i ymse materialer (Axxel, opal, pearl braidback). 2 cm tube. På toppen undervinge av oliven geit og øverst ca 8 cm snow runner i litt varierende fylde. Som tidligflue får de midge flash i bra dose i vingene. Får gjøre dem ferdig og teste i juni. Kanskje og kanskje ikke.
 12. svensvik

  Gjenoppstått?

  Ja, veldig mye gromt her inne. Enorme mengder fluefiskekunnskap. Og som fx også kan søkes opp. Mye bedre enn FB.
 13. svensvik

  Fristelser

  Flott elv og fisk. Står det en røykestue klar for denne?
 14. Etter å ha fusket mye med små fluer (krok 8 og 10) i påvente av en ny tørkesommer, er tiden kommet for noe større og når elvene senker seg i august.
 15. svensvik

  Gjenoppstått?

  La oss håpe det. Kanskje kan en ansvarlig fortelle litt om status?
×
×
 • Legg til ny...