Hopp til innhold

tallyho

Medlem
 • Antall innlegg

  64
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

7 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tananger
 • Favorittfiske
  Fluefiske

Siste profilvisninger

1 271 profilvisninger
 1. http://www.biltema.no/no/Verktoy/Handverktoy/Tenger-og-Sakser/Laseringtang-sett-2000016795/
 2. Slitt med å få plast tuben inn på messingen ? Slik gjør jeg, med biltema tang. Tangspissen er slipt ned maksimalt.
 3. Hadde vært noe det.......
 4. Må bare overtale kona.
 5. tallyho

  Snørekurv

  Har tenkt litt på det med elv, lange kast, må vel prøves.
 6. Tenkte jeg skulle dele denne erfaringen med Orvis England. Fikk en Orvis frequent flyer # 6 fluestang, med brukket topp, av en kollega. 25 årsgaranti. Gikk helt problemfritt å få denne byttet til en helt ny, og det i snøreklasse #8. Det ble ett utlegg på 50 pund + frakt på tilsammen 300kr. Stanga var ca 6 år gammel og ingen kvittering. Meget bra service !
 7. tallyho

  Snørekurv

  Hjemmelaget. Fungerer flott. Kunne ikke dy meg. Tok med mannens utvikling gjennom historien. Skal også montere feste for fluer på siden.
 8. Glimrende tiltak, top notch når folk finner andre løsninger enn det dyre leverandører tilbyr. Hobbyen vår er dyr nok som den er. Tommel opp !
 9. Ganske solid festet. Med fokus på stang i vater. Så bøy av 1/3 stang, og måling av vekt og vinkel. Har ikke cent mynter men omregner bruttovekt om til cent. Forøvrig er jeg helt enig at stang snøre er en personlig ting. Mulig jeg har vært litt teoretisk, men det er alltid intressant når nye ting dukker opp.
 10. Men det er jo det CCS gjør. Finner optimal (AFTM) snørevekt for en stang, likegyldig hva AFTM på stanga sier. Resten er opp til digitalvekt og ev. kutting av snøret. Dette med OH kast som utganspunkt. Uansett er min erfaring at CCS målingene av fluestenger er for lette, mye for lette.
 11. Hva,hva !?!.....eh....fikk ikke knuten helt med meg. Får se om igjen.........
 12. 5 Streaking Caddis. Prøv den ved kveldsfiske etter ørret. Stripende tørrflue, spennende.
 13. Takk for svar Salaren. I tilfellet ble differansen 14 gram. Virker også som dette gjelder OH kast. Andre stenger jeg har virker også undermålt av CCS metoden ved OH kast. F.eks. Shimano Twin Power 9,9 #6/8 ble CCS målt til 12.4gram, noe som er for svakt for denne. Så enten er det jeg som måler feil eller er CCS som måler stengene for svakt. Noen andre som har synspunkt på dette ?
 14. Ok, er litt forvirret. Har CCS målt min eldre norskproduserte Precision 13' # 8/9 stang. Den ble målt til IP 3850, 99 cents, klasse #11 og kastevekt på 21 gram. Har dobbelt sjekket tallene men ikke målt selve stanga på nytt. Men 21 gram skyteklump er for lett for denne stanga, spesielt for spey kasting. Her trives stanga bedre med Skagit klump på 35 gram. Har også gjort andre målinger på andre stenger. Disse målingene virker også for lette, mangler liksom 10 gram på målingene. Noen av disse stengene er målt på nytt med samme resultat. Kastetekniskt er jeg midt på treet. Kan det være slik at kastevekta du regner ut ikke er beregnet på speykasting, kun overhåndskasting? Eller er det meg som gjør feil i utregningene ? Håper noen har synspunkter på dette.
 15. Den som bare kunne gjort noe sånt.
×
×
 • Legg til ny...