Hopp til innhold

Gillen

Medlem
 • Antall innlegg

  53
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

3 Nøytral

Profilinformasjon

 • Bosted
  Bergen
 • Favorittfiske
  laks
 1. Gillen

  Sage RPL

  Hvis rask er det samme som stiv, så ville jeg gått for RPL. Men noen liker mora og andre liker dattera
 2. Endte opp med å kjøpe et 3D snøre i synkegrad F/H/S2 til TCXen, og har prøvd det på 2 4 dagers fisketurer i henholdsvis Gaula og Jølstra. I Gaula blir det en del overhodekasting og i Jølstra mest underhånds. Dette snøre er et par gram tyngre enn mine gamle PT klumper, men synes det fungerte bra, også hva angår overhodekasting.. Så konklusjonen for egen del er at jeg er godt fornøyd med snøret, og laksen likte også godt den valgte synkegraden
 3. Ser at jeg har gjort meg skyldig i en skriveleif her ! Mente "juni" og ikke juli. Så da er vi kanskje enig HLF ?
 4. Hadde jeg vært i dine sko så hadde jeg dratt samme konklusjonen som deg - og heller fiska et anna sted.
 5. Hm.. Må nok en tur i tenkeboksen.. Andre som har meninger om 3 D snørene ?
 6. Takk for tilbakemeldingen. Jeg har en Sage 14 fot, TCX, 9er stang og bruker PTklumper som veier 36/37 gram på ca 12 m. Synes disse er ok både til spey og overhodekast. Ser at spissene til Riolinene er 10 og 15 fot lange. Hva bør jeg ev. velge ?
 7. Sparker litt liv i denne tråden, siste innlegg skrevet i 2010.. : Er det noen som synes dette er noe å bruke penger på, vurderer å kjøpe en F/H/synk 2 til bruk i middels stor elv, eks. Gaula sent i juli ?? Har tidligere brukt en F/synk 1...
 8. Et glitrende eksempel på feilkroking må vel være da jeg kroket en bever på Støren med tohåndsen. Kroken satt i pelsen og ikke i kjeften. Var ikke så lysten på å praktisere C&R på en småsur bever, men heldigvis så klarte jeg å røske løs tubekroken, og alle var happy Ellers så har jeg en litt snevrere def. av "feilkroking", da jeg mener det omfatter all kroking, unntatt når flua sitter inne i kjeften på laksen.
 9. Da jeg begynte med laksefiske var overhodekastet det første kastet jeg lærte med tohåndsen. Bruker det fortsatt ganske ofte når jeg må kaste langt eller vil unngå plasking og bråk i elva. Klumpene jeg bruker er ikke tyngre enn at det går fint å luftkaste med disse uten at stanga "tar kvelden". Har observert fiskere som bruker både 3 og 4 innkast før de sender snøret ut i elva, stående utvadet til plimsollermerket Da er det ikke spesielt moro å komme etter en slik person og laksen har forlengst knepet kjeften godt igjen, men det er en annen historie.. Av andre kast som det er fordelaktig å kunne er som andre også har nevnt enkel/dobbel spey og snakeroll.
 10. Har litt vanskeligheter med å se noen fordeler i det du beskriver ? Mulig en fordel hvis du skal fiske i august..
 11. Hva en bør håpe på ang. Gaula er vel avhengig av tid og sted. Fisker oppstrøms Gaulfossen hvert år den 25.06 og det siste jeg ønsker meg er mye snø i fjellet...
 12. Gillen

  Kultstang

  Har en femmerstang - Scott G: Nordisk Fiskeutstyr skriver følgende om stanga: Scott sine G-stenger er for mange en ikonisk stangserie. Med sin dype aksjon og jevne flex er dette fluestenger som er verdsatt av sportsfiskere verden over. Scott introduserte de første G-stengene i 1976, og forandret fluefiske ved å skape den første 9' #4-fluestangen. I 2006 introduserte de G2-serien og moderniserte medium-action fluestenger ved å gjøre dem lettere og samtidig øke stabiliseringshastigheten. Nå er G2 oppgradet med Scott's nyeste teknologi og de har dermed gitt liv til den nye G-serien. Nye kombinasjoner av grafitt og resin, sammen med endringer i konstruksjon og tapering gjør G-serien lettere, mer responsive og gir enda raskere stabilisering. Resultatet er stenger som hjelper til med å løse en av de tøffeste utfordringene med design av dypere fluestenger - hvordan man lager en stang som både har dyp aksjon og samtidig forblir stabil. G-serien gjør alt dette mens du beholder den klassiske flexen som Scott G-stengene er kjent og elsket for. Ellers er jeg Sage-mann og kan bokføre 2 SPer, en 7 og en 8er. Helt enig hva andre skriver om disse stengene !
 13. Fikk e-post om at forumet hadde gjenoppstått - bra !
 14. Du kunne ikke legge inn en henstilling fra meg - slik at Gaulfossen går ned på max 50 kubikk i god tid før uke 25 ??
 15. Takk til dere begge for gode råd Heggeli har fast plass i flueboksen, - særlig når det fiskes sjøørret.
×
×
 • Legg til ny...