Hopp til innhold

Myhre Fluefiske

Medlem
 • Antall innlegg

  259
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

5 Nøytral

Om Myhre Fluefiske

 • Rangering
  Myhre Fluefiske

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  https://www.kasteakademiet.com

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Vestby
 • Favorittfiske
  Laks, sjøørret, ørret

Siste profilvisninger

1 591 profilvisninger
 1. Hei, forsøker å svare deg så enkelt som mulig. Bra at du søker en god line, den er det viktigste du har, med unntak av han som holder i den. Vektdelen/klumpen er enten integrert i en hel line, eller den er en løsdel som kobles til fronten på en eksisterende bakline. Utfra det du skriver, anser jeg det som lite trolig at du KUN sitter med en bakline. Altså har du sannsynligvis en integrert vektdel der fremme (Weight Forward), som, over en 10 meter eller så, tykner i forhold til linedelen i bakkant. Med en fortom montert ytterst på vektdelen der igjen, i helt normal lengde og tapering, har du alt som skal til for å få utført et tilfredsstillende fluekast. Men, bare der lina gjør det en flueline er tiltenkt å gjøre... Nevner at de linene den produsenten sender med settene sine i dag (vi skriver 2020), er greie. Dessuten at de undersøkelsene du foretar deg nå i forbindelse med alternativer er på rett spor. Så tar jeg forbehold om at du da faktisk og nettopp ikke sitter med KUN en bakline, eller at du har montert fluelina feil vei. Og det har du jo ikke, de kom jo sånn, ikke sant. Hold fluelinene dine rene, og smør dem opp (Fly Line Dressing). Lykke til!
 2. Hei, Tom, ble det av dere på lørdagen, fikk dere kastet noe der inne? Når det gjelder Steve her, så har jeg altfor mye respekt for ham til i det hele tatt å våge meg på å kommentere stilen. Så det skal jeg ikke gjøre. Men jeg tenker at alle stiler er tillatt så lenge de fungerer til formålet. Hva vi kommer unna med eller ikke er til ganske stor grad betinget av utstyret. Heldigvis vil jeg si, har vi flere stiler vi kan plukke frem til hvert sitt bruk. De fleste gode kastere har flere stiler med sitt tilpassede utstyr som de tar frem til respektive fiske/kastesituasjon. Jeg tenkte bare jeg kunne passe på å si litt om min egen preferanse i forhold til guru33 sitt innlegg om hodedreining. Jeg både ser og ikke ser, avhengig av hva jeg holder på med. Til et overhodekast av den mer ekstreme typen, ser jeg alltid, for blant annet å studere linja, høyden, og renheten i bukten, før jeg bestemmer om jeg kan komme på avlevering. Min greie for å unngå overrotasjon er å avvente hodedreiningen inntil bukt satt. Blant annet. Den har nok smittet over mer og mer til vanlig fiskekast også de senere årene, og det er nyttig for jeg kaster med mange ulike typer liner, og hva jeg ser etter i så måte vil variere noe. Jeg tenker at for en nybegynner finnes ingen fasit i forhold til om denne bør se eller ikke, jeg synes faktisk det blir like feil å si til en nybegynner at han aldri må se, som å si at han alltid skal det. Det som blir viktig, for meg i hvert fall, er å la det helt og holdent få være deres egen sak, men forsøke å veilede i hvorfor, på hvilke tidspunkter, og hvordan den fungerer i samarbeid med kroppens posisjon og føringer i øvrighet. Som vi alle vet, tingene henger sammen. Jan.
 3. Å ta fra fluefiskeren kastet, er som å ta fra golferen slaget.
 4. Hei, tenker du på TSL running line, farge blå, så er den god. Har et par stykker av dem, for 2-hånds fiskesituasjoner. Det er en beskjeden tapering ytterst som møter klumpens bakkant, akkurat passe etter mitt syn. Her har Guideline vært flinke. Jeg har vært borti "dragon-tail"- systemer, som, i hvert fall etter min smak, har vært altfor voldsomme på nevnte tapering, dette uansett hva slags klump/line den var ment å fungere med, så voldsomme at jeg har endt med å kappe det vekk. Ikke på TSL, der kan du knapt se den, men den er der. Jeg bruker 25lbs / 30 meter / .028" på TSL. Det synes jeg er passe for denne coatede baklinen. Vil ikke ha dem for tykke. Jan Myhre.
 5. Selv om bransjen kan legge føringer (og kanskje burde tilstrebe å føre noe bredere), tilpasser de seg vel til det de selv opplever vil være de sikreste kortene her hos oss. Jeg tror nok at de lange linene ville få bedre feste hos oss også til fiske hvis vi ufarliggjorde det litt. Trenger ikke gå lenger enn til meg selv, som har satt 6 stjernes utfordringsgrad på langlinekurs, og kanskje burde tone ned den en tanke (jeg skal sette den til 5). Det er ikke til å stikke under en stol at en lengre line forlanger, og mange er nok redd for å ta det skrittet, men vi trenger ikke gjøre det verre enn det er. Både langline, skandinavisk og skagit har alle sammen på sin måte sine utfordringer læringsmessig skal de brukes som tiltenkt, og det ene er ikke nødvendigvis så mye enklere/verre enn det andre. For de som er i startgropa kjennes det trygt å velge det trygge. Hva som er "trygt" er det langt på vei bransjen som signaliserer. Jan.
 6. 12-foter med Compact helt perfekt til ditt bruk, god kontakt hele veien. Bruker samme. Lettkastet, letthåndterlig, god balanse, perfekt i trange settinger. Jan.
 7. En teori. http://www.scandicangler.com/article/laksens-syn-og-farver Jan.
 8. Vi avholder igjen rekrutteringskurs i presisjon og lengde, høsten 2014: http://www.fluefiskeaktivitet.com/rekrutteringskurs2014.htm Jan Myhre.
 9. Et godt poeng av Aas på slutten av sitt innlegg, i forhold til dette å ta innover seg forholdet mellom utstyr og BEVEGELSE. Det er slettes ikke så lett det, for en nybegynner spesielt, å se disse sammenhengene. Det kan være utfordrende nok for de som har kastet i flere år. Det er nok gjort mangt et "bomkjøp med raskt etterfølgende salg" der ute i forhold til det landskap kjøperen på forhånd hadde sett for seg inne i sitt hode. Åpenbaringen inntreffer typisk der en på ett eller annet vis blir konfrontert med ytterpunktene. Dette er kompetanse vi burde kunne forvente at en som selger utstyr faktisk har, i det minste et stykke på vei. Når dette ledsages av det å få testkaste utstyret før en kjøper, så blir grunnlaget noe bedre. Når det er sagt, kan vi ikke regne med at enhver som selger oss utstyr, har fokus på kastet 24x7. Med andre ord må alle gjennom kverna som heter erfaringslæring. Det er slettes ikke så dumt det. Faren er bare den at utstyret kan bli ståendes i skapet fordi virkeligheten ikke stemte med forventet landskap. Mestringen uteble. Mvh. Jan.
 10. Hei! MYHRE fluefiske gir bort 1 stk. Akademiets Superpakke (8 kurs) for 2014. Se Facebook-siden MYHRE fluefiske kasteakademiet. Kursene avholdes i Vestby, Akershus, 30 minutter fra Oslo. GOD JUL! Jan.
 11. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10141346 Jan.
 12. Hva med "bekkebørsen"? Hva har du gjort for din lokale bekk? Jan.
 13. Akkurat. Din egen følelse betyr alt, så hvis du synes du har gitt den en sjanse/den ikke er så egnet på ditt fiskested, så kan du jo prøve et bytte. Nå går jeg utifra at du ikke bruker vannkast, i såfall hadde en 10-foter vært svært grei, men står du som du sier, så kan de centimeterne selvsagt bety noe annet for deg. Petrovic her kommer forresten med et alternativ å prøve ut, da du på den måten får på "ladevekten" tidlig. Sånn på generell basis forsøker jeg selv å unngå ytterpunktene for stivt/mykt til en ferskere kaster, selv om det er flere forhold som er avgjørende for valget. Jeg må selvfølgelig oppfordre deg til å jobbe med teknikken. Når den kommer for alvor, du lærer deg å kjenne de ulike aksjonene, og forstår hvordan disse skal tas, så vil du kaste bra med det aller meste. Så kommer vi mer for alvor over i steget for optimalisering/fintilpassing til egen preferanse og fiskesituasjon. Mvh. Jan.
×
×
 • Legg til ny...