Hopp til innhold

jontberg

Medlem
 • Antall innlegg

  3
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om jontberg

 • Bursdag 03. april 1968

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Favorittfiske
  laks

Siste profilvisninger

Blokken siste besøkende er deaktivert, og vil ikke vises til andre brukere.

 1. Sannsynlighetsregning er ikke så lett. Det er riktig at det er 0,09% sannsynlighet for ett spesielt kort 1:1100 (feks Langstilla dersom den er med i potten) , men det er 70 forskjellige kort som trekkes. Dermed så er det 70 x 0,09% = 6,3% (70:1100) sannsynlighet for å trekke et av de 70 kortene. Faktisk litt høyere (ca 6,6 %) da de som allerede har trukket ikke kan trekke flere ganger på samme lodd. Det er uansett dyrt å fiske i Alta når du ikke bor i kommunen i forhold til f.eks Lakselva. Så vil du ha en flott naturopplevelse og høy sannsynlighet for grov fisk så er nok kiloprisen lavere i neste fjord.
 2. Jeg har meldt på den utvidede familie i mange år. Det hjelper med litt voksne barn. For utenbys med 70 kort på ca 1100 søkere så er det ca 5-8% sannsynlighet per påmeldte familiemedlem. Har du litt stor familie så burde det gå inn et kort hvert andre eller 3dje år. I år fikk vi storeslem hvor jeg og min kone hvert sitt to døgnskort (Ø.Sierra, Bollo, Gønges og Kista). Fordelen med utenbys er at du alltid får to døgn. Lokalt er det 700 kort på ca 3500 søkere altså en ca 20% sannsynlighet, men da er de fleste kortene en-døgns. Så det er ikke umulig å få disse utenbyskortene. Jeg eller min bror har fått kort omtrent annethvert år. Men billig er det ikke. (Utflyttet Altaværing som bor i Bergen)
 3. Du skal være forsiktig med hva du ønsker. I gamle dager (for 25 år siden) så ble det brukt en tombola trommel på scenen i Alta kino. Da kunne det ofte bli de sene nattetider før alle kortene var solgt. Jeg kan ikke huske de lettkledde damene, men så begynner dette å bli en stund siden. Som utflyttet altaværing så setter jeg pris på denne muligheten til å komme tilbake for å fiske. Var heldig i år og fikk 3-dagers kort i Raipas i midten av august.
×
×
 • Legg til ny...