Hopp til innhold

bryggster

Medlem
 • Antall innlegg

  54
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral
 1. Skal kjøpe meg en Guideline Lpxe RS V2 9' #7 stang og lurer litt på valg av snøre.. Skal primært brukes til fiske av sjøørret i sjøen.. hva velger jeg.. Guideline Coastal eller Rio Outbound? forklar gjerne litt om forskjellene osv på forhånd takk.
 2. kommer med en liten rapport fra endt fiske =) fikk par grills på 2-3 kg.. 20-30 sjøørret.. flere på 1-2kg også dro jeg opp en 9kg nygått laks =).. ble fart i snella da.,. dro ut 100m med backing,,. hadde bare 20m igjen , men etter 30-40 min var den på land.. brukte da 8# enhånds med 0,33 fortom..
 3. har aldri kastet med 2hånds før så må nok klare meg med #8 stanga =) Da tror jeg at jeg går for Rio Steelhead & Salmon leader 9`/0,43mm. og en Rio Powerflex tippet 0,432mm./13,6kg. for å skjøte på ny spiss.. Han fra skittfiske anbefalte meg 0.61mm på den nye skytelina jeg hadde tenkt meg og den tåler 11 kg http://www.skittfisk...0000050733.aspx backing har jeg bare som tåler 9 kg og er 100 yards.. trenger kanskje lengre og bedre styrke.. blir dette et ok oppsett da ? ser jo at fortom tåler mer enn skytelina :/ 0,89mm tåler 15 kg forresten
 4. Tusen takk for hjelp =).. ser at det står "Rio tapert fortom til laksefiske er en myk og smidig fortom til alle typer laks og sjøørretfiske med tohåndsstenger." har det mye å si at det er beregnet på tohånds ? ser at skittfiske har denne : Rio Fluoroflex tippetspole "RIO's orginale fluorcarbon fortomsmateriale som er utprøvd under praktisk fiske verden over - beste kvalitet! Fluoroflex har høy egenvekt og bryter vannfimen slik at flua ikke striper under tørrfluefiske. Egner seg også til laks, sjøørret og nymphefiske ettersom materialet har høy egenvekt og synker. Har en hardere overflate som gjør den mer slitesterk under kontakt med steiner osv." skulle vel funke bra ? har valg mellom 33 og 38 mm.. hva velger jeg ? edit: Noen som vet noe om Raipas sonen 4-7 august og snørevalg ?.. holder det med flyt+intermediate, eller må jeg lenger ned =) ?
 5. hei.. skal fiske i Altaelva fra 4-7 august (raipas).. Har aldri fisket etter laks før så lurer litt på fortom.. Har en #8 enhåndsstang med flyt + intermediate snøre jeg skal bruke.. har hørt at ferdigtaperte fortommer holder flua for mye flytende.. true or false =) ? Kan noen hjelp meg med å finne noe fra skittfiske, i og med at jeg skal kjøpe meg skyteline derfra =) ?
 6. Har fått døgn i Altaelva 4-7 august i Raipas sonen.. Skal bruke en #8 enhåndsstang (har ikke noe 2hånds). Var litt usikker ang. snørevalg osv.. har bare flyt og intermediate..holder det, eller bør jeg skaffe meg noe synk snøre ?
 7. da har jeg lest litt å fått utvidet det jeg skal bestille.. Nordnorge boksen : - Buzzer 3D 16,20 - Daddy Detached Natural 10,12 - Goddard Caddis 14,16 - Mosquito 16,18 - Palmermygg 16,18 - Parachute Light Brown 12,14 - Slovenian Sedge 10,14 - Spent Spinner 12,16 - Streaking Caddis 10,12 - Wooly Bugger Black 8,12 døgnflue nymfe: Pheasant Tail klekker : klinkhammer oliven vårfluepuppe?: superpuppan klekker: klinkhammer brown rackelhanen cdc-parachute-yellow Muddler Minnow cdc-emerger-hares-ear museimitasjon =) bille skulle vel være ok rustet nå tror jeg =) litt usikker på krokstørrelse da.. på de som ikke er i pakken
 8. Kan jo sikkert bare kjøpe ei rein 15ft fortom å knyte på etterhvert som det trengs.. hva trenger jeg å kjøpe da evt av rull ? feks når jeg har klippet av evt knuter/fluebytte 50 cm, så knyter jeg på èn meter med ny spiss. holder det ikke med 15ft til tørrfluefiske ? 15ft/4.6m .007in .178mm 4x 6.4lb 2.9kg
 9. Hei.. er ganske fersk i gamet.. (fiska i 2 år) har øvd en del på kasting og får det til ganske greit.. Har brukt en ferdig tapert fortom på 9' når jeg har fisket med tørrfluer på stille vann.-. og bytta fortom etterhvert som den ble korta ned pga fluebytte.. Har sett litt rundt på forumet at folk bruker mye lengre fortommer enn bare 9'.. Tenkte jeg skulle kjøpe meg http://skittfiske.no...pNodeID=1004005 Rio powerflex ferdig tapert 12' i 4x for så å knyte på 1 meter med 6x.. (fikk et tips av en i sportsbutikk) Skal fiske i stille vann på finnmarksvidda med tørfluer.. =) Hvordan ser det ut med lengde, styrke på fortomen osv i forhold til den type fiske ? .007in .178mm 4x 2.9kg| .005in .127mm 6x 1.5kg
 10. takk for svar.. skal til laksefjorden først å fiske på noen vann som er isfri i slutten av mai (blitt fortalt).. også drøyer jeg litt med laksefjordvidda til juli =) Da kjøper jeg den nordnorge boksen.. + litt flere fluer.. fint hvis dere gidder å linke meg det dere mener jeg bør ha i tillegg =) er så dårlig på dette :/
 11. Har sett litt på 3 forskjellige snører.. Skal brukes på stille vann med tørrfluer.. Har guideline Lpxe 5# stang http://www.skittfisk...0000057363.aspx -- SA air cel http://www.flue.no/p...of-china-wf-f-5 http://www.skittfisk...0000057315.aspx -- HMT Hvilket bør jeg velge.. ? =)
 12. Tusen takk for hjelp.. så dette på samme nettside... denne skulle vel funke bra da http://www.flue.no/p...d-norge-boksen- =) Får vel kjøpe denne og supplere med noen flere fluer hvis d trengs da ? =)
 13. Det er dette jeg er dårlig på.. Trenger eksakte navn, som jeg bare kan plotte inn på de forskjellige fiskebutikker å bestille =).. har prøvd å lese meg litt opp osv, men er ikke så lett.. Folk skriver oftest døngfluer, vårfluer klekkere osv.. men skjønner ikke helt hvilke av disse jeg feks skal bestille
 14. Hei.. Etter 2 sesonger med fiske i elv og godt resultat, skal jeg for alvor begi meg ut på tørrfluefiske.. Har vært på et par turer tidligere med blandet resultat.. føler det blir helt random hva jeg setter på, og oftest ender det med streaking caddis.. Denne sesongen skal jeg prøve å lære meg litt mer om Insekter / entomologi? for å bedre sjansene mine.. Bor i finnmark og skal fiske på laksefjordvidda for det meste.. Min første tur blir fra 25-28 mai, hvis isen er borte da.. har lest litt på denne http://www.fluefiske...turer&Itemid=68 og forstått at det begynnes med fjærmygg og at jeg kan være heldig å støte på Leptophlebia Marginata klekkinger.. Er det sånn at jeg bare trenger 2 type fluer i boksen min i mai og tidlig juni ? mygg og marginata (nymfe, klekker, dun og spinner?) eller er det flere ting som kan klekke? finnes det noe bøker jeg kan leie/kjøpe eller nettsteder som går litt mer i dybden på forskjellige insekter, så jeg kan lære litt mer.. ? edit: hvordan er denne boka: insektlære for fluefiskere, Pål Krogvold og Ketil Sand ?
 15. Hvordan er Rio Trout LT WF5 - Flyt i forhold til Air Cel.. ? Ifølge produktinformasjon virket jo det helt perfekt.. Men er d bare overprisa shitt ? Greia er. jeg får et snøre i gave hos min onkel.. Max pris på 1000,- ... Så vil liksom finne det "beste" og ikke bare noe halvt bra snøre som blir bytta ut fort.. Men selvfølgelig, hvis det billigste er det beste, så gjør jo ikke det noe.. må jo ikke koste mest mulig..
×
×
 • Legg til ny...