Hopp til innhold

Mr. Bean

Medlem
 • Antall innlegg

  121
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

14 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann

Siste profilvisninger

1 397 profilvisninger
 1. Holder en knapp på det enkle (som Homer Simpson): "Monkey See Monkey D'oh"
 2. Hva skal du fiske? Abbor, ørret... Sjusjøvannet, Fjellelva, Kroksjøen... Alle vannene og bekkene huser ørret i forskjellige størrelser. Det går også å treffe på større fisk, men da må du nok lete litt.
 3. http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=19435
 4. Dette er et krevende spørsmål å svare kort på, men svaret er egentlig ja. Du kan eventuelt lese mer her https://en.wikipedia.org/wiki/Polarizer#Circular_polarizers
 5. Det er de sikkert, men her gjelder det altså å lese hva som både står og ikke står i teksten (poenget uthevet): "Våre solbriller har gjennom årene fått mange tilhengere. Fotokromatiske linser endrer innslippet av lys etter hvor lyst det er ute. Med andre ord, helt perfekt til fiske! De fleste av våre øvrige modeller har 1,1 mm tykke polariserte, ripeforsterkede vinylglass som gir en god balanse mellom innslipp av lys og den polariserende effekten. Gjør deg selv en tjeneste, beskytt øynene dine, vad trygt samt se mer fisk!" Dette betyr i klar tekst at brillene "Boca Grande" med flere kun egner seg for å beskytte øynene dine mot kroken. De har med andre ord ingen andre nyttige egenskaper for fluefiskere.
 6. Har ingen kjennskap til disse brillene, men jeg ville nok ha styrt unna. Glemte i mitt forrige innlegg en vesentlig detalj. Fiskebriller må (skal) ha polariserte glass, ellers så faller noe av poenget bort (bortsett fra å beskytte øyet mot en krok på avveie da). Det står ingen ting i annonsen om at disse brillene har polariserte glass (men sett bort i fra det, så er fargekomboen grei nok)
 7. Den store hovedforskjellen på glassene er om de er av "plastmateriale" eller av "glassmateriale". Skal du ha én brille velger du som Hermansen brunaktige glass. Fotokromatiske linser som endrer seg i takt med utelyset er selvfølgelig et pluss. Andre farger på glass velger du avhengig av behov. De enkelte produsentene har gjerne en brukerveiledning som sier noe om bruksområdene som f.eks denne http://www.smithoptics.com/no/fishing
 8. Noen stangprodusenter benytter komponenter som er mer motstandsdyktige mot korrosjon på sine saltvannstenger. I tillegg bruker enkelte også lakk som er ennå bedre rustet til å tåle tropiske temperaturer og sol.
 9. Dersom det er fluekasting for treningens skyld du mener, så spiller det ingen rolle hva du fester til fortommen som "vekt". Fluene øverst til venstre heter Streaking Caddis og er ypperlig til å imitere større vårfluer. Den med foam markøren er riktignok en klekker og veldig anvendelig som f.eks døgnflueklekker, men også som imitasjon for andre arter. Resten ser ut for å være våtfluer. De dobbeltkrokede fluene kunne sikkert egnet seg til sjøørretfiske i elv eller bak en oterfjøl. Personlig ville jeg nok kun beholdt Streaking Caddis om krokene er i orden og den ene klekkeren. Resten ser nok ut for å ha sett sine bedre dager. Silikonspray er nok lite egnet til formålet. Det finnes flere og bedre produkter i handelen. -det finnes forresten ikke dumme spørsmål, bare dumme svar...
 10. Hør med Elbe Normark. http://www.elbe.no
 11. Det er en bra start! Kursarrangør har som oftest utstyr du kan låne under kurset. Når du er ferdig vi jeg anbefale deg å oppsøke en seriøs forhandler og prøvekaste et knippe stenger med forskjellige aksjoner. For eksempel 9 ft i lineklasse 5. Prøv dem alle flere ganger med den samme lina. Da vil du gjøre deg en personlig oppfatning av hvilken stang/aksjon som passer best for deg! Gratulerer med begynnelsen på en veldig begivenhetsrik sport!
 12. Da legger jeg ved lenke til et forening som burde være midt i blinken for deg https://drammenssportsfiskere.no/fluegruppa-invicta/ Også denne dersom det ikke blir for langt unna (gratis kastekurs): https://www.facebook.com/events/300882893665206/
 13. Se oppfølgende svar i den andre tråden du har lagt inn
 14. Jeg vil starte med å spørre om hvor du bor hen i landet. Grunnen til dette er at jeg aller først vil anbefale deg et kurs for nybegynnere. Deretter anbefale deg en lokal forhandler (hvis en slik finnes) for å prøve stenger med forskjellige aksjoner og så få kyndig hjelp til å gjøre et "riktig" valg. Det er så mye å hente på å starte meg begynnelsen, få de gode rådene og unngå de samme "feilene" som så alt for mange har gjort. Da blir fluekasting så veldig mye morsommere!
×
×
 • Legg til ny...