Hopp til innhold

Tom Syversen

Medlem
 • Antall innlegg

  2 898
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

 • Days Won

  26

Alt innhold fra Tom Syversen

 1. Tom Syversen

  Gjenoppstått?

  Veldig bra.
 2. Tom Syversen

  Kastetrening.

  Hei. Fikk bare lyst til å legge inn dette gamle klippet fra år tilbake da Nielsen og jeg trente fluekasting i Hellerudhallen på vinterstid. Sitter her å ler litt når jeg ser dette klippet.Hvis du er der Nielsen,husker du dette?
 3. Tom Syversen

  Aksjon og tempo

  Jeg legger inn denne tråden jeg svensvik. Hva synes du? https://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?/topic/15320-hva-er-en-rask-stang/
 4. Tom Syversen

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Veldig bra svensvik. Snakk om liten serie da.Skikkelig stilig. Å få tak i en sånn skjønner jeg nå er rett og slett umulig. Jeg synes den er så utrolig kul og er imponert over måten å tenke på.
 5. Tom Syversen

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Hvis denne noensinne skulle dukke opp for salg så ville samleverdien kanskje bli noe for seg selv? Lurer på hvor mange det finnes av denne versjonen.Hvem vet mer om det?
 6. Tom Syversen

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Wow.Veldig bra Nobody.Var det Gøran Anderson som sørget for denne som SAGE kalte SPL Center Axis tidlig på 90 tallet? Tony startet så vidt jeg husker 1979 Med Karpens Flyfishing AB/Karpens Flugfiske & Fridtid som senere byttet navn til Loop Tackle Design. En ting å merke seg er at Lamson har et annet balansepunkt for snella.Kan det ha betydning for kasteopplevelsen mon tro?
 7. Tom Syversen

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Kan det være SAGE SPL Center axis du tenker på fra 90 årene som Arctic1827 snakker om her?
 8. Tom Syversen

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  De fleste av dere har kanskje allerede fått det med seg,men jeg legger det inn for de som eventuellt ikke har sett det. Hva synes dere? https://www.waterworks-lamson.com/product/center-axis-rod-reel/ http://www.speypages.com/speyclave/92-spey-classifieds/198666-fs-rare-sage-center-axis-8-3-piece-0-wt-dead-mint.html https://swiftflyfishing.com/blogs/news/14973149-ari-t-hart-astrid-fly-reel-and-epic-686
 9. Tom Syversen

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Jeg for min del har fått et veldig avslappet forhold til dette.Jeg har ikke kjøpt en stang eller snøre på flere år nå. Ser ikke noe som helst poeng med det,i og med at det ikke noe nevneverdig nytt som skjer. Og med nevneverdig mener jeg at det skal ha en betydlig endring,noe som gir meg en annen opplevelse enn stenger og snører fra 10 eller 20 år tilbake. Back to the future.....
 10. Tom Syversen

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  På vektklassen.
 11. Tom Syversen

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  En annen ting er at altfor mange leser seg blinde på tallet på stanga. Utvikling er en ting,følelse,smak og behag er noe annet.
 12. Tom Syversen

  Er fluestengene egentlig blitt "bedre" siste 25 år ??

  Hvis det er noen tvil klikk på overskriften for å lese tråden.
 13. Tom Syversen

  Fersk Fluefisker

  Hvis du er helt fersk som du sier så meld deg på et at kastekurs først som sist. Det sparer deg for en hel del bortkastet tid.
 14. Tom Syversen

  Mens vi venter på døgn i Alta

  Det blir bare du kaster med dem også.
 15. Tom Syversen

  Kastetrening.

  Legger inn et klipp av godeste Hr.Nielsen også. Den mannen har et avsindig håndledd husker jeg Mathias Lilleheim sa til meg engang da han så Nielsen kaste.
 16. Tom Syversen

  Den spesielle fisken

  En episode som har plantet seg inn i mitt minne er fra et lite tjern ikke langt fra Sølenstua. Dette lille tjernet har et et veldig rikt insektliv,og jeg ble fortalt fra noen fra fiskeforeningen at de hadde satt ut noen 14cm som året etter var 28cm.Altså doblet sin lengde.Dette alene på grunn av inntak av insekter. Makan til næringsrikt vann. I de titallsårene jeg fisket der var det ikke kyter i tjernet og for alt jeg vet er det ikke det nå heller? Grunnen til at akkurat denne episoden har festet seg så godt i minnet er fordi jeg husker hvor slitsomt det var å fiske etter akkurat denne fisken som jeg hadde sett vake flere ganger. Jeg gjemte meg bak en kjempestor maurtue og dere vil ikke tro hvor mye knott og mygg som på død og liv skulle gjøre dette til et lite helvete.Virkelig et helvete uten like.Maurene var ikke borte de heller. Jeg bet tenna i sammen for ikke å avsløre meg selv bak mauertua. Kastet snøret og flua ut og satt og ventet.Et smertehelvete uten like. Bang,der satt den.Fy fader det var den peneste ørreten jeg noensinne hadde sett.Fantastiske prikker. Ikke stor,gjetter på 700-800 gram,men den hadde noen fantastiske prikker og farger. Den var den peneste ørreten jeg noensinne har sett. Nok om det,prøvde et kast til fra samme posisjon og sannelig min hatt så smalt det på en til. Den klarte å rote seg under en stokk så jeg ble nødt til å bare ryke fortommen. Det var i seg selv en opplevelse å se at den gikk rundt stokken to ganger. Hvorfor pokker gjorde den det?
 17. Tom Syversen

  Hva er fluefiske?

  Fluefiske handler vel i stor grad om selve kastingen også. Er ikke det en særdeles vesentlig ting av selve opplevelsen av det å fluefiske?
 18. Tom Syversen

  Hva er fluefiske?

  Jeg husker at Mel Krieger sa noe sånt som at "Flyfishing is often called the poetry of angling. I think that flycasting is the poetry of flyfishing." Fint sagt synes jeg. Jeg for min del er særdeles opptatt av fluekastet i seg selv. Det er så tilfredstillende å se bukta bevege seg fremover for så og slå over. Lage en liten bukt,en større bukt,vinkle til venstre,vinkle til høyre,i det hele tatt prøve å påvirke snøret til gjøre det man ønsker. En fisketur for meg er ikke matauk.En fisketur for meg er opplevelse. Det er det vel for alle regner jeg med?En stor del av opplevelsen for min del er selve kastingen. Noen ganger når bettet ikke er særlig å skryte av,kan jeg rett og slett bare begynne å kaste for kastingens skyld.Det er så gøy å leke med snøret i seg selv. Hvis jeg ikke får fisk på tørrflue,eller våtflue,eller nymfe,eller streamer,eller zonker eller what ever så klarer jeg fint å leve med det,jeg begynner å kaste litt og leke litt med stanga. Etter å ha lekt litt med stang og snøre en halvtimes tid så er det bare å begynne å fiske igjen. Bare å flytte seg litt.....Fluefiske er herlig....
 19. Tom Syversen

  Rotasjon.Tidlig eller sen.

  Hei. Jeg satt akkurat å tittet litt på sexyloop,og der er det en tråd som handler om dette klippet jeg legger inn her. Noen kastenerder er det vel her inne,og er det noen av dere som har noen mening om dette? Her er klippet:
 20. Tom Syversen

  Stop the Rod

 21. Tom Syversen

  Stop the Rod

  https://www.sageflyfish.com/experience/sage-blog/performance-casting-the-stop
 22. Tom Syversen

  Innkjøp av utstyr nybegynner

  Hei mulerten. Har du deltatt på kastekurs? Hvis ikke så,er mitt råd å starte der. Forøvrig så er #5 veldig fornuftig til ditt fiske.
 23. Tom Syversen

  Stangutvikling.

  Hei. Hva synes dere om stenger som produseres i dag kontra de som ble produsert for la oss si fem år siden?(Eller gjerne 10 år siden for den sakens skyld.) Har det skjedd noe av vesentlig betydning for oss? Har noe blitt bedre eller er det bare gjentagelser i det uendelige? Markedsføring og reklame er en ting,men hva vi opplever er ikke alltid det samme.
 24. Tom Syversen

  Stangutvikling.

  Enhånds 9 ft stenger er jo en klassiker. Hva om alle stangleverandører endret dette til at 8ft ble en standard. Det ville jo være en form for utvikling,eller? Og hvorfor skal stangringer trappes ned på en fluestang,så lenge overganger og knuter kan passere?Utseende,eller kan noen vise til at det faktisk har noe for seg? Jeg for min del tror det handler mest om utseende,og sånn har det alltid vært,og sånn skal det alltid være? Hvor er vi om 5 år?På samme sted? Store muligheter for det spør du meg,men det kan jo være at vi trives med at bare navn og titler endre seg.... Vel,min mening er at det blir kjedelig,og jeg får mindre og mindre lyst til å følge med..... Det skjer ikke noe.......
 25. Tom Syversen

  Stangutvikling.

  Det er stille i denne tråden her. Er det noen der ute som vet om det skjer noe som helst av interesse?
×