Hopp til innhold

Tobiee

Medlem
 • Antall innlegg

  37
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Tobiee

 • Bursdag 14. aug. 1988

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tana
 • Favorittfiske
  Laks, Ørret, Røye
 1. Dette er noe av det jeg selv har tenkt ut. Biter complinen flat den ytterste 1,5cm? For og få en flatest mulig overgang? Disse ferdige løkkene er helt ok dem. Men ikke bruk di gummi moffene som følger med. Bruk bindetråd og lim. Blir en helt ubetydelig overgang. Jeg har gjort det samme som noen andre skriver her med og sluk knuten. Dette er forsåvidt greit. Men jeg synes det alikevel blir klumpete. Spesielt ved utras av fisk har jeg opplevd at det hekter seg litt i ringene.. Takker for svar.
 2. Hei. Registrerer at mange forskjellige måter og lage en penest mulig overgang runninglinen til skyteklump. Hva mener dere er den beste/glatteste måten? f.eks fra compline til en klump som ikke har ferdigmontert løkke.
 3. Hiver meg med på denne.. Zpey stengene er også ett godt alternativ.. Samtidig som Loop Opti sneller er fantastiske.. Har en opti dryfly og den er konge.. Har bestilt en opti runner til #8 stanga enda:) :thumbup:
 4. Hei igjen. er jo bare og gå ned en klasse eller to.. Kjøp deg en #6 sidn du har en firer allerede..
 5. HAHA.. Du bomma Men har jo ikke nevnt flueknuta en gang.. har kunn snakka om knuter som oppstår ved tullekast.
 6. Vist du tar ett tulle kast og får en knute etter dett så mener jeg at knuten skal sitte langt lengere ned på sena enn midt på. Dette fordi løkken som starter knuten begynner som regel midt på fortommen og strammes lengere & lengere ut. Men kan komme lengere opp på sena dersom du fiske med en fortom som er like tjukk over det hele (feks. 0,20mm). En annen ting jeg trur er vesentlig er jo nærmere fortomsknuten er flua, så svekker den mere også, enn om du har den helt øverst på fortommen.. Skyt meg om jeg tar feil! Som sagt min egen teori.
 7. Ok. Kan komme med ett eksempel her med pakke som kan passe deg bra. 1. Stang: http://noroco.no/index.php?act=viewProd&productId=829 Streamstix Troughtfighter 9,6` #7 Snelle: http://skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfov...aspx?plid=50495 Vision GT #6-7 (KANON BREMS) Snøre: Valgfritt mellom 500-1000,- Total pris: 4100-4600,- Trur du kommer til og nyte godt av det utstyret:)
 8. Jeg har testet nesten samtlige streamdance og nativerun enhåndser fra Gary Loomis. Ingen tvil om at det er kjempe stenger. Men ut i fra hva andre og jeg selv mener så er det nesten kunn de aller beste kasterne som klarer og utnytte egenskapene disse stengene har maximalt. Hvor mye hadde tenkt og bruke totalt på stang/snelle/snøre?? Anngående din egen Shimano stang ville jeg beholt den til ørret fiske i elv og småe elver. Så kan du kjøpe en #6-7 til litt tøngere fiske. Hadde jeg vært deg så hadde jeg testet forskjellige stenger i den klassen og funnet hvilken akjson du liker. Kan ta ett eksempel her: Mange fluefiskere har forgudet Scott S3 og S4, men flere har vel heller sagt at disse stengene er stive som tjepper og ikke er verdt 5-6000,- som de koster. bare sånn at du vet det at navnet er ikke alt. Vist jeg skal annbefale en stangserie som roses himmel høyt om dagen så er det den nye serien til Streamstix. Troughtfighter heter serien og www.noroco.no selger disse.. Den er billig og er kanskje bedre enn sine konkurenter som koster 2/3 mer. Mye stang for pengene. Lykke til med valget.
 9. Kan du forklare nærmere? Hva fisket du etter? 0,20mm mono fortom er ganske tjukt vist du fisker etter ørret. Røyk den helt neders/midtpå/øverst av fortommen. Men en knute svekker fortommen ganske mye selvsagt.
 10. Skjønner at du er fornøyd med LTS stengene. Har selv en X1 10` #8 og en #5. Kanonstenger som jeg mener har fådt alt for mye dårlig kred de siste årene. Er på jakt etter en LTS x1 13,6`#8-10 nu. Men finner ingen plasser til en fornuftig pris.
 11. Hallo. Har en TX2 #7/9 som har testet litt på forskjellige til tungt enhånds fiske.. Kjørt to laks med den og to sjø-ørreter så langt.. Meget bra brems på den. Vist det er noe jeg savner så er det at den hadde vært litt lettere. Føles litt tung til WF snører. Til klump fisket fungerer det meget bra. Billigere og bedre snelle trur jeg du skal leite lenge letter(LES: skitt fiske har disse på salg)
 12. Tobiee

  Tanaelva

  Du Repparfjording!! Vet hvor mange som fisker med drivgarn fra karasjok og ned til munningen nå om dagen i forhold til for 20/30år tilbake?? Trukke du er helt klar over det. Det er ikke drivgarnfisket som er verst for tana vassdraget. Stengsels fisket er mye mere truende for bestanden siden den for stå og fiske fra mandag kl 18.00 til torsdag kl 18.00!! Siden det høres ut som om at du vet hvor mye dem tar på drivgarn. Er jeg meget intr i og vite hvor mye laks som ble tatt i fjor og 2 årsida fra storfossen og ned til munningen.??? Om du har så god peiling som du selv påstår, så vet du like godt som meg at tallene stuper fra år til år..
 13. Hei. Noen her inne som kan annbefale meg steder hvor jeg bør fiske i alta området.? Kan være laks, sjø-ørret, ørret og røye.. ALT av intr.. Hvor tidlig er tverrelva i år??
×
×
 • Legg til ny...