Hopp til innhold

Sageman

Medlem
 • Antall innlegg

  492
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

5 Nøytral

Om Sageman

 • Bursdag 10. aug. 1966

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Alta
 • Interesser
  tungt laksefiske/jakt/friluft/sykling
 • Favorittfiske
  tungt laksefiske

Siste profilvisninger

2 199 profilvisninger
 1. Stangen er ganske rask, men en merker at grafitten henger litt etter de beste i dag. Har denne stanga og liker den godt. Fungerer supert med Powertaper 40-42 gram int/synk mv + poly,
 2. Hei, Ift snøreklasse er det kanskje greit å tenke på i hvilke elv/elver en skal fiske. Stor/liten og grov/mindre grov laksestamme. Jeg ser at noen forfekter #6 og det er sikkert fint, men jeg tenker på hvordan jeg skulle klart å kaste en større tubeflue med en sånn stang, gjerne litt lengere enn 20 meter i en større elv. Det er ikke hyggelig å være tjoret fast i en stor laks med for spinkelt utstyr(ja, jeg er klar over at det er tatt store lakser på #6), men når jeg tenker på flere av de laksene jeg feks i sommer har hatt i band, så er jeg nokså glad for at jeg ikke hadde en enhåndsstang i hånda. Største laks jeg har på enhånds er 13 kg, og det gikk helt fint, men en annen på 12 kg var litt værre... Uansett, ift mitt fiske så vurderer jeg ikke engang en stang under 10`#8 med god rygg:) Men parameterene over er sikkert allerede tatt med i vurderingen. Uansett, det er veldig moro å fiske laks!!!
 3. Trenger begge deler. Spesielt mht gule er kvalitet avgjørende idet en(jeg) bruker gult under lyssvake forhold. Har gule Spotters som har utmerkede linser. Kobber / tan bruker jeg Blublocker. Disse brukes også til alt annet "solbrilleføre".
 4. Jeg har vært i et lite vakuum de tre siste årene etter at jeg byttet ut GLX med NRX. Så røk NRX til fordel for Sage ONE.. Denne var litt for veik for meg. Så røk jeg nesten på en Method eller to... Men testet en Reaction FRS 14,8 # 10. Dette er en skikkelig "ulf i fårikål", bøyer seg godt nedover i håndtaket, og håndterer kjappe og rolige kast, lange og korte liner. Meget spenstig grafitt, som virkelig leverer varerne. Jeg skulle aldri ha en Gayline stang, men jeg er svært imponert over denne saken, som kaster så det griner med null kraftinnsats. Jeg tenkte den ville være mer av en synkeline stang, men den håndterer like fint og lekent lette flyte og intermedium snører. Kan med fordel prøves iallefall.
 5. FRS er dyp og ikke turbo faktisk.. Hadde egentlig ikke drømt om det, og de var jo like overrasket som meg, de som testet disse stengene i AoF siste nr. Så er det jo sånn at man skal like "brandet" også. Ser det er mange som snakker om CND og Meiser på forumet. Selv har jeg ikke snøring på de stengene i det hele tatt:) Lykke til med kjøpet -- lykke kan faktisk kjøpes!
 6. Send STA til 48036189 så får du oppgitt vannstand/vannføring og temperatur. Sommer vannføring er vel 50-90 m³/s , ca.
 7. Hei. Jeg hadde ståltro på One og kjøpte 2 stk 15 uten å prøve. Dumt, ja.. Meget gode, men passet ikke helt. De er nå solgt til nye eiere som synes dette er en fantastisk stang, som følgelig passet deres temperament og stil. Holdt på å kaste meg på Method, men har stått han av.. Uansett, jeg måtte teste flere stenger, idet jeg også solgte NRX'ene da disse etter min oppfatning trenger for mye vekt på klumpen for å fungere nogenlunde. Jeg har aldri tidligere vært i nærheten av å vurdere å kjøpe stang fra Guideline, men endte opp med en Reaction FRS.... Veldig god feeling, deilig katapult effekt uten særlig kraftinnsats. Skulle kanskje prøvekastes? . ?
 8. Kan bekrefte at jeg er fornøyd med min i alle fall:) Snella ser ut som den dagen jeg kjøpte den, samme med funksjonen, som ny. Dette er snellenes svar på Rolex spør du meg.. Har flere Loop Evotec fra tiden Danielsson lagde snellene, samt Loop Hitec 5,men er det stor fisk i farvannet, som det ofte er i Alta, så kjenner jeg meg alltid tryggest med Mako på stanga, så den har fått kjørt seg noen ganger etterhvert.
 9. veeeeeeeeldig synd det var en ørretsnelle! (H-T3). Super tilstand. Rart den ikke var solgt.
 10. De to siste kortene er såkalte ukekort, og da er det ikke fredning ift fisketid. Om jeg ikke tar helt feil har det de siste år vært fredning av laks over 7 kg i angjeldende periode(fom 19 aug) Denne må settes ut igjen.
 11. Kjøpte en Hi-Tec 5 i fjor vinter. Var litt ruskete i funksjonen. Sendte inn til Danielsson, fikk en "helt" ny snelle tilbake, satt i tilnærmet samme tekniske stand som den dagen den var kjøpt... Helt gratis, livstidsgaranti som fungerer som livstidsgaranti.
 12. Lurte litt på en Sage Method 15. Noen som har prøvd?
 13. Hei, På 14 NRX fungerte klumpene til 15 foter utmerket. Ca 40-42 gram + poly. Anbefalt klump var for lett til at stanga jobbet. Anvendte samme klumper som over til 15 NRX, og prøvde ikke tyngere klumper. Om jeg hadde gjort det så hadde jeg kanskje ikke solgt 15 foterne, idet jeg synes at stanga ikke jobbet skikkelig, "tung" å kaste med/spenne opp.
×
×
 • Legg til ny...