Hopp til innhold

Taxxi

Medlem
 • Antall innlegg

  3
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  Ørret
 1. St-utleie er også et alternativ. Jeg brukte de på forrige fisketur og fikk telefonen levert på døra før avreise www.st-utleie.no
 2. Jeg har et innspill i dette temaet som jeg lenge har tenkt på, men som delvis fersk fluefisker har jeg ikke villet uttale meg for mye før det kom et passende innlegg. Jeg har lest mye i ulike forum og noe som stadig går igjen er historien om da fisken ikke ville ta og etter fluebytte sitter den på første forsøk! Dette fenomenet blir nærmest brukt som et bevis på at man klarte å "lese" fisken og at fluebyttet var eneste årsak til at fisken ble kroket. Når dette fenomenet med at fisken tok rett etter et fluebytte hendte meg de første gangene ville også jeg tro at jeg hadde gjort underverker med å velge den rette flua. Men med litt ettertanke forstår jeg at det kan være et hav av andre grunner. For eksempel er det en betydelig pause fra kastingen når man skal skifte flue. Med tid kan mye skje, fisken kan forandre posisjon, komme nærmere overflaten, "få lysten på mat", føle seg tryggere på grunn rolig overflatevann osv. Jeg tror også det psykiske spiller inn en liten rolle. Det kan forklares med at man ofte ikke får noe fisk før man har trua på å få noe. Når man skifter flue får man et nytt håp siden den gamle ikke fungerte. Kanskje blir presentasjonen litt bedre og kanskje prøver vi noe litt nytt uten å tenke over det. Ikke minst tror jeg en god porsjon tilfeldigheter spiller en rolle, og det er kanskje i håp om å forklare disse tilfeldighetene at dette mønster/størrelse/detalj hysteriet har funnet sted. Det som har fått meg til å tenke på disse gledesdrepende påstandene er at det har skjedd meg når jeg for eksempel har mistet en flue og setter på en identisk flue som fisken tar på første kast. Det samme kan skje hvis jeg har tatt en kaffepause og begynner å kaste med samme flue etter pausen (uten at overflateaktivitetene har endret seg betydelig). Jeg sier ikke det at sær fisk ikke forekommer og jeg tror en helt enkel logisk tankegang rundt størrelse og farge kan være behjelpelig men viktigheten av dette er nok overdrevet. Når det er sagt er fluebinding en hobby i seg selv og jeg er selv blant de som av og til vil gå litt i detaljer for å tilfredsstille meg selv. Men fisken, den er dum og sulten!
 3. Noen som vet om noen skogsvann rundt Bø i Telemark som har blitt isfrie? Har prøvd Bø-elva noen dager, en del fjærmyggklekking der men lite aktivitet i overflaten. Er litt klar for myggfiske i skogsvann nå! :)
×
×
 • Legg til ny...