Hopp til innhold

Crockett

Medlem
 • Antall innlegg

  58
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Crockett

 • Bursdag 23. des. 1972

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Søgne
 • Interesser
  Jakt og fiske
 • Favorittfiske
  Laks, sjøørret og havabbor
 1. Hei! Har lite erfaring med denne arten fra tidligere, og opplever nå enorme mengder av den langs store deler av den svenske vestkysten. I noen områder er det kanskje opp mot 100 per kubikkmeter vann. Opplever også at svært få kjenner til arten fra før, men det forhindrer ikke at sjøørreten spiser som en gal av det store matfatet. Er det noen som har noen fluetips eller andre erfaringer når det gjelder saken? Legger ved det beste bildet jeg så langt har klart å ta av den vesle skapningen. Med vennlig hilsen en frustrert fluefisker ..
 2. Tror kalkulatoren var unormalt slem med deg der; Hvis jeg ikke har regna feil, blir det 0,74 %. Havna sjøl på 3 % og føler vel ikke en intens reisetrang av den grunn.. i hvert fall ikke utover Norges grenser.
 3. Enig. Finn eller vent på stimene - fluene er ikke det viktigste, men jeg har inntrykk av at de største går på de klassiske og gjerne i kombinasjon med synkesnøre. Har imidlertid hatt god uttelling med svarte fiskeimitasjoner i de mørkeste timene av døgnet. Ikke det jeg vet heller. Bor du i Rygge og vurderer å fiske havabbor i Fredrikstad? :biggrin:
 4. Det tas en og annen, men jeg har et klart inntrykk av at det er for tidlig ennå. Jeg savner noen ekstra plussgrader i vannet.
 5. SM og okk har vært inne på nettsiden du spør om, men det ligger målestokkterskler på dybdedataene. Her finnes også det mest nøyaktige landkartet i Norge, men dessverre er det ganske mange "huller" avhengig av hvor man er i landet. I Norgesglasset er dataene tilpasset en målestokk på 1:5000, mens dataene i gislink.no (som en av flere) er laget for tekniske kart ned til 1:1000. Det er her du finner dybdedata (generalisert), f.eks.; http://www.gislink.no/gislink/index.jsp?op...d=1148018253062 Alternativt kan du da gå inn og sjekke hva hver enkelt kommune har; f. eks. Hvaler og Fredrikstad, hhv. http://karttjenester.fredrikstad.kommune.no/hvaler/ og http://karttjenester.fredrikstad.kommune.n...d=1148018580937
 6. Apropos Danmark; Når vi var på Sjællands odde sist, trodde flere av danskene at vi ikke var helt gode som skulle fiske sjøørret når horngjelen endelig var på vei innover. Det sier vel litt om hvor god denne fisken er til mat. Den er nok litt undervurdert som matfisk her til lands, men blir regnet som en delikatesse i Danmark.
 7. Jeg holder en knapp på Jenteduppen. Knall rosa med påmalte blonder Neida, mitt forslag er flyteduppen og jeg tror norsklærern er på litt tynn is :biggrin:
 8. Du tar opp et tema jeg tror det er delte meninger om, men min personlige oppfatning er at (full)månen har større praktisk betydning for sjøørretfisket tidlig på sesongen enn utover sommeren. Det har nok en sammenheng med hvor det meste av maten (les; børstemark) befinner seg. Her er noen som er overbevist om månens betydning - antakelig overførbart; http://www.glommaguiden.com/Maanefase/Maanefase.htm Et par interessante sitat fra en dansk nettside; http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&c...&posting=503747 "Børsteormenes sværmning er et andet fænomen, der mere direkte kontrolleres af Månen. Ormene forlader nemlig deres huller i bunden for at sværme i overfladen, når der er fuldmåne, og det gælder såvel i hjemlige farvande som i tropiske have. Det er Månen, der synkroniserer de mange ormes samtidige forladen af deres levesteder i bunden." "En anden målelig effekt af fuldmåne er øjets evne til at registrere gult lys. Ved fuldmåne stiger den nemlig op til 10 gange hos en fisk som guppien, og hos os selv er følsomheden ligeledes mærkbart større ved fuldmåne. Mange mennesker ved af bitter erfaring, at de netop ved fuldmåne sover markant dårligere."
 9. Veldig generelt; http://www.fiskeland.no/Vestfjella/index.htm http://www.smaalensveven.no/kultur/Naturogfriluftsliv/ Har sendt et vann på PM som du kan få sjekke ut.
 10. Sone 3 i Bjerkreimselva uke 31, 2003. Fisken var på 3,1 kg. Ja, jeg holder meg til 3-kilosgrensa.. :lol:
 11. Jeg har fått meg mang en god latter når jeg har sett en del av brukernavnene her på forumet, og det artigste hittil synes jeg er "Snellehyl". Det gir meg gode assosiasjoner.. Det burde kanskje vært dratt i gang en slags kåring av beste brukernavn, for å få frem godbitene?
 12. Crockett

  Østfold

  I motsetning til området rundt Moss/Rygge, så er det i Fredrikstad mye holmer og skjær og vanskeligere å ha oversikt over ulovlig satte garn dersom man ikke har båt tilgjengelig. Føler imidlertid en viss uro når jeg ser de mange (nesten usynlige) korkene som flyter på potensielt gode plasser .. Håper at dere som bedriver fluefiske med båt tar ansvar og sjekker nærmere. Har prøvd å ringe oppgitte telefonnummer også - uten å få respons <_< Ellers var det en stor børstemarksverming i Vestbygda i går kveld. Fikk ikke sjøørret, men noen torsk som hadde forsynt seg grovt av olivengrønne. Målte 8 grader i vannet. :roll:
 13. Utenom sjøørret og et par torsker, så ble det 4 sild på flue for et par kvelder siden, alle rundt 25 cm. I dag kroket jeg noen trepiggede stingsild, mens 2 sjøørreter med svært god kondisjon ble sendt tilbake til jaktmarkene. Kan dessverre ikke bidra med andre arter på fangstlista siste uke.
 14. Vet du noe mer om "oppdateringssaken" i Google Earth? Jeg vet i hvert fall at Norge i bilder er et nasjonalt samarbeidsprosjekt mellom kommuner, statlige - og private aktører, og at det hele tiden strømmer inn nye detaljerte kartriktige flybilder (ortofoto) inn i denne løsningen med bildeoppløsninger helt ned til 10-12 cm (det meste er rundt 20-25 cm). I fjor var det også oppstart av et samarbeidsprosjekt for landsomfattende flyvninger, slik at hele landet etter hvert får en bildeoppløsning på ca. 50 cm. Spennende alternativ til satelittbilder! Hvilken innvirkning dette vil ha på Google Earth, er etter min oppfatning litt usikkert men bildene blir sikkert etter hvert også integrert i den løsningen. Er de det allerede?? For min del synes jeg de innsynsløsningene som etter hvert finnes for den enkelte kommune gir det beste resultatet (for min del), siden de tar hensyn til mange årsetapper av flyfotografering, se f.eks. under http://karttjenester.fredrikstad.kommune.no/interfred (Karttype - Ortofoto) Det er uansett en veldig spennende måte å peile seg inn på nye "godplasser"
 15. Det går vel ikke an å si at det er forskjell på laks i Ågårdselva og laks i "Glomma", når sistnevnte er lakseførende i bare 7 km, ned til der sideløpene møtes og laksen effektivt stoppes av kraftverksdemninger i øvre del. Jeg gjetter på at det er intensitet og tilfeldigheter som gjør at det tas større laks tidligere i Ågårdselva. Tror ikke det statistiske grunnlaget her er for mye å stole på.
×
×
 • Legg til ny...