Hopp til innhold

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12. juni 2017 in all areas

 1. 4 points
  Knekte min Sage Method 15 foter her om dagen,noe som er veldig irriterende nå mitt i laksesesongen.Tok den med meg til Sportsbutikken i Molde i dag hvor jeg hadde kjøpt den.Jeg må berømme denne butikken for topp service.Jeg fikk en ny del av en stang som hang i butikken Og fiskesesongen er reddet,en kjempetakk til Ola Thue og Sportsbutikken i Molde for en fantastisk service av ypperste klasse.
 2. 3 points
  Slitt med å få plast tuben inn på messingen ? Slik gjør jeg, med biltema tang. Tangspissen er slipt ned maksimalt.
 3. 2 points
  Samme elv i forfjor. Sjørøye 1,9 kg.
 4. 2 points
  Hei. Fikk bare lyst til å legge inn dette gamle klippet fra år tilbake da Nielsen og jeg trente fluekasting i Hellerudhallen på vinterstid. Sitter her å ler litt når jeg ser dette klippet.Hvis du er der Nielsen,husker du dette?
 5. 1 point
  For å se om vi klarer å få opp aktiviteten her i forumet, legger jeg en fristelse fra siste års jakt på sjørøya. Her fra fjorårets ekspedisjon.
 6. 1 point
  Rart man ikke får like stor omtale når ørret blir satt ut ulovlig i dette landet. Det skjer trolig hvert eneste år, mange pytter i bynære strøk det i utgangspunktet ikke skal være ørret i som det av en merkelig grunn er ganske grei bestand av noen forholdsvis små individer
 7. 1 point
  Hei :-) Jeg ønsker dere velkommen til Hoel Vald i Rennebu. Sjekk ut vår facebookside www.facebook.com/hoelvald Fiskekort til valdet selges via elveguiden.no Vi kan tilby overnatting i fullt utstyrt leilighet - bookes via innboks på facebooksiden. Vennlig hilsen, Ingrid Hoel
 8. 1 point
  Av og til må man lage en flue, selv om fiskeutsiktene er mørke. 5 cm svart Nutria som vinge, det viser seg at laksen synes å like dette bedre enn en del annet.
 9. 1 point
  Hei, fant frem en gammel Hoffman saddle fra tidlig 90 tall. Fargen er grizzly og bandt ett par fluer med denne. I forhold til dagens whiting er fjærene kortere men hacklestammen tynnere. Jeg synes den gamle er best! Noen andre som har lignende eller motsatt erfaring. Har gått litt bananas på whiting og kjøpt litt for mange nakker og sadler siste år. Har også observert at hacklene kan være usymetriske. Dvs at fjærene har lengre fiber på den ene siden enn den andre. Men dette kun på de nye og ikke de gamle. Tore
 10. 1 point
  Hei, Tom, ble det av dere på lørdagen, fikk dere kastet noe der inne? Når det gjelder Steve her, så har jeg altfor mye respekt for ham til i det hele tatt å våge meg på å kommentere stilen. Så det skal jeg ikke gjøre. Men jeg tenker at alle stiler er tillatt så lenge de fungerer til formålet. Hva vi kommer unna med eller ikke er til ganske stor grad betinget av utstyret. Heldigvis vil jeg si, har vi flere stiler vi kan plukke frem til hvert sitt bruk. De fleste gode kastere har flere stiler med sitt tilpassede utstyr som de tar frem til respektive fiske/kastesituasjon. Jeg tenkte bare jeg kunne passe på å si litt om min egen preferanse i forhold til guru33 sitt innlegg om hodedreining. Jeg både ser og ikke ser, avhengig av hva jeg holder på med. Til et overhodekast av den mer ekstreme typen, ser jeg alltid, for blant annet å studere linja, høyden, og renheten i bukten, før jeg bestemmer om jeg kan komme på avlevering. Min greie for å unngå overrotasjon er å avvente hodedreiningen inntil bukt satt. Blant annet. Den har nok smittet over mer og mer til vanlig fiskekast også de senere årene, og det er nyttig for jeg kaster med mange ulike typer liner, og hva jeg ser etter i så måte vil variere noe. Jeg tenker at for en nybegynner finnes ingen fasit i forhold til om denne bør se eller ikke, jeg synes faktisk det blir like feil å si til en nybegynner at han aldri må se, som å si at han alltid skal det. Det som blir viktig, for meg i hvert fall, er å la det helt og holdent få være deres egen sak, men forsøke å veilede i hvorfor, på hvilke tidspunkter, og hvordan den fungerer i samarbeid med kroppens posisjon og føringer i øvrighet. Som vi alle vet, tingene henger sammen. Jan.
 11. 1 point
  Noen fluer må man ha. Selv om de mørkeste skyene hauser opp i form av elvestenginger og andre innskrenkinger. Kanskje er det bare å sitte i kjøkkenkroken og fyre på petromaxen hele sesongen.
 12. 1 point
  Har brukt nextcast liner på 14 fotern i to sesonger, synes det er fantastiske liner. Jeg bruker singelpiece i 40 i ulike synkegrader, liker best FH1 og F12. Det er lett å kaste med disse, føler også at jeg har god kontroll på flua i vannet. Har også prøvd WA på lettere stenger, der er GL mye bedre etter min smak.
 13. 1 point
  Morro å se igjen
 14. 1 point
  Enda en elv er fri for gyro og åpnes for fiske. https://www.helg.no/nyheter/vefsna/laks/vefsna-er-friskmeldt-na-apnes-laksetrappa-igjen/s/5-24-233053
 15. 1 point
  Min selvbygde Sage 796 RPL Graphite III , 25 år gammel, er fremdeles en fantastisk fluestang. Spey eller over hodet. Den går som en "kule" og svært behagelig å fiske med. I år traff jeg 2 ungdommer i Bjerkreim. De ble født det året jeg bygget stangen min Vi diskuterte stenger og liner. Og det endte opp med at vi byttet stenger en økt. De kunne ikke forstå at en 25 år gammel stang kunne være så bra. Spørsmålet er : Er alle disse nye materialene og betegnelsene bare lureri ?? , for å få oss til å tro at siste modell er så fantastisk ? Etter mitt syn er det bare marginal utvikling siste 25 år .
 16. 1 point
  Nå jeg behøvde vel egentlig ikke vri skallen så mye, heller strekke ut en arm til bokhylla der de gamle fluefiskekatalogene befinner seg. Visst var det så, Karpens hadde gjort ei slik stang med en Loop traditional snelle på (Danielsson). "Underverket" er til og med signert og gravert Göran Anderson 1986. Han har hatt mange ideer denne svensken, utrolig at så mange ikke vil gi ham den kredit han fortjener.
 17. 1 point
  Det eneste nye er vel at "forrige modell" stenger er blitt delt opp i flere deler slik at de enklere skal få plass for transport i små elektriske biler som for øvrig også er i skuddet om dagen. Selv foretrekker jeg større biler og de gamle tre-delte stengene.
 18. 1 point
  Jeg for min del har fått et veldig avslappet forhold til dette.Jeg har ikke kjøpt en stang eller snøre på flere år nå. Ser ikke noe som helst poeng med det,i og med at det ikke noe nevneverdig nytt som skjer. Og med nevneverdig mener jeg at det skal ha en betydlig endring,noe som gir meg en annen opplevelse enn stenger og snører fra 10 eller 20 år tilbake. Back to the future.....
 19. 1 point
  Fant dette et sted og formidler det videre. Det er altså "ryggen" i notatblokker som brukes. Ser bra ut, har ikke testet.
 20. 1 point
  Ganning, ja da må i så tilfelle alle mine fluestenger som andvendes til sølvfisker være sterkt angrepet. Ellers, joda jeg var godt inne på tanken om å skaffe meg ei superlett tohånds tidligere i sommer men nå er den tanken ganske så fortrengt. Og mine ellers så ypperlige fluestenger som i tidligere år har bukket så pent vel og lenge men som i år kun har gitt uhøflige korte nikk har jeg bare hengt opp under garasjetaket så kan de bare henge der til spott og spe. De fortjener fanden ikke å få overvintre i sine silkeforede futeral i vinter nei.
 21. 1 point
  Man kan selvsagt også se dette fra den positive siden. Det kan godt være at en del utvalgte har fått utstyret utsatt for fiendtlig ganning, og at det derfor må skiftes ut.
 22. 1 point
  "Spot On", Guru33!. Har brukt Rio Scandi Short Versitip i #8 og #9, til min Cross S1 #8, med de 10 fot spissene som følger med snørene, og 15 fot spissene, som jeg kjøpte i tillegg. Begge klassene passer til denne stanga. Det går både lett og langt, med minimalt bruk av kraft. Personlig så holder jeg en "knapp" på #9 snøret. Jeg synes at det spenner opp stanga, helt perfekt. Forskjellen på Rio Scandi SHORT Versitip og Rio Scandi Versitip, er kun lengden på tip`ene. "Klumpen" på begge snørene er like lang. Scandi Short, leveres med 10 fot spisser, og Scandi leveres med 15 fot spisser. Disse snørene klarer å "slå over" det meste av vanlige spisser, opptil 15 fot. Man kan faktisk bruke nesten alt av spisser som selges, fra forskjellige produsenter/merker. Supert snøre-konsept!!! Prøvde et NextCast snøre for noen dager siden, og synes at det er et godt snøre, men personlig så foretrekker jeg Rio sine versitip snører. Synes de er mer anvendelige, fordi de fungerer så godt både med spey-, overhånds- og skagit kast. Mener også at "logistikken" er bedre, p.g.a. at vekten på spissene er inkludert i totalvekten, på disse snørene. Prisen går også i favør av Rio. Så Troutfish8, hvis du kjøper et Rio versitip i #8 eller #9, så er jeg ganske sikker på at du blir fornøyd.
 23. 1 point
  Jeg må si meg enig her. Har i årevis sverget til Rio slickshoter i diverse dimesjoner som også er flat men siden jeg i vår bestemte meg for å "tvinge" meg selv til å anvende Sunset Amnesia på ettpar stenger så har dette i løpet av sommeren falt så godt i smak at nå er mange flere stenger rigget opp meg Sunset. Jeg føler den har riktig friksjon, er god å trekke og holder seg stiv når man har strukket den litt og fisket med den noen dager. Så jeg har rett og slett falt for Sunset Amnsia jeg :-)
 24. 1 point
  Testet også denne for noen år siden ,Men den gikk rett i søppeldunken.Dette var noe av det dårligste jeg har brukt ,stiv og fæl var den.Fikk du en knute på den så satt minnet der.Nei takke meg til Sunset Amnesia i 40 og 30 lb,det finnes ikke noe bedre skyteline ,den er billig og du kaster svinlangt med den.Og minimalt med floking og tull og ball.
 25. 1 point
  Noen stangprodusenter benytter komponenter som er mer motstandsdyktige mot korrosjon på sine saltvannstenger. I tillegg bruker enkelte også lakk som er ennå bedre rustet til å tåle tropiske temperaturer og sol.
 26. 1 point
  Har du muligheten så begynn i elv med våtflue! Da trenger du ikke kaste langt til å begynne med, du lærer teknikken på korte kast, lengdene kommer deretter av seg selv, etter hvert som ferdighetene øker. Kast ca 45 grader nedstrøms, slik at strømmen fører flua over elva i en klassisk "våtfluesving". Øk med en meter mellom hvert kast, eller gå et stykke nedover mellom hvert kast til du har fisket over kulpen eller strekket som du fisker. Start evt på nytt hvis du ønsker å prøve en annen flue over samme kulpen. Strømmen i elva vil hjelpe deg med å strekke ut snøre og fortommen, slik at du kan fiske rimelig effektivt allerede fra føste kast. Sjekk fortommer for knuter med jevne mellomrom slik at ikke en vind(kaste)knute ryker fortommen når drømmefisken plutselig tar! Kombiner gjerne praktisk fiske med kastetrening på plenen for å bli en bedre kaster, det har du alt å tjene på! Tørrflue venter du med til du har fått litt trening!
 27. 1 point
  Skal du kaste så langt, så bør klumpen også være veldig lang,. I konkurranse er det ikke nødvendigvis slik at de linene de bruker der spenner opp stanga bedre, men lengden hjelper når det er grenser for hvor mye skyteline det er mulig å få ut av ringene før snøret lander. Å skyte 30m skyteline med en 7m skagitklump blir i alle fall en utfordring
 28. 1 point
  Idag ble fiskeavgiften for 2017 betalt. Fiskeavgiften ble innført på midten av 60-tallet. Det daglige navnet var Statskortet, men blant venner mest kalt for staskortet. En liten merkedag eller milepæl hvert år, og den bidrar ikke spesielt godt til å dempe fiskebasillene i blodet nå tidlig i juni.
 29. 1 point
  superlim er ikke superlim, mye superlim takler feks fukt fryktelig dårlig etter at det har herdet. Noe superlim limer masse materiale forholdsvis dårlig uansett Biltema sin på fireline feks fungerer ikke plagsomt bra. Beste limet til det meste syns jeg er Cyanoacrylatebasert superlim. Tror biltema har det også, men koster litt mer.
 30. 1 point
  En gammel rapport jeg la inn på fluefiskesiden for noen år siden. kom til å tenke på den når det blei snakk om tørrfluelaks Her kommer ihvertfall litt om en bra dag i sommer. Rundt om kring i Nord ligger det endel småelver , gjerne bielver til de store kjente elvene. Disse går langt innpå fjellet og kan føre Laks langt ! Desto lengre opp man kommer i vassdraget jo mere hissig blir laksen på tørt , både bombere og vanlige fluer. Denne dagen begynte med strøkent vær og lite vind så da var det bare å pakke sekken for langtur oppstrøms. Fisket bare noen få småhøler få jeg kroket en liten laks på ca 1 kg, den fikk en stein i hue og blei bært tilbake til teltet og lagt kaldt i myra, da var middagen i boks. Første timen oppover elva var helt dødt , lite fisk å se og ikke noe interesse for fluene våres. Så kommer vi opp til en litt større høl og det er min tur , på første drift med en Bomber så kommer det jeg trur er en bitteliten fisk opp , men kompis har sett den og mente den var fin . Fetter inn flua og tar ett kast til og pang. Fisken ruser litt og hopper. Stor laks til denne elva og være og jeg får skjelven siden jeg fisker med #5 stang. Heldigvis er den snill og vi har stor håv Pen lett farget Laks Videre oppover elva er kompis borti ett par fisk men de vil ikke sitte. Jeg har tydeligvis dagen og tar ett kast i ett hvitskumstryk og i ett lite vindu kommer en ny fisk opp og banker til flua. Den blir kjørt knallhardt og er i håven før den rekker å skjønne at den kroket Tok over stein som står litt ut i vannet. Dagen er maks for min del og jeg sier til kompis at nå får han fiske resten av dagen, han har ikke dagen og stort sett skremmer fisk eller bommer med kroking. På tide med lunch Etter lunch fortsetter vi oppover elva og kompis lander heldigvis en sprek sak som hopper som faen. Moro Etter en god stund videre oppover så får jeg lyst til å fiske igjen og skal teste en liten høl, etter litt trøbbel med å få flua til å flyte riktig så kommer det opp en fisk , jeg kroker og den hopper av med en gang. Dritt , da er den hølen blåst. Kompis går videre til neste høl. Jeg skal følge etter men ser plutselig en pen fisk på andre siden av hølen , i en stille bakevje. Tester noen kast og ikke noe skjer. Setter på ny flue og striper den hardt over fisken og da blir det liv. Kroker heldigvis godt og denne er helt idiot, hopper , ruser og gjør som den vil ett par minutter , heldigvis har kompis sett action og han kommer med håven. Landing går greit og en ganske blank hunnlaks ligger i håven. Etter dette gidder vi ikke mere rett og slett , er helt tom , men lykkelig For en dag !! PS : Veit du hva elva som det er bilder av her heter så vennligst hold kjeft. Er en grunn til at jeg ikke nevner navn!
 31. 1 point
  Sage SP! Nydelig aksjon og passe rask. Bruker den fortsatt i mørke etter sjøørret. Stangen gir tilbakemelding gjennom korken.
 32. 1 point
 33. 1 point
  Jeg har dessverre ingen tips, unge mann, så jeg får heller tilby en refleksjon: Det gjør litt mindre vondt i sjelen ikke å få laks når man fisker med flue. :-)
×
×
 • Legg til ny...